الحاقیه جدید به دستورالعمل های OFAC در مورد برجام و معنی آن برای آینده توافق هسته ای

این دستورالعمل های جدید که ضمیمه دستورالعمل های سابق شده است، در واقع نوعی از پیش بینی و راهنمایی قلبی در مورد یک وضعیت فرضی در آینده است و همچنین دولت آمریکا به لحاظ عملی تعهدی برای رعایت دقیق و قدم به قدم این دستور العمل در صورت بازگشت تحریم ها ندارد.
کد خبر: ۶۵۰۶۱۴
|
۰۳ دی ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۴ 23 December 2016
|
14238 بازدید

در دسامبر سال 2016 دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا OFAC اقدام به الحاق یکسری موارد جدید به دستورالعمل های مربوط به برجام خود کرد تا با به روز رسانی آن این اسناد را شامل مواردی که احتمالا مربوط به بازگشت تحریم ها یا اعمال مجدد تحریم هایی که پیش از این از روی ایران برداشته شده است، شود.

به گزارش «تابناک» در ژآنویه سال 2016 گروه 5 + 1 اقدام به لغو برخی از تحریم های پیش از این اعمال شده بر روی ایران کرد. از جمله ایالات متحده اقدام به خارج کردن نام 400 شرکت و شهروند ایرانی از لیست SDN (فهرست اسامی وارد شده در فهرست سیاه تحریم های OFAC) کرد.

الحاقیه جدید به دستورالعمل های OFAC در مورد برجام و معنی آن برای آینده توافق هسته ای

همچنین ایالات متحده اغلب تحریم های ثانویه را از روی ایران برداشت و با برداشتن برخی از محدودیت به شرکت های آمریکایی نیز اجازه داد تا تحت شرایط محدود و مشخص به مراوده با ایران پرداخته و در تراکنش های مربوط به ایران (در مورد بانک ها) اقدام کنند. موضوعی که به GLH یا General License H معروف است. از روز اجرای برجام بسیاری از شرکت های خارجی با استفاده از GLH اقدام به مراوده تجاری و اقتصادی با ایران کرده اند.

اما به شکلی جالب توجه اخیرا تغییرات مهمی در دستورالعمل های OFAC در رابطه با ایران رخ داده است که میتواند نشانی از تغییرات احتمالی در دورنمای برجام و وضعیت تحریم ها ایران باشد. OFAC در فهرست راهنمای دستور العمل های خود در مورد تحریم های ایران اقدام به الحاق مواردی کرده است که شامل توضیح در مورد مراوده و کنش با افرادی است که اکنون طبق GLH در ایران شامل تحریم ها نیستند اما در صورت بازگشت تحریم ها و یا اعمال تحریم های مجدد شامل تحریم خواهند شد. به عبارت دیگر الحاقیه های جدید شامل راهنمایی در مورد مراوده با شرکتها و افراد ایرانی در صورت بازگشت تحریم ها است.

در حالی که OFAC خود رسما متعهد به اقدام به هیچ گونه کنشی نیست، اما این الحاقات اشاره میکند که در صورت بازگشت تحریم ها بر روی ایران این نهاد معیارهای جدیدی را برای مراوده و کنش با شرکت ها و افراد ایرانی در دست اقدام خواهد داشت. به شکل خاص OFAC به موارد زیر اشاره کرده است:

1 – فرصت 180 روزه بعد از بازگشت تحریم ها برای شرکت ها و افراد غیر ایرانی و غیر آمریکایی برای پایان دادن به کنش ها و مراودات خود در ایران که تا پیش از بازگشت تحریم ها قانونی بوده و بر اساس برجام شامل موارد تحریم نبوده است.

2 – افراد و نهادهای غیر ایرانی و غیر آمریکایی کخه تحت قرارداد های مدت دار و مشخص با ایران وارد مراوده شده اند، میتوانند تا پیان دوره قرار داد خود از دریافت های مربوط به قرار داد بهره مند شوند. البته این پرداخت ها نباید از طریق سیستم مالی ایالات متحده صورت پذیرد. معیارهای مشابه این برای وام ها و خطوط اعتباری که در اختیار ایران قرار گرفته است، قابل تعمیم است.

همچنین OFAC تاکید کرده است که ایالات متحده خود را متعهد میکند که تحریم های جدید و اقدامات تحریمی جدید به هیچ وجه شامل کنش ها و مراودات مالی و اقتصادی که قبل از بازگشت تحریم ها صورت گرفته نخواهد شد.

نکته مهم این است که این دستورالعمل های جدید که ضمیمه دستورالعمل های سابق شده است، در واقع نوعی از پیش بینی و راهنمایی قلبی در مورد یک وضعیت فرضی در آینده است و همچنین دولت آمریکا به لحاظ عملی تعهدی برای رعایت دقیق و قدم به قدم این دستور العمل در صورت بازگشت تحریم ها ندارد.

اما الحاق جدید در مورد دستورالعمل های OFAC در زمانی که تنش های زیاد بین دولت جدید آمریکا و ایران بر سر برجام وجود دارد، سوالات و ابهاماتی را در مورد آینده توافق هسته ای ایجاد میکند.


اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟