رییس دستگاه دیپلماسی ایران از آتشبس در سوریه حمایت کرد.
به گزارش ایسنا، محمدجواد ظریف بعدازظهر روز دوشنبه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با وزیر خارجه بوسنی درباره احتمال آتشبس در سوریه گفت: ایران همواره معتقد بوده که بحران سوریه راه حل نظامی ندارد و وظیفه دیگران تسهیل این روند بوده است. طرحهایی که تا الان ارایه شده آتشبس را مطرح کرده و ایران از اولین جلسه مذاکرات در وین بر این امر و همچنین ارایه کمکهای انسسان دوستانه تاکید داشت.
او ادامه داد که ایران همواره از هرگونه آتشبس حمایت کرده و در این رابطه هم ما حمایت میکنیم اما هنوز جزییات این مساله باید بحث شود.
ظریف ادامه داد: طرحهایی که ایران تاکنون برای حل بحران سوریه داشته است آتشبس را اقدام اول میدانسته و گروه حمایت از سوریه که شاهد شکلگیری نشست آنها در وین بودیم آتشبس فوری و همه جانبه را مورد تأکید قرار داد و هنوز هم ایران این اعتقاد را دارد که باید آتشبس در اولویت باشد اما نباید این مسأله به معنای صادر کردن اجازه فعالیت داعش و جبههالنصره پشت گروههایی مثل احرارالشام و گروههای مشابه آن باشد.
وزیر امور خارجه تأکید کرد: آتشبس یا توقف مخاصمه که الان ماههاست به آن اشاره میشود ضرورت دارد با چارچوبی مشخص و روشن که اولاً از ایجاد زمینه برای ارسال کمک به گروههای تروریستی و سایر گروههای مسلح در دوران آتشبس جلوگیری کند، شکل گیرد. همچنین باید در این دوره از اعزام نیروهای جدید توسط داعش و جبههالنصره جلوگیری شود و بر مرزها نظارت کامل صورت گیرد که اینها از ضرورتهای آتشبس است. همچنین باید از پنهان شدن داعش و جبههالنصره پشت سایر گروههای مسلح جلوگیری شود.
وی تأکید کرد: هنوز درباره جزییات نحوه اجرای آتشبس توافق نشده است. اصل موضوع آتشبس در اجلاس مونیخ توافق شد ولی جزییات آن هنوز باید بحث شد در عین حال ما از هر اقدامی که به توقف خونریزی در سوریه و کشتار مردم بیگناه پایان دهد حمایت میکنیم و امیدواریم سایر کنشگران در منطقه و جامعه بینالملل با سیاستهای جدی و صادقانه به دنبال توقف خشونتها و نه گرفتن فرصت برای اقدامات دیگر تروریستها باشند.
وزیر امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی دیگر گفت: پارادایم مسلط در منطقه در سالهای گذشته به تقابل هستهای بر مبنای بازی با حاصل جمع صفر بوده است و باید به پارادایم سهم مشترک تغییر کند و این سیاستی است که جمهوری اسلامی ایران از دهه شصت دنبال کرده و بر آن به طور جدی و راهبردی تأکید داشته است.
ظریف تأکید کرد: امیدواریم کشورهای منطقه به ویژه عربستان که به دنبال آتشافروزی در منطقه بودهاند و بیش از همه به خاطر این سیاستها به خودشان خسارت زدهاند و یا با تقویت نیروهای افراطی امروز خودشان مورد فشار از سوی این گروهها قرار گرفتهاند، به سمت تغییر در سیاستهایشان حرکت کنند. در آن صورت است که منطقهای امنتر برای زندگی خواهیم داشت.
رییس دستگاه دیپلماسی با اشاره به سفر هیأت بوسنی و هرزهگوین به ایران، گفت: ایران دارای علایق دیرینه تاریخی با بوسنی و منطقه بالکان است و به استقلال و تمامیت ارضی صلح و ثبات و آرامش منطقه تأکید داشته و دارد. امروز پس از دوران تلخ شاهد زندگی مسالمتآمیز در بوسنی و هرزه گوین هستیم و خوشحالیم ایران بتواند به توجه به رابطه دوستی با این کشور در حوزههای مختلف سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، ارتباط صمیمی با دولت و ملت این کشور داشته باشد.
او گفت: ما در دیدار امروز در خصوص مسائل منطقه و روابط دوجانبه مشورت داشتیم. ما از جمله در زمینه تسهیل روادید و نیز همکاریهای بانکی و گسترش توریسم مشورت کردیم.
ظریف افزود: منطقه ما و بالکان هر دو از افراطگرایی و خشونت رنج میبرند. در این چارچوب در خصوص پناهندگان و آوارگان سوری به اروپا گفتوگو کردیم. همچنین موقعیت بوسنی و هرزه گوین در اتحادیه اروپا مورد بحث قرار گرفت.
وزیر خارجه ایران از گفتوگو و گسترش همکاریها با جمهوری بوسنی و هرزگوین در سطوح مختلف سیاسی و اقتصادی به ویژه تسهیل روادید میان دو کشور و تسهیل همکاریهای بانکی خبر داد.