ایده قابل دفاع توسعه پوشش متعارف با بدترین اجرا در جشنواره فجر؛

سینماگران زن ایران محتاج هزینه خرید مانتو فرض شدند!

آیا تصور شده نیکی کریمی، هنگامه قاضیانی، مهتاب کرامتی، سحر دولتشاهی، مریلا زارعی، مهناز افشار، هانیه توسلی و طیف وسیعی از بازیگران زن سینما که چنین قابلیتی برای تبلیغ لباس در جشنواره فیلم فجر دارند و اتفاقاً هر سال سفارش دوخت لباس‌های ویژه جشنواره را می‌دهند، لنگ چند میلیون تومان هزینه طراحی لباس هستند که در مقابل لباس ارزان، تن به چنین پیشنهادی بسپارند؟!
کد خبر: ۵۵۷۰۰۳
|
۰۷ دی ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۱ 28 December 2015
|
33685 بازدید
|
سینماگران زن ایران محتاج هزینه خریدن مانتو فرض شدند!
کارگروه مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با سرمایه گذاری روی ایده بهره برداری از بازیگران برای توسعه پوشش‌های متعارف و برجسته کردن این رویکرد در جشنواره فیلم فجر، هدف گذاری موثری را در دستور کار قرار داده اما شیوه عجیب اجرای این طرح، شکستش را از هم‌اکنون قطعی ساخته است؛ شیوه‌ای که مطابق با آن، به بازیگران با منت مانتوی هفتصدهزارتومانی تعلق می‌گیرد و در عوض بازیگران مکلف به ترویج این پوشش‌ها هستند!

به گزارش «تابناک»، توسعه و ترویج یک نوع پوشش خاص از طریق سلبریتی‌ها و به خصوص بازیگران، اتفاق تازه‌ای نیست و در نیم قرن اخیر در کشورهای غربی، به شدت مرسوم بوده است. کمپانی‌های پوشاک در این کشورها ضمن عقد قراردادهایی چهره‌های مطرح، علاوه بر آنکه پوشاک این بازیگران و همسر و فرزندانشان را تأمین می‌کنند، معمولاً یک رقم قابل توجه را نیز به عنوان دستمزد به واسطه تبلیغ پوشش‌های تولیدی کمپانی‌شان به این سوپراستارها پرداخت می‌کنند.

این روش درآمدزایی که در ایران به صورت مورد و آن هم نه به ترتیب مورد اشاره مشهود است، هنوز نتوانسته فراگیر شود و اساساً تولیدکنندگان پوشاک مردان و زنان به سمت عقد قرارداد با شماری از بازیگران مطرح برای تبلیغ تولیدشان ـ که به منزله افزایش شناخت عمومی و گرایش بیشتر مردم به این برندهاست ـ گامی برنداشته‌اند که یکی از نشانه‌های غیرحرفه‌ای بودن فضای تبلیغات در حوزه پوشاک کشورمان است.

با نزدیک شدن به سی و چهارمین دوره جشنواره فیلم فجر به عنوان رویدادی که هر سال، بیشترین توجه عمومی رو به خود جلب می‌کند، کارگروه مد و لباس معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ایده بهره برداری از سینماگران را برای تبلیغ پوشش‌های متعارف مطرح کرده که اصل ایده بسیار درخشان است و در دیگر کشورها نیز نتیجه مثبت داشته؛ اما وقتی پای اجرا به میان می‌آید، همه چیز به یک شوخی تبدیل می‌شود.

سینماگران زن ایران محتاج هزینه خریدن مانتو فرض شدند!

بنا بر آنچه در این طرح آمده، هنرمندان در مراسم افتتاحیه، اختتامیه و نشست‌های مطبوعاتی جشنواره از لباس‌هایی که طراحان ما طراحی کرده‌اند، استفاده می‌کنند و از آن‌جا که آن‌ها الگوی جامعه هستند، پوشش آن‌ها می‌تواند روی پوشش جامعه نیز تأثیر بگذارد و در مقابل چه چیزی نصیب بازیگرانی می‌شود که در حال تبلیغ یک نوع پوشش هستند که طبیعتاً تولیدکنندگان محدودی در ایران دارد و منطقاً با این تبلیغ، مشتریان تازه‌ای به این تولیدکنندگان مراجعه می‌کنند؟

حمید قبادی دبیر کارگروه مد و لباس درباره شیوه اجرای این طرح گفته است: «تلاشمان این است که لباس‌ها با کمترین هزینه به هنرمندان ارائه شود و تنها قیمت تمام‌شده از آن‌ها دریافت شود، زیرا آنها قرار است مروج لباس‌هایی با الگوی ایرانی باشند. به عنوان مثال اگر بازیگری برای تهیه لباسی باید دو میلیون تومان پول پرداخت کند، با مشارکت در این طرح 600 یا 700 هزار تومان پرداخت می‌کند و مابقی قیمت که سود طراحان است را کارگروه تقبل می‌کند».

میزان سخاوت مسئولان این کارگروه و تأمین کننده این پوشاک  که ظاهراً در 20 طرح محدود شده ـ مثال زدنی است. در واقع این کارگروه یک سوم هزینه یک مانتو ـ به زعم ایشان دو میلیونی ـ را از بازیگران سینما دریافت می‌کند و در عوض بازیگران باید بدون چون و چرا یکی از این طرح‌های مورد اشاره کارگروه را که شاید دوست نداشته باشند، بر تن کنند و در مقابل دوربین‌های حاضر در کاخ جشنواره رفت و آمد کنند.

این میزان سخاوت که سینماگران زن ایران، محتاج هزینه خریدن مانتو فرض شدند و با منت هزینه تولید مانتو از آنها گرفته می‌شود، به خودیِ خود، متضمن اجرای این طرح خواهد بود. وقتی هنوز حداقل‌های حرفه‌ای گری در نظر گرفته نمی‌شود و به جای عقد قرارداد با بازیگران سینما و پرداخت ارقام سنگین به ایشان -مشابه سایر کشورها- برای تبلیغ یک لباس، با منت به آنها وعده خرید لباس ارزان داده می‌شود، چگونه می‌توان انتظار توسعه این ایده را داشت؟

آیا تصور شده نیکی کریمی، هنگامه قاضیانی، مهتاب کرامتی، سحر دولتشاهی، مریلا زارعی، مهناز افشار، هانیه توسلی و طیف وسیعی از بازیگران زن سینما که چنین قابلیتی برای تبلیغ لباس در جشنواره فیلم فجر دارند و اتفاقاً هر سال سفارش دوخت لباس‌های ویژه جشنواره را می‌دهند، لنگ چند میلیون تومان هزینه طراحی لباس هستند که در مقابل لباس ارزان، تن به چنین پیشنهادی بسپارند؟! اگر طرح این ایده شوخی نبوده باشد، قطعاً به تصور برخی سینماگران کشورمان، توهین تلقی می‌شود. با این اوصاف، تنها باید پرسید که حداقل قواعد حرفه‌ای گری چه زمانی به حوزه مد و لباس ایران، وارد خواهد شد؟
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۳۱
انتشار یافته: ۲۵
فرهاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۰ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۷
شوخیه اگر هم شوخی نباشه به هر حال برای جماعتی فضا برای لفت و لیس و حالشو ببر ایجاد میشه
داود
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۱ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۷
بابا درجه تب شما خیلی بالا ست.اصلا فرض کنید بازیگر ها قبول کردن و این لباس ها رو پوشیدن.و ما هم دیدم و خوشمون اومد و خواستیم بخریم نکته اصلی اینجاست که پولش رو از کجا بیاریم.۲۰۰۰۰۰۰ تومن میفهمی چی میگی. خرج ۲ ماه ۸۰ درصد یک خانواذه ایرانی میشه.
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۰۹:۵۶ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۷
عالی گفتی داود، عالی. آخه ترویج لباس 2 ملیون تومانی هم شد کار فرهنگی؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۰ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۷
با سپاس از آقا داوود
نميدونم واقعا...نه واقعا.... اين حضرات ميفهمن نداري چيه؟ نه.....ميدونن؟ 80درصد!!!
محمدرضا سابقی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۵ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۷
ای کاش اشخاص تاثیرگذار در جوامع افرادی از جامعه فرهیخته و دانشمند باشند..و نیز.انسانهای ایثارگر و متعهد...؛؛؛
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۰۴ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۷
سليقه وسبك فكر مردم دنباله رو هنرمندان است نه دانشمندان. بهرحال يكي مثل هاوكينز هم علم را تجاري بنوعي كرده تا مردم بفهمند بر خلاف انيشتن كه هيچكس حرفش را نمي فهميد و فقط طبقه خاص نخبه حرفهايش را براي ديگران ترجمه مي كرد.
مردمي بودن هنر با علم فرق دارد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۷
شمامثل اینکه شکمت سیره
ali
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۸ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۷
اقای سابقی من با نظرتان موافقم اما متاسفانه یا خوشبختانه کسانی که بیشتر در دید هستند الو میشوند . بازیگران خواننده ها کارگردانان فوتبالیست ها و ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۹ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۷
من بازنشسته ام با حقوق دریافتی ۸۹۰۰۰۰ هزارتومان فکر می کنی وسعم برسه یک مانتو ۵۰ هزار تومانی بخرم
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۵ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۷
اینکه همیشه و همه جا سوء مدیریت در کشور حاکم وبا ازمون و خطا ضربه های سهمگین به پیکره کشور وارد شده انکار ناپذیر است اما این اقدام اگر صحت داشته باشد بنظرم همانند نداشته و به سخره گرفتن ادماست چون حتی اماتورها هم راضی به چنین کاری نیستند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۶ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۷
ی مانتو 2 ملیون تومن؟؟؟؟حقوق 2 ماه گه هیچ خرجی نکنم و قسط ندم بذارم واسه ی مانتو.؟؟؟
میگم چرا این بازیگرااینقد خوشتیپن...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۳ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۷
cheeeeeeeeeeeeeee begam vala
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۶ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۷
به نظرمن اصلا هم ایده درخشانی نیست و فقط پول دور ریختن است, اول این که انهایی که به جشنواره رفت و امد می کنند بیشترشان ادمهایی هستند که دارای استقلال بینش و فکر هستند و با تبلیغات نه می شود اینها را این وری و نه ان وری کرد, دوم این که دخترکانی که تحت تاثیر یک بازیگر زندگی می کنند اکثرا بازیگرها را فقط در فیلمها و با پوشش داخل فیلم دیده اند پس چرا پوشش این دخترها تقلیدی از لباسهای داخل فیلم نیست?!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۸ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۷
نظام ما به سمت نظام سرمایه داری حرکت می کند
تفکیک مردم به ثروتمندان و فقیران
مثال : طبقه بندی جایگاه های سوخت
پوشیدن مانتوهای دو میلیونی که در جامعه قرار است تبلیغ شود و فرهنگ شود ولی با دستمزد کارگر و کارمند یک میلیونی
به کجا می رویم...
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟