دیروز وزیر جهاد کشاورزی در ادامه رفتوآمد وزرای دولت به شورای چهارم در صحن علنی شورای شهر تهران حاضر شد و از نگرانیهایی که درباره ساخت و ساز غیرمجاز بهویژه در حریم شهرها وجود دارد، گفت. به گفته او نزدیک به ۱۰۰هزار ساختوساز غیرمجاز در کشور صورت گرفته که بخش عمده آنها با اجازه از نهادهای ذیربط بوده است.
به گزارش شهروند، محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی دیروز میهمان شورای شهر تهران بود تا درباره حوزههای مشترک کاری این وزارتخانه با مدیریت شهری با اعضای شورا گفتوگو و گزارشی در این زمینه ارایه کند. او گفت که نگرانیهای جدی درباره ساختوسازهای غیرمجاز و زمینخواری و کوهخواری وجود دارد و آماری اعلام کرد که تکان دهنده بود؛ حدود یکصدهزار ساختوساز غیرمجاز در منابع طبیعی کشور.
وزیر جهاد کشاورزی دراینباره گفت: نزدیک به یکصدهزار ساختوساز غیرمجاز در کشور با اجازه دستگاههای ذیربط صورت گرفته است که ما نیز دههاهزار شکایت در رابطه با این ساخت و سازها داشتهایم و دادگاهها نیز درحال رسیدگی هستند.
به گفته او مشکلات حریم باید ریشهیابی شود و وزارت راه و شهرسازی، وزارت جهاد و کشاورزی و استانداری تهران باید این موضوع را در اولویت کار خود قرار دهند و سازمانهای مسئول به دلیل اتفاقاتی که در حریم اتفاق میافتد مورد بازخواست قرار بگیرند.
حجتی با تاکید بر اینکه ما بهدنبال آن هستیم که ساختوسازهای غیرقانونی متوقف شود، گفت که این وزارتخانه به تنهایی امکان مقابله با ساختوساز در حرایم را ندارد: «در بخش اراضی حریم حرف اول را ما نمیزنیم. جهاد کشاورزی در محدوده حریم حضوری ندارد و در محدوده حریم نیز یک رأی از چند رأی را میتوانیم داشته باشیم و متاسفانه در این بخش حسابوکتابی در سطح ملی وجود ندارد. برای نمونه یک شهر هزارنفری ۱۷۰برابر محدوده قانونی حریم تصویب کرده است.» در سنوات گذشته بحثی مابین منابع طبیعی و شهرداری تهران بود مبنی بر اینکه مدیریت اراضی و پارکها در اختیار شهرداری قرار بگیرد که به خاطر مشکلات و محدودیتها و همینطور دخل و تصرفهایی که ممکن بود در اراضی صورت بگیرد، دغدغههایی داشتیم.
وی افزود: نهایتا در چارچوب قوانین به این اتفاق نظر رسیدیم که به صورت امانت، اراضی و پارکها در اختیار شهرداری بهویژه شهرداری تهران قرار بگیرد و هیچگونه دخل و تصرفی نیز انجام نشود. حجتی به جنگلکاریهایی که در حومه شهر ازجمله در منطقه جاجرود، شمالشهر، شمالغرب شهر، پارک کوهسار و همینطور شمالشرق شهر تهران انجام شده، اشاره کرد و گفت: درحال حاضر شهرداری تهران به صورت امانی فضاهای سبز را در اختیار مردم قرار میدهد تا بدون هیچگونه دخل و تصرفی از آن استفاده شود.
بخشی از حرفهای وزیر جهاد کشاورزی هم دیروز به میادین میوه و ترهبار اختصاص داشت. او گفت: در این زمینه مشکلاتی وجود دارد ازجمله اینکه با توجه به قوانین موجود و مصوب، وزارت جهاد کشاورزی از میادین میوه و ترهبار خارج شده درحالیکه نگرانیهایی در بخش میوه و ترهبار وجود دارد.
وی همچنین گفت: «بخش کشاورزی جزء دغدغهها و نگرانیهای ما است و تا جایی که بتوانیم هزینه خواهیم کرد تا فضای مورد نیاز کشاورزی کشور حفظ شود.» رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با اشاره به حضور آخوندی، وزیر راه و شهرسازی در جلسات گذشته شورا، گفت: حضور وی هیچ خروجی را برای حلوفصل مشکلات نداشته است. دبیر که پس از ارایه گزارش از سوی حجتی وزیر جهاد کشاورزی در صحن شورا، سخن میگفت، تایید کرد که بحث حریم موضوع بسیار مهم و اساسی است و حتی رئیسجمهوری نیز میتواند به آن ورود پیدا کند و امیدواریم وزارت کشور و وزارتخانههای مسئول درخصوص حریمهای شهرها توجه ویژهای را داشته باشند.
به گفته رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا، شورای شهر در کمیسیون ماده ۵ هیچ اختیاری ندارد و مصوبات این کمیسیون هیچ ارتباطی به شورا ندارد و از آنجایی که نماینده وزیر جهاد کشاورزی در این کمیسیون حضور دارد، به نظر میرسد که باید گزارش لازم از جلسات این کمیسیون به صورت مستقیم در اختیار وزیر جهاد کشاورزی قرار بگیرد.
دبیر همچنین به مشکل مردم سرخهحصار اشاره کرد و گفت: امیدواریم یک مرد یا یک لوتی پیدا شود و مشکل چندساله مردم این منطقه را حل کند. در ادامه این جلسه، احمد دنیامالی، عضو شورا از کیفیت نان انتقاد کرد و خطاب به وزیر جهاد کشاورزی گفت که به دلیل توزیع نامرغوب گندم و آرد، نان باکیفیت به دست مردم نمیرسد. دنیامالی در ادامه حرفهایش از آقای وزیر خواست تا در کمیسیونهای دولت به شوراها و مدیریتهای شهری توجه و نگاه بهتری نسبت به گذشته صورت گیرد.
به گفته این عضو شورا در حوزه کشاورزی و درخصوص پرت منابع آب اعداد مختلفی اعلام میشود که از یکدرصد تا ۵درصد است که این موضوع حتما باید مورد توجه جهاد کشاورزی قرار بگیرد.
دبیر، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران نیز با اشاره به اینکه درسال ۹۴ برخی از مناطق از برنامه تنظیم شده از سوی شورای شهر عدول کردهاند، گفت: برخی از مناطق، ساختمانهایی را تحت عنوان مجتمعهای بهاران خریداری کردهاند که این کار بدون اجازه شورا بوده و تخلف محسوب میشود. به گفته او درسال آینده برای هر منطقه ۶۰۰میلیارد تومان جهت ساماندهی کارتن خوابها تخصیص داده شده است.
دبیر همچنین به احداث بیمارستان هستهای در بوستان ولایت اشاره کرد و گفت: «شهرداری حق ندارد بدون اجازه شورا آجر روی آجر در این بوستان بگذارد و باید شورا طرح این بیمارستان را به تصویب برساند.»
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.