عضو هیأت رئیسه مجلس با بیان اینکه آخوندی پیش از استیضاح در مجلس استعفا دهد، گفت: هیأت رئیسه نمیتواند توقفی در استیضاح وزیر راه ایجاد کند و ادامه کار آخوندی به تصمیم نمایندگان مجلس بستگی دارد.
اکبر رنجبرزاده عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با فارس با اشاره به طرح استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: اگر نمایندگان طبق آییننامه موضوع استیضاح وزیر راه و شهرسازی را پیگیری کنند، هیأت رئیسه موظف است طبق قانون آن را به جریان بیندازد و نمیتواند آن را متوقف کند.
وی افزود: احتمالاً وزیر راه هفته آینده از طرف نمایندگان دعوت خواهد شد تا با حضور در کمیسیون گزارشی از وقوع این حادثه به وکلای ملت ارائه دهد، اما برگزاری نشست علنی یا غیرعلنی با حضور وزیر راه در صحن پارلمان و برای رسیدگی به سانحه برخورد دو قطار مسافربری در سمنان بستگی به تصمیم هیأت رئیسه مجلس دارد.
این عضو هیأت رئیسه مجلس در ادامه با بیان اینکه حادثه برخورد دو قطار مسافربری در سمنان واقعاً اتفاقی ناگوار و نگرانکننده بود و همه ملت ایران از این سانحه متأثر هستند، تصریح کرد: مجلس قطعاً به این موضوع واکنش نشان میدهد و به راحتی از کنار این مسئله نمیگذرد، نباید اینگونه حوادث تکرار شود، اگر حوادث غیرمترقبه پیشبینی نشده اتفاق بیفتد، آن موضوعی جداست، اما این مسئله واقعاً یک سهلانگاری، بیتوجهی و بیمسئولیتی بوده است.
رنجبرزاده با تأکید بر اینکه مسئولیت سانحه برخورد دو قطار مسافربری در سمنان با شخص وزیر راه و شهرسازی است، گفت: وزیر راه باید در قبال این موضوع پاسخگو باشد چرا که موجب شده مردم نسبت به سیستم حمل و نقل ریلی کشور بیاعتماد شوند، اگر مردم بخواهند مسافرتی هم با قطار انجام دهند، قطعاً توأم با نگرانی خواهد بود، این حق مجلس است که این مسئله را پیگیری کند.
وی ادامه داد: هیأت رئیسه مجلس نمیتواند درباره انجام یا عدم انجام استیضاح وزیر راه و شهرسازی تصمیمی بگیرد یا توقفی در انجام استیضاح ایجاد کند، بلکه تصمیم در این زمینه با نمایندگان مجلس است.
رنجبرزاده در پایان خاطرنشان کرد: در تمام دنیا زمانی که اتفاقی میافتد، مسئولیت آن اتفاق را بالاترین مقام آن دستگاه بر عهده میگیرد و استعفا میدهد، امروز که دهها خانوار از سانحه برخورد دو قطار مسافربری عزادار شدند، وزیر راه و شهرسازی باید استعفا میداد؛ درست است که شخص آقای آخوندی در این اتفاق دخیل نبوده اما سلسله مراتب نظارتی وزارتخانه تحت مدیریت وی نتوانستند انضباط درستی را ایجاد کنند و این اتفاق رخ داده است، شخص وزیر راه مسئول این اتفاق است و شایسته بود خودش پیش از استیضاح در مجلس استعفا میداد، اما به هر حال روند ادامه کار وزیر راه و شهرسازی به تصمیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی مربوط است.