راه فرار از پیامک‌هایی که بوی گند می‌دهند

کد خبر: ۶۶۰۶۹۴
|
۰۹ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۷:۴۴ 28 January 2017
|
14256 بازدید
|
۵
بحث نظارت بر محتوای پیامک‌های انبوه از مدت‌ها پیش در مراجع مختلف دنبال شده، اما متاسفانه همچنان راه‌های فراری نیز برای این موضوع وجود دارد.

به گزارش ایسنا، بحث دریافت پیامک‌های تبلیغاتی موضوعی است که برای تمام مشترکان موبایل قصه‌ای غم‌انگیز و قدیمی به شمار می‌رود. در این میان طی این سال‌های مراجع مختلفی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گرفته تا شورای عالی فضای مجازی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات درگیر این موضوع شده‌اند تا ارسال این پیامک‌ها ساماندهی شود.

اما پس از به کارگرفتن تمهیدات مختلف در این زمینه و تلاش برای ارائه‌ی راهکارهایی به مشترکان برای حذف تمام پیامک‌های تبلیغاتی، عده‌ای این مسیر را با شیوه‌ای جدید دور زده‌اند و این بار به ارسال پیامک‌هایی از طریق سیم‌کارت‌های شخصی پرداختند تا بدین ترتیب برخلاف گذشته که پیامک‌های تبلیغاتی با کدهای چند رقمی خاص ارسال می‌شدند، اکنون در موارد متعدد مشترکان شاهد پیامک‌هایی باشند که با شماره‌های شخصی ارسال شده و دایره هدف آنها مشترکانی هستند که به طور اتفاقی انتخاب می‌شوند.

نکته قابل توجه آنکه در بسیاری مواقع محتوای این پیامک‌ها به گونه‌ای است که از دایره اخلاق به شدت خارج شده و حتی به تبلیغ سایت‌ها و محصولات جنسی و غیراخلاقی معطوف می‌شود.

پیش از این در پیگیری این موضوع از سوی سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی، حسین فلاح جوشقانی به ارائه توضیحاتی پرداخت و تاکید کرد که اپراتور و سازمان تنظیم مقررات تنها در حد پروانه ارائه شده می‌توانند در این عرصه ورود کنند و پیگیری این موضوعات به مراجع قضایی مربوطه برمی گردد.

سرپرست معاونت نظارت سازمان تنظیم مقررات در توضیح بیشتر این مطلب عنوان کرد: پیش از این مشترکان پیامک‌های مختلف تبلیغاتی و ارزش افزوده را دریافت می‌کردند، اما پس از مدتی با ابلاغ مصوبه ۱۴۷ سازمان تنظیم مقررات رادیویی تمام اپراتورها موظف شدند پیش از ارسال پیامک‌های انبوه در خصوص محتوای آنها از مراجع ذیصلاحی مانند وزارت ارشاد و یا در مورد محصولات پزشکی، وزارت بهداشت تاییدیه لازم را دریافت کرده و سپس اقدام به ارسال پیامک کنند.

وی ادامه داد: پس از مدتی نیز سامانه ۸۰۰ راه‌اندازی شد تا با راه‌اندازی آن امکانی ایجاد شود که مشترکان تمام اپراتورها بتوانند از طریق تماس با یک شماره ثابت و واحد عدم علاقه‌مندی خود به دریافت پیامک‌های تبلیغاتی و ارزش افزوده را اعلام کنند.

فلاح جوشقانی همچنین عنوان کرد: براین اساس در مدتی نه چندان طولانی از میان مشترکان هر اپراتور حداقل سه تا چهار میلیون نفر درخواست حذف این پیامک‌ها را ارسال کردند و بدین ترتیب جلوی بخشی از تبلیغات موبایلی گرفته شد.

سرپرست معاونت نظارت سازمان تنظیم مقررات رادیویی افزود: براین اساس پدیده‌ای رواج گرفت که البته این پدیده هم قبلا وجود داشت اما این پدیده با قطع پیامک‌های تبلیغاتی شدت گرفت و بدین ترتیب عده‌ای اقدام به ارسال پیامک‌های مختلف با شماره‌های شخصی کردند که در این میان دایره محتوایی این تبلیغات از مواردی مانند تور کشورهای مختلف تا تبلیغ محصولات جنسی گسترده است.

وی با بیان اینکه در این شیوه عده‌ای تعدادی از مشترکان تلفن همراه را به طور اتفاقی انتخاب کرده و پیامک‌های خود را به جای شماره‌های ارسال پیامک انبوه با شماره‌های شخصی ارسال می‌کنند، گفت: برای مقابله با این موضوع ما از اپراتورهای مختلف خواسته‌ایم در صورتی که این شرکت‌ها با اپراتور فعالیت و یا ارتباط کاری داشته و به عنوان مثال از دیتابیس اپراتور استفاده می‌کنند هرچه سریع‌تر این ارتباط قطع شود، اما زمانی که ارسال این پیامک‌ها به شیوه‌ی شخصی صورت بگیرد، اپراتور یا سازمان تنظیم مقررات قادر به بررسی محتوای پیامک‌ها و نظارت محتوایی بر آنها نبوده و نمی‌تواند در این عرصه ورود کند.

فلاح همچنین متذکر شد: البته براساس پروانه‌ای که برای اپراتورها صادر شده نحوه‌ی رسیدگی به تخلفات دیده شده است، اما با توجه به لزوم رعایت حقوق شهروندی اپراتور در موارد شخصی نمی‌تواند محتوای پیامک‌های مشترکان خود را رصد کند، برهمین اساس اگر در این حوزه تخلفی صورت می‌گیرد، لازم است این مساله از سوی مراجع قضایی مربوطه پیگیری شود.

سرپرست معاونت نظارت سازمان تنظیم مقررات در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر این‌که در زمان اجرای طرح احراز هویت مشترکان موبایل اینگونه عنوان شده بود که هدف اصلی این طرح جلوگیری از انجام جرائم با شماره‌های تلفن همراه است، حال چگونه همچنان در این فضا تخلفاتی صورت می‌گیرد و امکان مقابله با آن وجود ندارد، گفت: اجرای طرح احراز هویت با اهداف مختلفی دنبال شد تا به عنوان مثال موضوعاتی مانند تطبیق سن مالک با قوانین مالکیت سیم‌کارت و یا هویت مالک قابل شناسایی و تشخیص باشد.

فلاح ادامه داد: با این وجود همچنان در موارد متعدد شاهدیم با سیم‌کارت‌هایی که احراز هویت نشده و یا هویت جعلی دارند، تخلفات متعددی صورت می‌گیرد. برهمین اساس همچنان به مردم تاکید داریم که با مراجعه به سایت سازمان تنظیم مقررات از طریق سامانه در نظر گرفته شده تعداد سیم‌کارت‌هایی که به نام آنها ثبت شده را مورد بررسی قرار دهند که اگر سیم‌کارتی به نام آنها ثبت شده که از آن اطلاع ندارند، پیش از انجام سوء‌استفاده‌های احتمالی آن را حذف کنند.

وی در پایان درباره برخی سایت‌ها که در قالب این پیامک‌ها آدرس آنها داده می‌شود نیز تاکید کرد: اغلب این سایت‌ها در خارج از ایران مدیریت و طراحی شده‌اند و در داخل کشور مدیریت نمی‌شوند و حتی از دامنه‌های ir. که خاص سایت های ایرانی است نیز بهره نمی‌گیرند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۸
انتشار یافته: ۵
یک نفر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۴ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۹
من که کلافه شدم از دست این مزاحمت های اس ام اسی
شهروند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۹
به عنوان یک شهروند ضمن تکذیب اظهارات مقام محترم فوق، اعلام می کنم که تاکنون از هر فرصتی برای اعلام اعتراض و انزجار برای دریافت پیامک های تبلیغاتی و مستهجن و .... استفاده کرده ام و عملا هیچ نتیجه ای نداشته است. این درحالی است که از دی ماه در قبض موبایل بنده هزینه جدید و البته قابل توجهی تحت عنوان «خدمات مبتنی برمحتوا» اضافه شده که واقعا مضحک است. زیرا نه تنها من درخواستی برای چنین سرویس های بی هویت و کلاهبرداری نداشته ام بلکه برای درامان ماندن از شر آنها، هرگاه پیامکی از ایشان دریافت می کنم بلافاصله آن را در گوشی خود بلاک می کنم. بدتر از همه اینکه تمام تلاش هایم برای قطع چنین سرویس ناخواسته ای ناکام مانده و عملا هیچ سیستمی برای پاسخ گویی و یا رسیدگی وجود ندارد. زیرا در همه امکانات معرفی شده برای شکایات، یا اصلا کار نمی کنند و ایراد دارند و یا هیچ ترتیب اثری داده نمی شود. به نظرم این یعنی اوج سقوط اخلاق در جامعه اسلامی. مستندات لازم را برای ارائه جمع آوری کرده ام و ان شاالله دست از پیگیری برنخواهم داشت.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۶ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۹
اگربه نتیجه رسیدیدماروهم خبرکنید.کسانی این تشکیلات رواداره می کنندکه دستی دروزارتخانه مربوطه دارند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۹
واقعا ما را بیچاره کردن اقا اگه جایزه ای در کار هس خودتان برداریدو
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۰۹
وقتی همه از این پیامک ها ناراضی هستند ، دلیل بودنش چی هست؟
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟