موسسه مطالعات جنگ آمریکا در سلسله گزارش های میدانی خود از وضعیت نبرد و منازعه در سوریه، گزارشی از تحولات میدانی این کشور از 28 مه تا 10 ژوئن ارائه داده است. در این گزارش تمامی تحولات حادث شده از فاصله 28 مه تا 10 ژوئن به شرح ذیل ارائه شده است.
1-هشت ژوئن؛ داعش از حداقل شش شهر در شمال استان حلب عقب نشینی کرد. آن ها از محاصره ای که از 27 می در مرعا و عزاز آغاز شده بود خارج شدند. گروه های اپوزیسیون تحت رهبری گروه «لواء معتصم» یک گروه وابسته به ارتش آزاد دو محموله هوایی تسلیحاتی را در 3 و 6 ژوئن از ایالات متحده دریافت کردند.
2- سی ام مه؛ کردهای سوریه از فشار بر شمال حلب برای خواسته های خود بهره برداری کردند. گروه های معارض در شمال استان حلب بر روی صرفنظر کردن از کنترل شهر شیخ عیسی در ازای عبور امن 2000 غیرنظامی در حال فرار از تهاجم داعش با کردهای واحدهای مدافع خلق توافق کردند.
3- سی ام مه؛ دو بمب گذاری انتحاری مقر معرضان در استان ادلب را مورد هدف قرار داد. دو عامل انتحاری ناشناس مقر کتائب الفاروق در «بنش» در استان حلب را منفجر کردند که بر اثر آن حداقل 5 نفر از معارضان کشته و 15 نفر دیگر زخمی شدند. فعالان ابن بمب گذاری ها و حملات را به داعش نسبت دادند.
4- دوم ژوئن؛ جیش الفتح مدعی شد که مقر خود در ادلب را از بین برده است. اتاق عملیات جیش الفتح یک ائتلاف شامل القاعده سوریه، جبهه النصره، گروه سلفی احرار الشام و دیگر گروه های وابسته مدعی شدند که اتاق عملیات خود در استان ادلب را به دلیل حملات هوایی روسیه از بین بردند.
5- سوم تا نهم ژوئن؛ جیش الفتح به سمت جنوب استان حلب پیشروی کرد؛ جیش الفتح توانست چهار روستا را در جنوب حلب با درگیر شدن با نیروهای ارتش سوریه به تصرف خود درآورد و مقادیر زیادی سلاح را نیز کشف و ضبط کند.
6- سی ویکم مه؛ نیروهای دموکراتیک کرد منبج را محاصره کردند. نیروهای دموکراتیک با پشتیانی حملات هوایی آمریکا روستای منبج به عنوان یک مسیر تدارکاتی مهم تحت اختیار داعش را که عملیاتش از 31 مه آغاز شده بود را تحت کنترل خود درآوردند. این عملیات شامل 3000 مبارز است که بنابه گزراش های محلی حدود85 درصد آن ها نیروهای محلی سنی هستند. ترکیه نیز اعلام کرد که حاضر به پشتیبانی از آن هاست به شرطی که نیروهای کرد بعد از پایان عملیات به سمت شرق رودخانه فرات حرکت نکنند.
7- سی و یکم مه؛ وزارت دفاع آمریکا اولین قربانی خود در سوریه را اعلام کرد؛ یکی از سربازان نیروی ویژه ایالات متحده با آتش غیرمستقیم درشمال اسان رقه زخمی شد و به عنوان نخستین تلفات پرسنل ایالات متحده در سوریه نام گرفت.
8- دوم تا دهم ژوئن؛ نیروهای ارتش سوریه وارد استان رقه شدند. ارتش سوریه به همراه نظامیان حامی خود وارد استان رقه شدند و چندین منطقه در نزدیکی «الطبقه» در غرب شهر رقه را به تصرف خود درآوردند. این عملیات در بحبوحه عملیات نیروهای کرد برای تصرف منبج در شمال رقه انجام شده است.
9- دوم ژوئن؛ حمله انتحاری به شهر لاذقیه؛ یک مهاجم ناشناس بمبی را در نزدیکی یک مسجد در لاذقیه منفجر کرد که حداقل سه غیرنظامی بر اثر آن کشته شدند. هیچ گروهی تا الان مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته است. اگرچه پیش از این داعش موجی از حملات را در 23 مه در سواحل سوریه راه اندازی کرده بود.
10- یکم تا دهم ژوئن؛ برای اولین بار از سال 2012 کمک هایی به حومه محاصره شده دمشق رسید. سازمان ملل و صلیب سرخ کمک های پزشکی و غذایی را به منطقه داریا در حومه دمشق در غوطه غربی که تحت کنترل معارضان است را از طریق دو کاروان جداگانه در 1 و 10 ژوئن تحویل دادند.
11- هفتم ژوئن؛ بشار اسد وعده پس گرفتن تمامی خاک سوریه را داد؛ بشار اسد رئیس جمهوری سوریه در یک سخنرانی در پارلمان این کشور وعده داد وجب به وجب خاک سوریه را آزاد خواهد کرد و اضافه کرد که کشورش چاره ای جز پیرزوی در جنگ علیه تروریسم ندارد.
12- ششم ژوئن؛ نیروهای عملیات ویژه انگلیس در جنوب سوریه عملیاتی انجام دادند. بنابه گزارش هایی، نیروهای عملیات ویژه مستقر در اردن به نیروهای معارض ارتش آزاد در امتداد مرز سوریه و عراق کمک های لجستیکی ارائه دادند.
13- نهم ژوئن؛ وزارت امور خارجه آمریکا تیپ «شهدای یرموک» را با استناد به وابستگی این گروه به داعش و همچنین آدم ربایی صلح بانان سازمان ملل در بلندی های جولان در سال 2013 توسط آن، در لیست سازمان های تروریستی قرار داد.