چهارشنبه های سیاه برای سهامداران؛

سهامداران بانک تجارت 1500 میلیارد تومان ضرر کردند

بعد از بازگشایی نماد بانک ملت در چهارشنبه گذشته، امروز نوبت به بانک تجارت رسید و این نماد نیز بازگشایی شد و مجددا زمینه ساز افت شدید و ناگهانی 560 واحدی شاخص کل شد. بازگشایی هایی که دو چهارشنبه سیاهی را برای سهامدارانشان به ارمغان آوردند.
کد خبر: ۶۶۲۶۹۲
|
۱۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۶ 01 February 2017
|
15979 بازدید
|
۱

از جمله مهم‌ترین و پرحاشیه ترین اتفاقاتی که در ماه های اخیر، چشم انداز بازار بورس را به چالش کشیده است، توقف سه نماد بزرگ بانکی یعنی بانک ملت، بانک صادرات و بانک تجارت بوده است که به‌تنهایی 50 درصد ارزش گروه بانکی بازار سهام را در اختیار داشتند. چهارشنبه هفته گذشته نوبت بازگشایی نماد بانک ملت بود و امروز نوبت به بانک تجارت رسید. بازگشایی هایی که چهارشنبه های سیاهی را برای سهامدارانشان به ارمغان آوردند.

به گزارش تابناک اقتصادی، از جمله مهم‌ترین و پرحاشیه ترین توقف نمادهایی که در بازار بورس اتفاق افتاده است مربوط می‌شود به توقف سه نماد بزرگ بانکی یعنی بانک ملت، بانک صادرات و بانک تجارت که به‌تنهایی تقریبا 50 درصد ارزش گروه بانکی بازار سهام را در اختیار داشتند. سه نماد بانکی که از 28 تیرماه سال جاری بسته شد و سهامداران اين بانك‌ها كه بخشي از آن‌ها را سرمايه‌گذاران حقيقي و خرد تشكيل مي‌دهند، مدت‌ها بود كه به دلیل برگزار نشدن مجامع بانك‌ها، نه سود سالانه خود را دريافت كرده‌ بودند و نه امكان مبادله سهام خود را در بورس را داشتند.

اما چهارشنبه گذشته طلسم اول شکسته شد و نماد معاملاتی بانک ملت پس از حدود شش ماه توقف، بازگشایی شد و به ‌این‌ترتیب بانک ملت که اولین پیش‌بینی درآمد هر سهم خود را با برآورد سود 501 ریال ارائه کرده بود پس از اجرای دستورالعمل بانک مرکزی و تغییر صورت‌های مالی خود بر اساس استانداردهای حسابداری بین‌المللی بودجه جدید را با سود برآوردی 102 ریالی تدوین و ارائه نمود. بدین ترتیب "وبملت" با تعدیل منفی 80 درصدی سود برآوردی مواجه گردید. بر اساس این گزارش، نماد بانک ملت که طی 27 تیرماه سال جاری با قیمت 1930 ریالی بسته شده بود، با افت38 درصدی قیمت هر سهم به تابلوی معاملات بازگشت و این به معنی ضرر 3600 میلیارد تومانی سهامداران بود.

امروز و درست یک هفته بعد از آن ماجرا، اتفاقی مشابه برای بانک تجارت افتاد. بر این اساس در جریان معاملات روز جاری "وتجارت" پس از حدود 6 ماه توقف با افت قیمتی 33 درصدی به تابلوی معاملات بورس بازگشت و ارزش بازاری آن از 4,588 میلیارد ریال به 3,061 میلیارد ریال کاهش یافت تا در يك لحظه بيش از 1500 ميليارد ريال سرمايه سهامداران دود شود و بدین ترتیب زیان سنگینی را بر سهامدارانش تحمیل كند. در این شرایط بازگشایی نماد معاملاتی بانک تجارت تأثیر منفی 369 واحدی بر شاخص کل بورس اعمال کرد و نماگر بازار سرمایه را به نیمه مدار 77 هزار واحدی پایین کشید.

علت بسته شدن نمادهای بانکی، اختلاف‌نظر بانك مركزي و سازمان حسابرسي در خصوص انجام عمليات حسابرسي بانك‌ها بر اساس استاندارد جديد IFRS بوده است. همه‌‌چيز ازآنجا آغاز شد كه بانك مركزي با صدور دستورالعملي بانك‌ها را موظف كرد تا ٣٠مرداد‌ماه گزارش حسابرسي خود را همراه با اظهارنظر حسابرس، بر اساس استانداردهاي جديد در اختيار بانك مركزي قرار دهند.

بر اساس گزارش بورس نیوز بانک تجارت در حالی دیروز طی ارسال نامه شفاف سازی روی سامانه کدال در خصوص آخرین وضعیت عملیاتی خود شفاف سازی کرد که در پی آن نماد معاملاتی "وتجارت" در جریان معاملات روز جاری بازگشایی شد. بانک تجارت پیشتر با اعمال دستورالعمل بانک مرکزی مبنی بر اصلاح صورت های مالی بانک ها بر اساس استانداردهای حسابرسی بین المللی سود برآوردی 167 ریالی برای سال مالی جاری را به 93 ریال زیان تبدیل کرد و بدین ترتیب تعدیل منفی 156 درصدی سود برآوردی را اعلام نمود. علاوه بر این بانک تجارت بر اساس عملکرد 9 ماهه سال مالی جاری 164 ریال زیان محقق ساخته است.

و حالا سهامدارن چشم انتظار بازگشایی نماد بانک صادارت خواهند بود. بررسی ها نشان می دهد که مدیران بانک صادرات بر خلاف دو بانک دیگر و حتی دیگر بانک های کوچکتر مانند پست بانک ، درخواست سازمان بورس و مطالبه سهامداران مبنی بر ارایه آخرین وضعیت برای فراهم شدن بازگشایی نماد را اجابت نکرده و تا به امروز گزارش حسابرسی شده 6 ماهه و عملکرد 9 ماهه را در کدال منتشر نکرده و حتی حاضر به ارایه توضیحات درباره دلایل شاید منطقی این تاخیر و زمان تقریبی انتشار اطلاعات هم نشده اند. ذکر این نکته لازم است که بانک صادرات با سرمایه اسمی بیش از 5.7 هزار میلیارد تومانی بزرگترین بانک حاضر در بورس بشمار می رود.

به این ترتیب و درحالی‌که در ابتدای سال جاری به گفته بسیاری از تحلیل‌گران بازار سرمایه، گروه بانکی ازجمله گروه‌های مستعد رشد در سال 95 به‌حساب می‌آمد به پر ریسک ترین گروه تبدیل شد. توافق برجام و همچنین عدم رشد همگام با سایر گروه‌های بازار در اواخر سال 94 از جمله مهم‌ترین دلایلی بود که این گروه را برای بسیاری از سهامداران کم ریسک به یک گروه جذاب تبدیل کرده بود؛ اما به هر حال اگر چه ضرر سهامدارن، نیمه خالی لیوان است اما این قضیه یک نیمه پر هم دارد. باز شدن نمادهای معاملاتی منجر به افزایش نقدینگی و ایجاد امید به بازار در روزهای پایانی سال می شود. بر اساس اطلاعات موجود، نماد معاملاتی حدود 50 شرکت فعال در بازار سرمایه متوقف است که در این میان نمادهایی همچون "وبصادر"، "وپارس"، "وپاسار"، "ونوین"، "فاراک"، "فایرا" و "رمپنا" بیشترین زمان توقف نماد را به خود اختصاص می دهند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۴ - ۱۳۹۵/۱۱/۱۳
داداش یک کلمه بگو ورشکسته و خلاص .
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟