فضای پیرامون ما بسیار شگفت انگیزتر از چیزی است که از این پایین می بینیم؛ بخش زیادی از این شگفتی به واسطۀ فاصلۀ بسیار زیاد از چشم ما پنهان میماند. عکسهای این مجموعه، بخشی از این جهان شگفتی را از فاصلهای بسیار نزدیک برای شما نمایان ساخته است.
به گزارش «تابناک» هر ساله ناسا تصاویر شگفت انگیزی از پدیده های مختلف کیهانی در اختیار ما می گذارد؛ تصاویری که با دیدن آنها، بیش از همیشه به این نکته پی می بریم که انسان خودمحور که زمانی زمین و خود را مرکز کائنات می پنداشت، ذره ای کوچک از این جهان بزرگ بیش نیست.
تصاویر زیر شش پدیده شگفت انگیز از این جهان بی انتها را به نمایش در می آورد.
1-سطح جنوبی کهکشان راه شیری؛ در این عکس که به وسیلۀ تلسکوپ «آزمایش مسیریاب آتاکاما» در شیلی گرفته شده تا حد خارقالعادهای بزرگنمایی شده است. این تلسکوپ که از نوع آپکس (Apex) است، به ستارهشناسان در مطالعۀ گازها و گردو خاکهای سرد نزدیک دمای صفر مطلق کمک میکند و این، جایی است که ستارههای جدید شکل میگیرند. (ESO/APEX/ATLASGAL CONSORTIUM/NASA/GLIMPSE CONSORTIUM/PLANCK)
2- ستارۀ WR 31a یک ستاره از نوع Wolf-Ray است که در این تصویر با یک ابر Wolf-Ray احاطه شده؛ ابری آبی و حباب مانند که از غبار و گازهایی مانند هیدروژن و هلیوم تشکیل شده است. این حباب حاصل برخورد میان بادهای سیارهای و لایههای بیرونی گاز هیدروژن است که از ستاره به بیرون رانده شدهاند. این ستاره تنها چندصدهزار سال دیگر عمر میکند و در پایان عمر کوتاه خود، یک انفجار درخشان فرااختری را به نمایش میگذارد. (EUROPEAN SPACE AGENCY)
3- این عکس یک تصویر منحصربفرد و شگفتانگیز از قطب شمالیِ پلوتون را به نمایش میگذارد و جزئیات بینظیری را از ناهمواری های زمین شناختی این سیارۀ کوتوله نمایان میسازد. بر سطح این قسمت از سیاره، درهها و گودال های عظیمی به چشم می خورد که بزرگترین آنها 45 مایل عرض دارد و احتمالاً حاصل ذوب شدن یخهای زیر سطح سیاره هستند. قطب شمال پلوتون، یک رنگ عجیب زرد و خاکستری دارد که در تصویر بالا، برای مشخص شدن جزئیات کمی بر آنها تأکید شده است. (NASA/JHUAPL/SWRI)
4 - یک عکس شگفتانگیز از شفق قطبی زمین که از ایستگاه فضایی بینالمللی گرفته شده است. «تیم پیک» عکاس این عکس در 23 فوریه آن ها را بر روی توئیتر خود فرستاد و در زیر این عکس نوشت: «ایستگاه فضایی همین الان درست از بالای یک مه غلیظ از شفق قطبی عبور کرد... وهمآلود اما زیبا».(ESA/NASA)
5-موزۀ ملی هوا و فضای امریکا 61 عکس از «مدارگرد شناسایی ماه» ناسا منتشر کرده است. این عکس ها ابعاد جدید و غیرمنتظرهای از ماه را به نمایش میگذارد و نشان میدهد، پوستۀ ماه هنوز هم در حال تغییر است. عکسی که در اینجا مشاهده می کنید، تصویری زیبا از دهانۀ آتشفشان «جوردانو برونو» در ماه است؛ یکی از بسیار آتشفشانهایی که سطح ماه را پوشاندهاند. (NASSA/GOODARO/ARIZONA STATE UNIVERSITY)
6- فضاپیمای کاسینیِ ناسا یک عکس از سه ماهِ زحل گرفته که از چپ به راست، «میما»، «انکلدوس» و «تتیس» هستند.
(NASA/JPL-CALTECH/SPACE SCIENCE INSTITUTE)