وزارت دفاع روسیه روز پنج شنبه در بیانیه ای رقم دقیق نیروهای روسی حاضر در این مانور مشترک را 12700 نفر و هدف آن را ارزیابی توان دفاعی نیروهای مسلح روسیه دانسته است.
تعداد نیروهای رزمی و ابعاد برگزاری یک رزمایش روسیه در مرزهای شرق اروپا خبر ساز شده است.
به گزارش وب سایت مجله نیوزویک در حالی که هزاران نیروی روسی و بلاروسی از روز پنج شنبه در نزدیکی مرز لهستان تجمع کرده و بزرگ ترین رزمایش روسیه از زمان پایان جنگ سرد را در مرزهای شرق اتحادیه اروپا کلید زده اند، برآورد مقامات و رسانه های غربی این است که مقامات نظامی روس درباره تعداد نیروها و اهداف این مانور مخفی کاری می کنند.
ادعای رسانه ها و برخی مقامات نظامی ناتو و غرب این است که دستکم بیش از 100 هزار نیروی نظامی روسیه در مانوری که نام " زاپاد 2017" – در زبان روسی به معنای غرب است - بر روی آن گذاشته شده؛ حمله نظامی به کشورهای عضو ناتو در شرق اروپا را تمرین می کنند.
این ادعا در حالی مطرح شده که وزارت دفاع روسیه روز پنج شنبه در بیانیه ای رقم دقیق نیروهای روسی حاضر در این مانور مشترک را 12700 نفر و هدف آن را ارزیابی توان دفاعی نیروهای مسلح روسیه دانسته است.
همزمان سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) اعلام کرده که این رزمایش روسیه را در نزدیکی مرزهای شرق اروپا به دقت تحت نظر دارد.
آیا روس ها برای حمله به اروپا آماده می شوند؟
"توماس والاسک" نماینده سابق اسلواکی در ناتو نیز به وب سایت آمریکایی "پولیتیکو" گفته: مخفی کاری روسیه درباره تعداد نیروها و اهداف این مانور ما را نگران می کند.
کشورهای لیتوانی و لهستان که مرزهایشان به این مانور روسی نزدیک است از انجام این رزمایش ابراز نگرانی کرده و گفته اند هدف اصلی آن تمرین حمله نظامی به خاک آنهاست.
کشورهای حوزه بالیتک (لیتوانی، لتونی و استونی) نیز از آمریکا و ناتو خواسته اند در جریان برگزاری رزمایش نظامی زاپاد2017، نیروهای خود را در این کشورها افزایش دهند.
همچنین کشورهای شرف اروپا می گویند هدف روسیه از انجام چنین رزمایشی در مرزهای اروپا، ایجاد بهانه و پیش زمینه های لازم برای افزایش استقرار دایم نیروهای نظامی خود در این مناطق است.
روسیه همواره از عضویت کشورهای شرق اروپا در ناتو به عنوان یک تهدید مستقیم علیه امنیت ملی خود یاد کرده است. دولت مسکو همچنین استراتژی گسترش ناتو به شرق را یک تهدید صریح امنیت ملی برای خود می داند و وعده مقابله نظامی با توسعه طلبی ناتو در حوزه خارج نزدیک خود را داده است.
حمله نظامی روسیه به گرجستان در سال 2008 و جدا کردن اوستیا و آبخازیا از گرجستان و سپس الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه در ماجرای بحران اوکراین، بی اعتمادی غرب را نسبت به آنچه که سیاست های توسعه طلبانه و تهاجمی ولادیمیر پوتین علیه همسایگان ضعیف روسیه می خوانند، تقویت کرده است.