پیمانه اقتصادی

از «تولید نقدینگی‌ به پشتوانه‌ هوا» تا «تخلف آشكار بانک‌ها و نظارت ضعيف بانک مرکزی»

این پیمانه اقتصادی موضوعاتی همچون افت یک واحدی شاخص بورس همراه با تحلیل، قیمت گذاری بازار سکه، دلار، یورو و درهم، دومین روز نشست اوپک بدون نتیجه، فشار اقتصادی بر خانواده‌های انگلیسی، شاخص بهای تولیدکننده، جلو زدن زعفران افغانستان از ایران، پرتقال صادراتی به کام کشورهای مقصد، رهایی از دلار، بیکاری 5 تا 6 میلیونی و اعلام نرخ مصوب شکر را در بر دارد.
کد خبر: ۶۳۶۶۱۰
|
۰۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۲ 30 October 2016
|
6639 بازدید
در پیمانه اقتصادی، هر روز بسته خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم روز، همچون تغییرات در بورس، بازار طلا، ارز، سکه، نفت و... تا خبرها و اتفاقات جذاب اقتصادی را گردآوری می کنیم.

به گزارش «تابناک اقتصادی» پیمانه اقتصادی امروز، موضوعاتی همچون افت یک واحدی شاخص بورس همراه با تحلیل، قیمت گذاری بازار سکه، دلار، یورو و درهم، دومین روز نشست اوپک بدون نتیجه، فشار اقتصادی بر خانواده‌های انگلیسی، شاخص بهای تولیدکننده، جلو زدن زعفران افغانستان از ایران، پرتقال صادراتی به کام کشورهای مقصد، رهایی از دلار، بیکاری 5 تا 6 میلیونی و اعلام نرخ مصوب شکر را در بر دارد.



انتقاد شدید دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از سیستم بانکی

دکتر محسن رضایی ضمن انتقاد از عملکرد سیستم بانکی ایران، وضعیت فعلی آن را قابل توجیه ندانست و به انتقاد از نهادهای نظارت کننده بر این سیستم پرداخت. دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: بانک‌های ایران از مسیر بانکداری و کمک به رونق اقتصاد خارج‌شده‌اند! آن‌ها با پشتوانه هوا و نه تولید ملی نقدینگی می‌سازند. دولت، بانک مرکزی و مجلس یا متوجه انحراف بانک‌ها از ضوابط و کارکرد واقعی بانک‌ها نیستند و یا اقتدار لازم را جهت برخورد و نظارت بر بانک‌ها ندارند. بانک‌ها نباید ورشکستگی خود را به مردم و به اقتصاد ملی تحمیل کنند. کسب درآمد و سود بانک‌ها، از مسیر مشارکت واقعی و کمک به تولید ملی باید باشد. از نظر ضوابط شرعی نیز نظارت بر بانک‌ها ضعیف است.

افت یک واحدی شاخص کل بورس

شاخص کل بورس تهران روز یکشنبه، یک واحد افت کرده و به 80 هزار و 339 واحد رسید. همچنین شاخص کل بورس با معیار هم‌وزنی 43 واحد افت کرده و به 15 هزار و 804 واحد رسید. ارزش روز بازار یکشنبه 331 هزار میلیارد تومان برآورد شد و امروز معامله‌گران بورسی بیش از 781 میلیون برگه بهادار در قالب 77 هزار نوبت معامله و به ارزش 178 میلیارد تومان داد و ستد کردند. شاخص قیمت با معیار وزنی ارزشی بدون تغییر 28 هزار و 367 واحد شد. شاخص قیمت با معیار وزنی 35 واحد افت کرده و به نقطه 12 هزار و 612 واحد رسید.  شاخص آزاد شناور با 213 واحد کاهش به 89 هزار و 393 واحد رسید. شاخص بازار اول با 69 واحد کاهش به 56 هزار و 560 واحد رسید. شاخص بازار دوم با 404 واحد افزایش به 173 هزار و 659 واحد رسید. 


تحلیلی از بازار سرمایه نهم آبان

نمادهای تأثیرگذار در کاهش شاخص شامل فولاد، کگل، ومعادن بوده و نمادهای مؤثر در تقویت شاخص شامل پارسان، مبین، بفجر و شخارک بوده است. همچنین نمادهای پربیننده بورسی مربوط به شرکت‌های واسپاری ملت، ایران‌خودرو، پالایش نفت بندرعباس، زامیاد، سرمایه‌گذاری رنا، آهنگری تراکتورسازی ایران و سرمایه‌گذاری سایپا بوده‌اند. به گزارش فازس، نمادهای مارون، ذوب، میدکو در کاهش شاخص اثر داشته و نمادهای زاگرس، شراز، شپاس و خراسان در تقویت شاخص فرابورس مؤثر بوده‌اند. نمادهای پربیننده آتیه داده‌پرداز، دامداری تلیسه نمونه، مدیریت انرژی امید تابان‌هور، سرمایه‌گذاری توسعه گوهران امید، سهامی ذوب‌آهن اصفهان، پالایش نفت لاوان و ریل‌پرداز سیر بودند.

بازار سکه یکشنبه با افزایش قیمت سکه تمام

در بازار داخلی روز یکشنبه، هر سکه تمام طرح قدیم با افزایش سه هزار تومانی به قیمت یک میلیون و صد و سه هزار تومان رسید. هر سکه تمام بهار آزادی نیز با افزایش پنج هزار و پانصد تومانی به قیمت یک میلیون و صد و پانزده هزار و چهارصد تومان معامله شد. و هر نیم سکه بهار آزادی بدون تغییر به قیمت پانصد و شصت هزار تومان فروخته شد و هر ربع سکه بهار آزادی با کاهش یک هزار تومان به قیمت دویست و نود و پنج هزار تومان رسید. 

افزایش قیمت نفت در بن‌بست تصمیم‌گیری

رویترز اعلام کرد: روز دوم نشست اوپک هم بدون نتیجه پایان یافت اما قرار است نشست فنی دیگری 25 و 26 نوامبر(5 و 6 آذرماه) قبل از آغاز اجلاس رسمی اوپک برگزار شود. همچنین فوربس نوشت: در پی درخواست «نیکلاس مادورو» رییس جمهوری ونزوئلا در نشست روز شنبه اوپک در وین، برای شرکت آمریکا در گفت و گوهای فریز تولید نفت، سخنگوی وزارت انرژی آمریکا به سرعت هر ایده ای در مورد همکاری این کشور را برای فریز تولید رد کرد.

فشار اقتصادی بر خانواده‌های انگلیسی

خانواده‌های انگلیسی با احساس فشار اقتصادی در امور مالی خود، تبعات خروج انگلستان از اتحادیه اروپا را درک می‌کنند. میزان قدرت خرید مردم که توسط سوپر مارکت زنجیره‌ای و مرکز تحقیقات اقتصاد و کسب‌ و کار «اسدا» پیگیری می‌شود، نشان می‌دهد که دستمزد خانوارها در ماه سپتامبر تنها ۹ پوند نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. این اولین بار بعد از ماه اکتبر سال ۲۰۱۴ میلادی است که میزان افزایش دستمزد از دو رقم کاهش‌یافته است. به نقل از مهر، برخی اقتصاددانان معتقدند با توجه به کاسته شدن از ارزش پوند در برابر دیگر ارزهای رایج که بعد از برگزیت رخ داده است، این میزان تورم تا سال آینده تا ۳ درصد نیز افزایش می‌یابد. با افزایش میزان تورم، «کی دانیل نوفلد»، اقتصاددان موسسه «Cebr» بیان کرد که کاهش قدرت خرید مردم در سال ۲۰۱۷ نیز اجتناب‌ناپذیر است.

شاخص بهای تولیدکننده 

به گزارش بانک مرکزی، شاخص بهای تولیدکننده در ‌ایران، در مهرماه ۱۳۹۵ به عدد ۲۲۴.۵ رسید که نسبت به ماه قبل ۰.۵ درصد افزایش داشته است؛ بر این اساس شاخص بهای تولیدکننده در مهرماه نسبت به ماه مشابه سال قبل، معادل ۳.۹ درصد افزایش نشان می‌دهد. همچنین شاخص بهای تولیدکننده در ایران در دوازده‌ماه منتهی به مهرماه ۱۳۹۵ نسبت به دوازده‌ماه منتهی به مهرماه ۱۳۹۴ به‌ میزان ۳.۲ درصد افزایش یافته است

کاهش قیمت 4 ریالی دلار در پایان معاملات یکشنبه

در پایان معاملات روز یکشنبه نهم آبان ماه، قیمت هر دلار آمریکا با کاهش 4 ریالی نسبت به روز قبل، به قیمت 36 هزار و 85 ریال فروخته شد. همچنین هر یورو در بازار آزاد نسبت به روز گذشته، 105 ریال ارزان تر شد و به قیمت 39 هزار و 574 ریال رسید و هر درهم امارات با افزایش 7 ریال به قیمت 9 هزار 877 ریال به فروش رسید.


آل‌اسحاق: ۵ تا ۶ میلیون بیکار داریم/ آمار مرکز آمار واقعی نیست

یحیی آل‌اسحاق با بیان اینکه بیکاری یکی از موضوعات اساسی و بیماری مزمن اقتصاد ایران است گفت: کشور برای فارغ التحصیلان زحمت های بسیاری کشیده است تا انسان های خام را بارور کند. در حال حاضر بیش از 5 میلیون فارغ التحصیل بیکار داریم. در مجموع بیان می شود که به صورت حدودی 11 میلیون فارغ التحصیل داریم. به گزارش تسنیم، وی ادامه داد: مطابق ملاک مرکز آمار در حال حاضر حدود 2.5 میلیون بیکار داریم. اما برخی ازبیکاری 6.5 میلیون نفری خبر می دهند که مطابق واقعیت های جامعه به نظر می رسد که تعداد بیکاران 6.5 میلیون نفر است.

زعفران افغانستان از ایران جلو زد!

سخنگوی وزارت کشاورزی افغانستان تقاضا برای زعفران این کشور را رو به رشد عنوان کرد و گفت: دریافت مقام اول کیفیت زعفران ما در بین 300 نمونه جهانی از این محصول از جمله زعفران ایران برای سومین سال پپاپی در بروکسل، اثر مثبتی برای تقاضای بیشتر خواهد داشت. به نقل از ایرنا، وی گفت که امسال یکهزار و 150 هکتار زمین در این کشور زیر کشت زعفران قرار گرفت که نسبت به سال گذشته 150 هکتار افزایش داشته است. راشد اضافه کرد: با 9 شرکت داخلی قرارداد امضا کرده تا زعفران افغانستان را با بسته بندی مناسب و به نام این کشور صادر کنند.

پرتقال صادراتی ۷ برابر ارزان‌تر از بازار داخلی!

طی شش ماهه نخست امسال ۹۱ تن و ۹۸۱ کیلوگرم پرتقال به ارزش ۳۹ هزار و ۶۵۵ دلار معادل ۱۱۹ میلیون و ۸۷۵ هزار و ۹۹۳ تومان به سه کشور افغانستان، ترکمنستان و روسیه صادر شده که به طور متوسط هرکیلوگرم پرتقال صادراتی در این بازارها ۱۳۰۳ تومان عرضه شده‌ است در حالی که بر اساس آمار بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از متوسط قیمت خرده فروشی مواد خوراکی در تهران در بازه زمانی هفته منتهی به مهرماه امسال پرتقال کیلویی بیش از ۷۴۰۰ تومان در سطح شهر فروخته شده است. به گزارش ایسنا، این همان تفاوت فاحش هفت برابری غیرمنطقی قیمت این محصول از بازار صادراتی تا بازار داخلی است که کاملا برای مصرف‌کنندگان غیرعادلانه به نظر می‌رسد.

عسگراولادی: دلار را رها کنیم بهتر از این است که التماس کنیم

عضو اتاق بازرگانی ایران در مصاحبه با رادیو گفت وگو با بیان اینکه باید پول نفت را به پولی دیگر همچون یورو تبدیل کنیم، تصریح کرد: حذف دلار به نفع اقتصاد ماست بدین معنا که خود را از تنگنای بانک های بزرگ امریکا جدا کرده ایم. اسداله عسگراولادی افزود: «ما درآمد بزرگی از فروش پتروشیمی، نفت خام و میعانات گازی داریم و اگر بتوانیم پول نفت خام را به یورو یا پول دیگری تبدیل کنیم، خواهیم توانست از دلار آرام آرام جدا شویم.» وی گفت: گفت: «در پسابرجام معاملات با بانک های بزرگ امریکا میسر نشده و بهتر است که ما دلار را رها کنیم تا اینکه التماس کنیم دلار را اِعمال کنند.»

نرخ مصوب شکر اعلام شد

معاون داخلی بازرگانی دولتی گفت: نرخ مصوب هر کیلوگرم شکر در عمده فروشی ها 2 هزار و 520 و در خرده فروشی ها 2 هزار و 800 تومان است. عباسی معروفان در خصوص وضعیت تولید شکر گفت: امسال یک میلیون و 650 هزار تن شکر در داخل تولید شده که در مقایسه با سال گذشته 110 هزار تن افزایش داشته است.

بانک‌ها بخشی از وام را نگه می‌دارند؛ خواهش بانک مركزی جواب نداد

به گزارش تابناک اقتصادی، بلوكه كردن بخشي از تسهيلات توسط بانك‌ها به روال رايج در فرايند اعطاي وام برخي بانك‌ها تبديل شده و تخلفات آشكار اين دسته از بانك‌ها قابل كتمان نيست و روشن است كه پس از گذشت بيش از 4 سال از ابلاغ بخشنامه‌اي كه هنوز هم اعتبار قانوني دارد، به دليل ضعف نظارت بانك مركزي، اين بخشنامه جدي گرفته نمي‌شود. روي كاغذ نرخ سود مصوب را رعايت مي‌كنند و در عمل نرخ سود بالاتري از مردم مي‌گيرند تا به اين ترتيب شايبه ربوي بودن تسهيلات اعطاي شده از سوي بانك‌ها با بلوكه كردن بخشي از وام، دامن نظام بانكي را مخدوش سازد. 

از «تولید نقدینگی‌ بانک‌ها به پشتوانه‌ هوا» تا «تخلف آشكار و نظارت ضعيف بانک مرکزی»

يكي از شهروندان مي‌گويد: يكي از بانك‌هاي خصوصي در قبال پرداخت تسهيلات 50 ميليون توماني اقدام به بلوكه كردن 8 ميليون تومان وام پرداختي مي‌كند كه به اين ترتيب 16 درصد از كل وامي كه قرار است به مشتري داده شود، را در قالب يك حساب قرض‌الحسنه بدون سود تا پايان مدت بازپرداخت اقساط نزد خود نگه مي‌دارد. وي با بيان اينكه وام 50 ميليون توماني پيشنهادي اين بانك روي كاغذ با نرخ 18 درصد مصوب بانك مركزي و به مدت 36 ماه پرداخت مي‌شود، مي‌افزايد: برابر اقساط تعيين شده ماهانه بايد 2 ميليون و 30 هزار تومان خواهد شد كه با احتساب سود ناشي از بلوكه شدن 8 ميليون تومان از كل وام، نرخ سود واقعي به نزديك 28 درصد مي‌رسد.

شهروند ديگري هم روايت مي‌كند كه يكي از بانك‌هاي دولتي هم در قبال درخواست وام، به صراحت عنوان كرده كه وام يكساله به ميزان 30 ميليون تومان پرداخت مي‌كند، با نرخ سود 18 درصد به شرط اينكه 26 درصد! از وام در قالب حساب جاري بدون حق برداشت و بدون سود در همان شعبه بانك سپرده گذاري شود و پس از تسويه اصل و سود وام 30 ميليون توماني 8 ميليون تومان بلوكه شده قابل برداشت خواهد بود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟