هرچه نانهای مصرفی تیره باشند سلامت بیشتری را برای مصرف کنندگان به ارمغان می آورند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما کارشناس تغذیه و سلامت گفت: علی رغم این طرز فکر که نان سفید موجب افزایش اشتها می شود و ماندگاری بهتری دارد ارزیابی ها نشان می دهد نان های پخت شده هرچه قدر سفید باشند سبوس کمتری دارند.
دکتر صائینی گفت: شهروندان از فواید سبوس بی اطلاع هستند که باید دراین خصوص فرهنگ سازی شود.
وی افزود: سبوس موجب جلوگیری از ابتلا به یبوست، بواسیر و سرطان های دستگاه گوارش می شود و علاوه بر این همه ویتامین ها بجز B12 رادرخود دارد، ویتامین هایی که شادابی و نشاط را در کودکان افزایش می دهد.
این کارشناس تغذیه افزود: منیزیم موجود در سبوس و نانهای سبوس دار هم موجب کاهش دردهای عضلانی بویژه عضلات صاف و جلوگیری از جذب مواد سمی در بدن می شود.
دکتر صائینی افزود: نانهای سفید به نانهای مرده مشهور هستند چرا که همه سبوس موجود در این نوع نانها گرفته می شود.
وی افزود: بهترین نوع نان از بین نانهای مصرفی در کشور نان سنگک است اما بررسی ها نشان می دهد سبوسی که بر روی سنگک پاشیده می شود هم چون فرآوری در خمیر صورت نمی گیرد فاقد ارزش غذایی است ومانع جذب آهن می شود.