امیری: ۸ نماینده نامه نوشتند نه ۸۰ نماینده

کد خبر: ۶۷۷۲۱۷
|
۲۴ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۱ 14 March 2017
|
4774 بازدید
معاون پارلمانی رییس جمهور گفت: آنچه به عنوان نامه ۸۰ نماینده مطرح شده و چند روزنامه آن را تیتر کردند، مربوط به نامه ۸ نماینده است، نه ۸۰ نماینده!

به گزارش ایلنا، حسینعلی امیری در نشست خبری امروز خود ضمن تقدیر از اصحاب رسانه، اعلام کرد: رسانه‌ها انتظارات مردم را به مسئولان منتقل می‌کنند و بلعکس اقدامات دولت را نیز به مردم گزارش می‌دهند؛ بنابراین رسانه‌ها چشم بیدار و امین جامعه هستند.

او با بیان اینکه دولت یازدهم خود را متعهد به پاسخگویی می‌داند، گفت: نظام جمهوری اسلامی متکی بر رای مردم است و همه مسئولان با رای مستقیم یا غیرمستقیم مردم انتخاب می‌شوند. بنابراین ما خودمان را موظف می‌دانیم که با استماع انتظارات مردم، پاسخگو باشیم.

معاون پارلمانی و امور مجلس ریاست جمهوری همچنین ضمن تقدیر از جناح‌های سیاسی مختلف، در پاسخ به سوالی درباره نقاط ضعف و قوت لایحه جامع انتخابات، اعلام کرد: عنایت دارید که ضوابط قانون انتخابات ما متفاوت بوده و مثلا شرایط انتخابات برای ریاست جمهوری و مجلس و شوراها متفاوت است چرا که ما یک نظام جامع انتخاباتی نداریم.

او گفت: این مسئله برای دستگاه های مختلف مشکلاتی ایجاد می‌کند و ضرورت دارد قوانین مان را بروز رسانی کنیم و این درحالی است که جلوه هایی از شیوه‌های انتخاباتی مدرن وجود دارد که ما برای آن قانون نداریم و همه ما به این نتیجه رسیدیم که نظام انتخاباتی ما معیوب است.

معاون رییس جمهور با اشاره به انجام کار کارشناسی دقیق، از تهیه لایحه جامع امتخابات سخن گفت و یادآور شد: این قانون در دستور کار دولت قرار گرفت اما همزمان مقام معظم رهبری سیاست‌های کلی انتخابات را ابلاغ کردند که لازم بود این سیاست‌ها در لایحه درنظر گرفته شود. این کار در راستای تطبیق سیاست‌های ابلاغی با لایحه جامع انتخاباتی آغاز شده و هم اکنون در کمیسیون سیاسی دفاعی دولت در حال بررسی است که هر چهارشنبه نیز جلسه آن برگزار می‌شود و در جلسه آخر نیز به ماده ۱۱۸ رسیده‌ایم.

او گفت: برگزاری یک انتخابات تمام و کمال الکترونیکی، یکی از نوآوری‌های این لایحه است و در عین حال این لایحه نحوه نظارت را یکسان می‌کند.  بحث شفاف سازی هزینه‌های انتخاباتی نیز در بخش دیگر این لایحه مورد توجه قرار گرفته است.

امیری در پاسخ به سوالی درباره مهمترین اقدامات معاونت پارلمانی دولت یازدهم، گفت: دولت کار سنگین اداره کشور و اجرای قوانین را برعهده دارد که قوه‌ای مستقل است.

او ادامه داد: از طرفی مجلس شورای اسلامی نیز با جایگاه مهمی که دارد، دارای قدرت قانونگذاری و نظارت است و حق نظارت بر اقدامات دولت را از طریق سوال، استیضاح و تحقیق و تفحص دارند.

معاون پارلمانی و امور مجلس ریاست جمهوری دستیابی به همگرایی برای اداره جامعه را مهمترین هدف این معاونت خواند و گفت: در گذشته نیز هرگاه دولت و مجلس همدل و همگرا بودند، مردم راضی‌تر بوده اند و هرجا خدایی ناکرده مجلس و دولت همراه نبودند، به مشکل برخورده‌ایم.

او اضافه کرد: افزایش سطح روابط نیاز به برنامه‌ها و شیوه‌های خاصی دارد و خوشبتانه ما به ویژه در مجلس فعلی تعامل خوبی داشتیم و سه نفر از وزرا که در مجلس قبلی رای نیاوردند، در مجلس دهم رای اعتماد گرفته و همچنین شاهد استمرار فعالیت آقای آخوندی، تصویب لایحه بودجه سال ۹۶ و اصلاح بودجه سال ۹۵ از جلوه‌های خوب همکاری دولت و مجلس بود.

امیری با تاکید بر نقش لاریجانی در ارتقای سطح روابط دولت و مجلس، خاطرنشان کرد: رییس جمهور جلساتی با فراکسیون‌های سیاسی مجلس دیدارهایی داشته که از جمله‌ آن دیدار روز گذشته با فراکسیون امید، دیدار با فراکسیون مستقلین ولایی و همچنین دیدار با فراکسیون اهل سنت و دیگر جریان‌ها بوده و درکل روابط خوبی بین دولت و مجلس حاکم است.

امیری در پاسخ به سوال دیگری درباره نامه ۸۰ نماینده مجلس به رییس جمهور گفت: آنچه به عنوان نامه ۸۰ نماینده مطرح شده و چند روزنامه آن را تیتر کردند، مربوط به نامه ۸ نماینده است، نه ۸۰ نماینده!

او گفت: البته اشکالی ندارد. این ۸ نماینده توصیه‌هایی به رییس جمهور داشتند که لیست اسامی‌شان هم موجود است. رابطه آقای روحانی با رهبری به پیش از انقلاب اسلامی باز می‌گردد و ایشان ۱۶ سال در دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی بودند و شناخت رییس جمهور از مشی مقام معظم رهبری و ولایت‌پذیری رییس جمهور پیشینه طولانی دارد.

معاون پارلمانی رییس جمهور درباره طرح استیضاح چند وزیر دولت گفت: استیضاح حق نمایندگان است و ما هم به این حقوق احترام می‌گذاریم. مواردی پیش آمده و وزرا در کمیسیون‌های مجلس حاضر شده و پاسخگو بوده اند. با این حال آنچه درباره استیضاح دو نفر از وزرا مطرح شده نیز بحث‌های محلی و منطقه‌ای است و با این حال، وزرا درصورت امکان به مطالبات نمایندگان پاسخگو خواهند بود و خوشبختانه تا به حال بحث‌های نظارتی مجلس در بستری کارشناسی انجام گرفته و فکر نمی‌کنم این مشکلات نیاز به ورود معاونت پارلمانی ریاست جمهوری باشد و معاونت‌های پارلمانی همان دو وزارتخانه قطعا رایزنی خواهند کرد و مشکل حل می‌شود.

او در پاسخ به سوال یک خبرنگار دیگر گفت: دیپلماسی اقتصادی یکی از راهبردهای دولت است و اخیرا بین سفرا و استانداران مناطق مرزی جلساتی برگزار شد که با هدف فعال شدت دیپلماسی اقتصادی انجام شده است.

امیری در پاسخ به سوالی درباره لایحه حقوق شهروندی گفت: این موضوع یکی از وعده‌های انتخاباتی آقای روحانی بود. از ایشان به عنوان یک حقوقدان نیز انتظار میرفت در حوزه‌های حقوقی، کاری بزرگ انجام شود.

او با بیان اینکه در دومقطع موضوعات به صورت حقوقی دنبال شد، اعلام کرد: بحث هسته‌ای نیز که موضوعی امنیتی بود، به صورت حقوقی پیگیری و حل شد. بحث حقوق شهروندی نیز یکی دیگر از این مسایل بود.

امیری با تاکید بر اینکه موضوع حقوق شهروندی در دولت با کار کارشناسی دقیق پیگیری شده، اظهارکرد: آنچه به عنوان حقوق شهروندی مطرح شده، بسیار غنی است و این منشور باتوجه به ابلاغ آن ازسوی رییس جمهور لازم الاجراست.

او ادامه داد: با این حال هنوز در ابتدای راه هستیم و در بسیاری از مسائل نیاز به قانونگذاری، آموزش و فرهنگ‌سازی داریم. چرا که مردم باید ابتدا با حقوق خود آشنا شوند.هم اکنون در معاونت پارلمانی بحث آینده پژوهی تقنینی را آغاز کردیم و امیدواریم این مسئله تبدیل به لایحه شده و مورد بهره برداری قرار گیرد.

او در پاسخ به سوال دیگری درباره گزارش اخیر گزارشگر سازمان ملل درباره حقوق بشر، گفت: نگاه جامعه بین‌المللی به موضوعات حقوق بشری در کشور ما کاملا سیاسی است و اگر با نگاهی کارشناسی اقدامات ما را بررسی کنند و انصاف داشته باشند، چنین گزارشی نمی‌دادند.

معاون رییس جمهور اضافه کرد: کشورهای غربی با موضوع حقوق بشر به صورت سیاسی و گزینشی برخورد می‌کنند اما ما نباید در این رابطه انفعالی عمل کنیم. بلکه باید از دستاوردهایمان دفاع کنیم و اقدامات‌مان را توسعه دهیم.

عضو کابینه دولت تدبیر و امید با انتقاد از رویکرد سیاسی غرب و بی‌توجهی به مسائل حقوق بشری نسبت به بی‌تفاوتی آنها به کشته شدن غیرنظامیان در یمن انتقاد کرد و گفت: اگر درباره مسائل حقوق بشر موضع فعال داشتهباشیم، عقب‌نشینی می‌کنند. به طور مثال وقتی دکتر روحانی بحث حقوق شهروندی را مطرح کرد، آنها نتوانستند این موضوع را پیگیری کنند.

او در بخش دیگری از این نشست رابطه دولت و فراکسیون امید را خوب توصیف کرد و گفت: دکتر روحانی همواره تاکید کرده اند درصورتی که رابطه نمایندگان عملی است، همکاری شود و در غیر اینصورت نیز اقناعی عمل شود.

معاون پارلمانی رییس جمهور با اساره به اظهارات 12 نفر از نمایندگان و همچنین رییس و سخنگوی فراکسیون امید در جلسه روز گذشته با رییس جمهور، گفت: حضور فراکسیون امید، مستقلین ولایی و دیگر فراکسیون‌های مجلس را سرمایه‌ای خوب برای خودمان می‌دانیم و سعی خواهیم کرد این رابطه خوب را تدوام ببخشیم.

او درپاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا برخی از نمایندگان در جلسه روز گذشته برای ادامه حمایت از دولت شرط و شروط گذاشته‌اند، گفت: دوستان بسیار متین صحبت کرده و هیچ‌گونه شرط و شروطی برای حمایت از ایشان مطرح نشد.

امیری تصریح کرد: این جلسه انتخاباتی نبود و از مدت‌ها قبل برنامه ریزی شده بود. کما اینکه پیش از این فراکسیون مستقلین ولایی یا اهل سنت هم با رییس جمهور دیدار داشتند. دیدار دیروز نیز در همین راستا بود.

این عضو کابینه دولت تدبیر و امید افزود: اتفاقا گلایه دوستان فراکسیون امید این بود که چرا دولت در مورد اقدامات خود اطلاع رسانی و تبلیغ نمی‌کند. نمایندگان از استان‌های مختلف چنین گلایه‌ای داشتند و هیچ شرط و شروطی هم مطرح نشد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟