دیدار فرزند رئیسجمهور آمریکا با رهبر یکی از گروههای معارض دولت سوریه که حامی روسیه است، احتمال همکاری دولت تازۀ آمریکا با روسیه در موضوع سوریه را تقویت کرده است.
به گزارش تسنیم، بر اساس گزارشها پسر دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب امریکا، مهرماه در پاریس، پایتخت فرانسه، با رنده قسیس، رهبر یکی از گروههای معارض دولت سوریه که حامی روسیه است، دیدار داشته است.
پیشتر حمایت ترامپ از سیاستهای مسکو در قبال سوریه در طول مبارزات انتخاباتیاش در امریکا جنجالآفرین شده بود و اکنون دیدار فرزندش با این بانوی سیاستمدار سوری-فرانسوی، احتمال همکاری دولت تازۀ امریکا با روسیه در موضوع سوریه را تقویت کرده است.
روزنامۀ وال استریت ژورنال اعلام کرد دونالد ترامپ جونیور، فرزند ارشد رئیسجمهور منتخب امریکا، در تاریخ 11 اکتبر (20 مهر) در نشستی به میزبانی قسیس در هتل ریتز پاریس، شرکت داشته است.
به گزارش پرستیوی، مسکو گروه معارضی را که قسیس رهبری میکند، یک گروه معارضِ «میهنپرست» تلقی میکند.
از سوی دیگر بسیاری از گروههای معارضِ تکفیری و مسلح در سوریه قسیس را طرفدار دولت سوریه میدانند چراکه وی اگرچه خواستار انتقال سیاسی است، اما این موضوع را در همکاری با بشار اسد، رئیسجمهور سوریه، ممکن میداند و طرفدار مداخلۀ روسیه است.
قسیس سهشنبه (2 آذر) در یک برنامۀ تحلیلی که از شبکۀ تلویزیونی الجزیره پخش شد، گفت: «روسیه برای نجات کشور، به خاطر سوریه، مداخله کرد. مشکل اینجاست که شما روسها را نمیشناسید، آنها را درک نمیکنید. شما فقط روسها را به مخالفت با معارضان متهم میکنید، اما باید آنها را درک کنید.»
بسام باراباندی، یک دیپلمات اسبق در سوریه که اکنون بهعنوان یکی از مخالفان دولت سوریه به واشنگتن پناهنده شده است، دربارۀ قسیس میگوید که هیچکس جز دولت سوریه، قسیس را معارض تلقی نمیکند.
فابین باسارت، همسر قسیس، یک تاجر فرانسوی است که یک اتاق فکر موسوم به مرکز امور سیاسی و خارجی را مدیریت میکند. باسارت روابط تجاری قوی با قزاقستان و روسیه دارد.
به گفتۀ ناظران سیاسی، باسارت، همسرش را به سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجۀ روسیه، معرفی کرد و این سیاستمدار سوری با لاوروف دیدار داشت.
جوزف باهوت، کارشناس امور خاورمیانه در «اندیشکدۀ کارنگی برای صلح بینالمللی» در امریکا، دراینباره میگوید: «او (قسیس) دوست خوب لاوروف است. لاوروف وی را و چند تن دیگر را به مسکو دعوت کرد و آنها آن چیزی را خلق کردند که -به طنز- "معارض مسکویی" نامیده میشود. روسها سعی کردند که این افراد را به مذاکرات صلح سوریه در ژنو وارد کنند، اما معارضان دیگر اعتراض کردند.»
قسیس اخیراً در صفحۀ شخصی خود در شبکۀ اجتماعی فیسبوک نوشت: «معارضان سوریه پس از پیروزی ترامپ امید یافتند که روند سیاسی جلو خواهد رفت و روسیه و امریکا بر سر بحران سوریه به توافق خواهند رسید. چنین امید و باوری درنتیجۀ جلسۀ شخصی من با دونالد ترامپ جونیور در پاریس در ماه اکتبر به دست آمد.»
وی افزود: «من موفق شدم از طریق پسر ترامپ، ایدۀ خود را دربارۀ نحوۀ همکاری برای ایجاد توافق میان روسیه و امریکا بر سر سوریه، به دونالد ترامپ منتقل کنم.»
رئیسجمهور منتخب امریکا در طول مبارزات انتخاباتی خود از دولت سوریه و روسیه به دلیل «مبارزه با داعش» تجلیل و بارها اعلام کرد امریکا میبایست بهجای تمرکز بر تغییر دولت سوریه بر مبارزه با تروریستها متمرکز شود.
ترامپ چهارشنبه (3 آذر) در مصاحبه با روزنامۀ نیویورک تایمز گفت: «دیدگاه من دربارۀ سوریه با همه متفاوت است.»
رئیسجمهور منتخب امریکا به بیان جزئیات دیدگاهش نپرداخت، اما گفت نظر وی در تعارض با نظر لیندزی گراهام، سناتور جمهوریخواه امریکا، قرار دارد که خواستار حمایت نظامی بیشتر از گروههای معارض دولت سوریه و مقابله با روسیه شده است.
ترامپ در همان مصاحبه گفت قصد دارد دامادش، جارد کوشنر را به عنوان نماینده در مناقشۀ رژیم اسرائیل و فلسطین معرفی کند.
این اظهارات در کنار دیدار سیاسی فرزند ارشد ترامپ در پاریس، گمانهزنیها دربارۀ حضور فرزندان و نزدیکان دونالد ترامپ در منصبهای مهم دولتی را تقویت کرده است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.