ورود بزرگترین هیات تجاری روسیه به ایران

کد خبر: ۶۴۷۸۳۱
|
۲۲ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۸ 12 December 2016
|
5639 بازدید
نایب رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه با بیان اینکه در سال جاری حجم مبادلات با روسیه ۸۰ درصد افزایش یافته است، گفت: البته بازهم رقم بسیار ناچیز و اندکی است بطوریکه سال گذشته رقم تجارت دو کشور ۱.۴ میلیارد دلار بوده که پیش بینی می کنیم امسال به ۲ میلیارد دلار برسد.
ایران و روسیه به عنوان مهمترین شرکای سیاسی در منطقه قصد دارند تا در زمینه های دیگر از جمله اقتصاد نیز روابط خود را توسعه دهند.

به گزارش مهر، کشور روسیه یکی از مهمترین شرکای سیاسی ایران به شمار می رود اما  روابط دو کشور در زمینه تجاری و اقتصادی وضعیت مناسبی ندارد. به همین دلیل در سال های اخیر  دو کشور سعی کرده اند راهکارهایی برای توسعه روابط اقتصادی بیندیشند.

در سال های اخیر و به دنبال تحریم های اتحادیه اروپا بر علیه روسیه، نیاز به ارتباط بیشتر میان دو کشور احساس شد و تجار روس علاقه مندی خود را برای همکاری با بخش خصوصی ایران نشان دادند اما برخی مشکلات از جمله تعرفه ها و عدم شناخت بخش خصوصی ایران از بازار روسیه موجب شد مانع شد که سطح روابط تجاری دو کشور به سطح رضایت بخشی برسد.

اما در ماه های گذشته تلاش هایی از سوی دو کشور برای توسعه این روابط انجام گرفته است که در این راستا هیاتی متشکل از ۳۰۰ نفر و از ۱۸۰ شرکت عمده از کشور روسیه به ایران سفر کرده اند تا بطور مستقیم با بخش خصوصی و بخش دولتی ایران به گفتگو بپردازند.

حل مسائل بانکی بین دو کشور


در این راستا قدیر قیافه نایب رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه در گفتگو با مهر با بیان اینکه هیات ورودی در قالب کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی و فرهنگی و علمی ایران و روسیه به کشور ما سفر کرده است، گفت: موضوع کمیسیون مبحث توسعه همکاری ها در قالب کمیسیون دولتی و بخش خصوصی است که در کمیته های تخصصی موضوعات مورد بررسی قرار می گیرد.

وی با بیان اینکه روس ها در تامین مایحتاج خود در حوزه های مختلف ظرفیت های ایران را شناسایی کردند، افزود: این هیات تجاری به ایران آمده است تا شرکای تجاری خود را پیدا کرده و در بخش های مختلف انتقال تکنولوژی همکاری کنند.

این فعال بخش خصوصی با اشاره به اینکه موضوع انتقال تکنولوژی و تامین نیازهای کشور روسیه در این جلسات مورد بررسی قرار می گیرد، گفت: در همایشی که به این منظور برگزار می شود، بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ فعال اقتصادی کشور حضور دارند و به بررسی و آسیب شناسی  روابط دو کشور می پردازند همچنین در انتها راهکارهایی برای توسعه روابط پیشنهاد خواهد شد.

قیافه موضوع نفت و گاز و پتروشیمی و تامین مالی پروژه ها را از دیگر مسائلی عنوان کرد که میان دو طرف مورد بحث و بررسی قرار می گیرد و اظهار داشت: یکی از موانع توسعه روابط با روسیه مسائل بین بانکی است که نیاز است در این خصوص جلساتی برگزار شده و مشکلات و موانع و راهکارها بررسی شود.

وی با اعلام اینکه باید بین دو کشور در حوزه بانکی روابط کارگزاری ایجاد شود، گفت: یکی دیگر از مباحثی که مورد بررسی قرار خواهد گرفت در حوزه صادرات غیرنفتی دو کشور است که در این جلسات مقامات دو کشور و بخش خصوصی حضور یافته و به بحث و تبادل نظر می پردازند.

وی با بیان اینکه در حوزه انتقال تکنولوژی در بخش های صنعت و معدن هم بین مقامات روسی و ایرانی جلساتی برگزار می شود، افزود: امیدواریم این جلسات به توسعه روابط دو کشور کمک کند البته در این بخش نیازمند تلاش و همت فعالان بخش اقتصادی دور کشور و فراهم سازی  زیرساخت های نرم افزاری و قانونی مناسب میان دو کشور است.

نایب رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه با اعلام اینکه کشور روسیه ظرفیت های بالایی در بخش های مختلف اقتصادی دارد، گفت: سهم ما از واردات روسیه بسیار ناچیز است و صادرات ما به این کشور ۳۵۰ تا ۴۵۰ میلیون دلار بوده است که بسیار اندک است.

قیافه با بیان اینکه تجار ما شناخت خوبی از بازار روسیه ندارند، اظهار داشت: نیاز است که بخش های عمومی و دولتی و بخش خصوصی دو کشور تلاش هایی را برای شناسایی ظرفیت های دو کشور داشته باشند.

وی حجم با بیان اینکه در سال جاری حجم مبادلات با روسیه ۸۰ درصد افزایش یافته است، گفت: البته بازهم رقم بسیار ناچیز و اندکی است بطوریکه سال گذشته رقم تجارت دو کشور ۱.۴ میلیارد دلار بوده که پیش بینی می کنیم امسال به ۲ میلیارد دلار برسد.

این فعال بخش خصوصی در خصوص جایگزینی روبل و ریال در معاملات بین دو کشور، اظهار داشت: با توجه به اینکه عمده درآمد هر دو کشور از محل نفت و گاز و مواد خام است و قیمت این مواد هم تحت تاثیر بازارهای جهانی است بنابراین ارزش پول ملی هر دو کشور از بازارهای جهانی تاثیر می گیرد.

قیافه با اشاره به اینکه پول ملی دو کشور وابسته به ارز آمریکا است و از این پول تاثیر می گیرد، گفت: هر دو کشور از ثبات اقتصادی مناسبی برخوردار نیستند و اقتصاد آنها فراز و نشیب زیادی دارد بنابراین اینکه از پول ملی دو کشور در مبادلات استفاده شود، کار را سخت می کند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟