معاون توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیطزیست با اشاره به اینکه در سیاستهای مقام معظم رهبری، اقتصاد سبز مطرحشده است، گفت: درواقع باید فعالیتهای اقتصادی سازگاربامحیطزیست باشد.
به گزارش ایسنا، سید محمد مجابی امروز در جلسه شورای اداری استان قزوین، با اشاره به اینکه باید مدیریت صحیح در باب محیطزیست وجود داشته باشد، چراکه دو اثر برای کلیه فعالیتهای توسعهای دارد، اظهار کرد: اولین اثر، برداشت بیرویهای است که از محیط بهعنوان مواد اولیه صورت میگیرد و دومین اقدامی که محیط انجام میدهد، خروجی آلودگی و تخریب از این برداشتها را پالایش کرده و به حالت طبیعی برمیگرداند؛ این در حالی است که این امر ظرفیتی خاص میخواهد و اگر بیشازحد از این ظرفیت استفاده شود همچون آب شدن یخهای قطب و آلوده شدن آبهای زیرزمینی دیگر قابل بازگشت نیست.
مجابی اضافه کرد: ابزار بازدارندهای که در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری است، جرم انگاریِ تخریب و آلودگی محیطزیست است و این در حالی است که اگر طبق قانون مدنی با متخلفین برخورد نشود، جرم محسوب خواهد شد.
وی با بیان اینکه باید الگوهای توزیع مصرف اصلاح شود؛ چراکه بالاترین میزان مصرف آب درزمینهی کشاورزی است، تصریح کرد: در نقاطی از کشور، صیفی تولید و از عمق 200 متری آب برداشتهشده و به کشورهای اطراف صادر میشود؛ این در حالی است که قیمت تمامشدهی این محصول چند ده برابر قیمت اصلی است که آنجا به فروش میرسانند.
معاون سازمان حفاظت محیطزیست خاطرنشان کرد: در سیاست اقتصاد محیطزیست هم از کشاورزان داخلی حمایت شده است و هم باید در pdp، محاسبه درست فعالیتها صورت گیرد تا هزینه و فایده محاسبه شود.
مجابی با اشاره به اینکه فناوریهای سازگار با محیطزیست از سیاستهای مقام معظم رهبری است اظهار کرد: وقوع پدیدههایی که آنها در قالب پدافند غیرعامل مطرح هستند و بحثهایی که باید در حوزه بهکارگیری دانش و تکنولوژی رعایت کنیم، ازجمله مباحثی است که باید برای ساخت فناوریهای سازگاربامحیطزیست تلاش جدی داشته باشیم.