نماینده مقام معظم رهبری در جمعیت هلال احمر در اختتامیه همایش بینالمللی جوانان و مواد مخدر که توسط سازمان جوانان و معاونت امور بینالملل جمعیت هلال احمر برگزار شد، گفت: برای نجات معتاد باید به حکم توبه در این بازگشت به او کمک کرد.
به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین معزی در اختتامیه نشست مشارکتی جوانان و اعتیاد ضمن آرزوی توفیق برای برگزار کنندگان نشست و همچنین شرکت کنندگان گفت: انسان ذاتا و اساسا از کرامت برخوردار است و در رفتار با او باید اصل کرامت رعایت شود. نمونه اعلای رفتار کریمانه با انسان را می توان در کردار پیامبران الهی مشاهده کرد و نمونه این رفتارهای کریمانه با انسانهای گرفتار به امراض روحی و جسمی در سیره پیامبران الهی و پیشوایان دینی و امامان معصوم علیهم السلام بسیار است.
حجتالاسلام معزی در ادامه با تاکید بر بیمار دانستن معتاد اظهار کرد: اعتیاد نیز یکی از این بیماریهاست که رفتار کریمانه میطلبد. انسان معتاد گرچه خود را در گردابی انداخته که او را رفته رفته از شان و کمالات شایسته خود دور میکند، اما به دلیل اتصاف به انسانیت، درخور کمک و تلاش برای نجات او از این ورطه است.
وی افزود: معتاد انسانی است که از اصل خود دور مانده و باید به او کمک کرد که به جایگاه خود در اجتماع بازگردد. ناشایستهترین رفتار با فرد معتاد این است که از جامعه رانده شود. راندن معتاد از جامعه در واقع تشویق و سوق دادن هرچه بیشتر او به اعتیاد است.
حجتالاسلام معزی درباره عوامل اعتیاد و همچنین اقدامات لازم برای مبارزه با آن ادامه داد: عوامل اعتیاد در چهار گروه فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی دسته بندی میشوند که ناآشنایی با خطرهای مرگبار اعتیاد و آثار تخریبگر آن بر خانواده و اطرافیان و همچنین نبود شناخت کامل از سختی و دشواری ترک آن از مهمترین عوامل فرهنگی شیوع اعتیاد به حساب میآید.
وی افزود: همچنین از مهمترین عوامل اجتماعی آسیبهای اجتماعی می توان به مواردی همچون طلاق، فرزندان بیسرپرست، حاشیه نشینی و مجهز نبودن به آداب و مهارتهای اجتماعی اشاره کرد.
حجت الاسلام معزی همچنین شرایط نامساعد اقتصادی و بی بهره بودن از حداقل معیشت را یکی دیگر از عوامل اعتیاد معرفی کرد.
نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر در ادامه به نقش عامل سیاست بینالملل در خصوص شیوع اعتیاد در کشورها اشاره کرد و این نقش را پیچیده و هولناک توصیف کرد.
وی در این خصوص ادامه داد: در روابط بین الملل، طبیعتا کشورهای سلطه گر درصددند که دیگر کشورها را تضعیف کنند تا در تعاملات خود با آنان منافع خود را هرچه بیشتر تامین کنند. غیرفعال کردن نیروهای کارآمد هرجامعه از راه اعتیاد کوتاهترین راه برای تضعیف آن جامعه است. به نظر میرسد که این هدف اعلان نشده سلطه جهانی است، چه آن که در مبارزه با اعتیاد و بستن راههای حمل مواد مخدر در جهان، در سطح سیاست و روابط بینالملل اهتمام لازم و بایستهای دیده نمیشود.
بنابر اعلام روابط عمومی جمعیت هلال احمر، حجت الاسلام معزی همچنین در خصوص ضرورت تعلیم و آگاهی بخشی در زمینه پیشگیری از مصرف مواد مخدر ادامه داد: دین مبین اسلام، علم آموزی را بر همه مسلمانان از گهواره تا گور واجب کرده است. کوتاهترین راه و موثرترین ابزار برای مبارزه با اعتیاد همانا شناخت آسیبها و خطرهای مرگبار اعتیاد و آثار مخرب خانوادگی و اجتماعی آن است. از این رو بر همگان است که در راه آگاهی بخشی عمومی کوشا باشند.
وی در پایان به نقش مهم داوطلبان در زمینه آموزش اشاره کرد و گفت: در این خصوص به ویژه داوطلبان انگیزهمند، فعال و خدمتگزار جمعیت هلال احمر که در انجام این امر الهی پیشتازند، ایفاگر نقش بسیار مهمی هستند.