ادعای توافق آمریکا و روسیه بر سر آینده بشار اسد، هشدار مقتدا صدر به انگلیس، درخواست نماینده مصری برای اعطای پناهندگی به گولن، واکنش ستاد انتخاباتی کلینتون به افشای ایمیل های شخصی، حمایت سندرز از معاون کلینتون و هشدار درباره حمله روسیه به لهستان، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است.
به گزارش «تابناک»، بخش عمده مطالب مطبوعات و رسانه های بین المللی به اخبار و گزارش های منطقه اختصاص دارد. ادعای معارضین سوری درباره توافق آمریکا و روسیه بر سر آینده بشار اسد، یکی از مهمترین موضوعات در این چهارچوب است. به نوشته «الشرق الاوسط»، منابعی در میان معارضان سوری ادعا کردهاند، بر پایه تفاهمنامه محرمانه واشنگتن و مسکو درباره سوریه، بشار اسد در مرحله انتقالی در قدرت میماند. به ادعای این منابع، اختیارات اسد اندکی پس از آغاز مرحله انتقالی سلب خواهد شد. این منابع اظهار داشته اند که جان کری، وزیر خارجه آمریکا در دیدار اخیرش با سرگئی لاوروف، همتای روسی خود، «درباره لزوم بازگشت به میز مذاکرات بعد از توافق بر سر سرنوشت اسد بسیار جدی بود»؛ مسکو نیز پیام آمریکا را مثبت دریافت کرد و کوشید تا تعهدات مشخصی بدهد. با این حال، یک منبع آگاه در روسیه، اخبار مربوط به توافق آمریکا و روسیه یا حتی تفاهم آن ها را درباره سرنوشت بشار اسد تکذیب کرد.
هشدار مقتدا صدر به انگلیس درباره ورود نظامیان این کشور به موصل، موضوعی است که «الیوم السابع» به آن پرداخته است. رهبر جریان صدر عراق هشدار داد، اگر بریتانیا به بهانه مبارزه با داعش به عراق نیروی نظامی اعزام کند، با آن ها به عنوان نیروهای اشغالگر برخورد میشود. صدر در واکنش به طرح بریتانیا برای ارسال نظامیان خود به عراق گفت: «عراقیها در زمینه احقاق حقوق خود دچار تفرقه شدهاند و به جان هم افتادهاند. همین مسأله به دشمنان کمک کرده تا به راحتی کشور را به اشغال خود درآورده و ما را تحت امر خود قرار دهند». وی تأکید کرد، با نیروهای آمریکایی و بریتانیایی که تحت عنوان مشاور و آموزش دهنده برای عملیات آزادسازی موصل با موافقت دولت عراق به این کشور اعزام میشوند، به عنوان متجاوز و اشغالگر برخورد خواهد شد.
درخواست یک عضو پارلمان مصر برای اعطای پناهندگی به فتح الله گولن، روحانی مخالف دولت ترکیه، موضوعی است که مورد توجه «اسپوتنیک» قرار گرفته است. به نوشته این خبرگزاری، یک نماینده پارلمان مصر با ارائه طرحی فوری به پارلمان، از دولت مصر خواست به فتح الله گولن، مبلغ ترکیه ای که مقامات ترکیه وی را به طراحی کودتای نافرجام اواسط این ماه در این کشور متهم کردند، پناهندگی سیاسی بدهد. عماد محروس این بیانیه را در واکنش به اعلام آمادگی ترکیه برای میزبانی از مخالفان مصری منتشر کرد. عماد محروس گفت: «ترکیه به عناصر گروه غیرقانونی اخوان المسلمین پناه داده و به اتهام زنی ها علیه مصر و ایجاد هرج و مرج در این کشور ادامه می دهد و در واقع با احساس مردم مصر و غیرت ملی آنان بازی می کند»؛ بنابراین، وی خواستار مقابله به مثل و اعطای پناهندگی به گولن شده است.
در میان دیگر موضوعات، جنجال بر سر افشای ایمیل های شخصی هیلاری کلینتون، نامزد دموکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مورد توجه رسانه های مختلف قرار گرفته است. به نوشته «واشنگتن پست»، رابی موک، رئیس ستاد انتخاباتی هیلاری کلینتون، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، افشای ایمیل های شخصی مقام های این حزب در آستانه یک گردهمایی بزرگ ملی را کار «عوامل دولتی روسیه» دانست که با هدف حمایت از دونالد ترامپ، نامزد جمهوری خواهان صورت گرفته است. وی درباره تعدیل مواضع ترامپ در قبال روسیه هشدار داد و افزود: «همه شاهد بودیم که ترامپ حتی با ورود ناتو به مسأله روسیه مخالفت کرد. قرار دادن همه این رویدادها در کنار هم، تصویری آزاردهنده را شکل می دهد». در مقابل، ستاد انتخاباتی ترامپ با صدور بیانیه ای، اظهارات موک را «خنده دار» توصیف کرد.
در مطلبی دیگر درباره انتخابات آمریکا، روزنامه «یو اس ای تودی» از حمایت برنی سندرز، نامزد پیشین حزب دموکرت از گزینه انتخاب شده توسط کلینتون برای معاونت ریاست جمهوری خبر داده است. به نوشته این روزنامه، پس از انتخاب تیم کین سناتور ایالت ویرجینیا به عنوان معاون کلینتون، ترامپ تلاش کرد تا حامیان سندرز را به سمت خود جلب کند. سندرز پیش از این، تلویحاً از معرفی الیزابت وارن برای این مقام حمایت کرده بود و ترامپ روز یکشنبه در یک پیام توئیتری، تصمیم کلینتون برای انتخاب کین را «بی احترامی» به سندرز و حامیان او توصیف کرد. اما سندرز عصر دیروز به وقت محلی در گفت و گو با شبکه خبری «سی.ان.ان» تصریح کرد، اختلاف عقاید او با کین موجب قطع حمایت از کلینتون نخواهد شد. سندرز گفت: هرچند عقاید سیاسی او با کین متفاوت و معاون کلینتون بیش از حد محافظه کار است، اما در مقابل ترامپ گزینه بهتری است.
در نهایت، هشدار یکی از مقامات ارشد ناتو درباره روسیه، موضوعی است که روزنامه «اکسپرس» به آن پرداخته است. یکی از مقامات ارشد سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هشدار داد، شاید رئیس جمهور روسیه، هر لحظه با تصمیم حمله به لهستان ظرف چند ساعت جرقه جنگ جهانی سوم را بزند. به گفته ریچارد شیرف، پوتین، رئیس جمهوری روسیه، در حال حاضر نیروهای آماده برای انجام یک حمله ضربتی و سریع به شرق اروپا دارد؛ اقدامی که منجر به وقوع یک جنگ جهانی مخرب در نزدیکی اروپا میشود و اگر کشورهای عضو ناتو نتوانند با یک راه حل قویتر به این تهدید واکنش نشان دهند، جنگ آتی میتواند پیامدهای مرگباری برای این ائتلاف داشته باشد. پوتین میتواند به راحتی از هر بهانهای که برای روایت تبلیغاتیاش مناسبتر است برای توجیه آغاز جنگ با غرب استفاده کند.