قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در تازهترین اظهار نظرهای خود خرید و فروش نوزادان توسط زنان معتاد را تایید کرده است. موضوع خرید و فروش نوزادان از جمله موضوعات حاشیهساز و جنجالی در یکی دو سال اخیر بوده است. این موضوع که افکار عمومی را به شدت جریحهدار کرده، ابتدا توسط یکی از اعضای شورای شهر تهران مطرح شد و به دنبال آن مسئولان پلیس، استانداری تهران و آسیبشناسان اجتماعی به آن واکنش نشان دادند.
به گزارش آرمان، هر چند در مواردی شاهد برخوردهای مقطعی و جزئی با این معضل بودهایم، اما هنوز اقدام فراگیری برای مقابله با این آسیب انجام نشده و در مواردی کماکان خرید و فروش نوزادان ادامه دارد. این در حالی است که برخی اخبار و اظهارنظرها از وجود مافیایی در این زمینه حکایت دارد. حدود دو سال پس از انتشار اخبار و اظهاراتی در مورد معضل خرید و فروش نوزادان توسط زنان معتاد، روز گذشته یک مقام مسئول در ستاد مبارزه با مواد مخدر به این موضوع واکنش نشان داده است. علی مویدی از شناسایی کلونی خرید و فروش نوزادان زنان معتاد خبر داده است.
دو سال پیش بود که رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر از خرید و فروش نوزادان در اطراف برخی بیمارستانهای جنوب شهر تهران خبر داد؛ معضلی که قبلتر از اعلام این مساله هم وجود داشت، ولی تا آن زمان فردی آن را علنی نکرده بود، آنچنان که رسانه ای کردن این معضل مسئولان را از خواب بیدار کرد. به گفته فاطمه دانشور، گزارشات نشان میدهد که بانوان کارتن خواب و زنان روسپی به هنگام زایمان به برخی از بیمارستانهای جنوب و مرکز شهر مراجعه میکنند و پس از به دنیا آمدن نوزاد با دریافت ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان بچه خود را میفروشند، اما ماجرا به اینجا ختم نمیشود، چرا که بیشتر نوزادان متولد شده مبتلا به ویروس ایدز هستند و این مساله به شدت و حدت این معضل میافزاید.
رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر همچنین اظهار کرد: نوزادانی که توسط مادران معتاد و کارتن خواب متولد میشوند، توسط باندهای مختلف اعم از متکدیان خریداری میشوند و به دلیل بیماریهای بسیار و عدم نگهداری صحیح این کودکان هم عمر زیادی ندارند. اکنون خرید و فروش نوزادان تجارت پردرآمدی است که از یک طرف جیب سوداگران را پرسود کرده و از طرف دیگر سرنوشت کودکی را به تلخی میکشاند، گرچه سعید منتظرالمهدی، سخنگوی نیروی انتظامی اعلام کرده که کودک فروشی جرم تلقی میشود و در این زمینه حساسیت بیشتری ایجاد شده و چنانچه مواردی از این دست ببینیم با آن برخورد قانونی خواهد شد، ولی همچنان این معضل ادامه دارد و نیاز است که هر چه زودتر دستهای پشت پرده مافیاییها رو شود، چرا که درباره سرنوشت یک کودک در میان است که میتواند او را به ناکجا آباد بکشاند. بر همین اساس، ضروری است که با چاره اندیشی راهکارهایی برای زنان آسیب دیده داشته باشیم که از روی اجبار مادری خود را زیر سوال نبرند، چرا که تعداد زنان معتاد متجاهر رو به فزونی است و این مساله تبعات بسیاری از جمله تولد نوزادان معتاد و خرید و فروش آنها را به دنبال دارد. از سوی دیگر، طی سالهای گذشته آنچنان سختگیری سازمان بهزیستی در واگذاری کودکان و نوزادان به خانوادههای متقاضی چشمگیر بوده که این مساله به خرید و فروش نوزادان نیز دامن زده است، چنان که رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر هم بر آن تاکید داشته است.
اعتیاد؛ پدیده چند عاملیروز گذشته قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر، خرید و فروش نوزادان زنان معتاد را تایید کرد. علی مویدی درباره معضل خرید و فروش نوزادان زنان معتاد به ویژه در محله شوش تهران عنوان کرد که ما از قبل اخباری را در این زمینه داشتیم. بعد از رسانهای شدن این مبحث از سوی عضو شورای شهر دو تیم مجرب برای شناسایی دیگر مناطق آلوده در شوش اعزام شدند و یک تیم هم موظف به شناسایی افرادی شد که به عنوان دلال اقدام به ترغیب زنان معتاد به بارداری میکنند، اما به آن کیفیتی که در گزارشها مطرح شد، نبود. با این حال، این کلونیها مشخص شد و برخوردهای لازم صورت گرفته است. در آیندهای نزدیک نتایج برخورد با آنها به مردم ارائه میشود.
او درباره جمعآوری معتادادن متجاهر در محله هرندی و پراکنش این معتادان در همه شهر و به ویژه در حاشیه اتوبانها بیان کرد: پدیده ای که ما در سطح کشور با آن روبهرو هستیم، منحصر به ایران نیست. در بسیاری از کشورها و در پایتختهای دیگر کشورها هم معتاد متجاهر وجود دارد، اما این باعث نمیشود ما معتادان را در سطح شهر رها کنیم. رویکرد ما ساماندهی این افراد است. هر چقدر به آخر ۹۵ نزدیک شدیم نظم و رسیدگی به معتادان متجاهر بهتر و بیشتر میشد. اوج این همدلی در ایام نوروز بود که بخش اعظمی از نقاط آلوده پاکسازی شده و در حال حاضر بیش از بیست هزار نفر معتاد متجاهر در حال نگهداری هستند که این رقم در سه سال گذشته بی نظیر بوده است. به گزارش مهر، مویدی اظهار کرد: اعتیاد یک پدیده چند عاملی است و در شکل گیری و مهار و صیانت از آن ممکن است هر امری دخیل باشد. بنابراین سعی ما بر این است که این معتادان از سطح شهر جمع آوری شوند. امروز در تهران برای ۱۰هزار نفر ظرفیت سازی شده و در این مهم شهرداری، بهزیستی، پلیس و... دخیل بودهاند.
خرید و فروش اندام نوزادانمدیرعامل انجمن حمایت از حقوق کودکان درباره خرید و فروش نوزدان زنان معتاد در گفتوگو با «آرمان» میگوید: اخیرا شاهد خرید و فروش نوزادان زنان معتاد بوده ایم که شناسایی شده اند و جای خوشحالی دارد که افراد مسئول در کشور این قضایا را دنبال کرده و صحت و سقم آن را روشن میکنند. شیوا دولت آبادی با بیان اینکه در راستای این شناسایی میتوان راه حلهایی را برای این معضل پیدا کرد، میافزاید: آمارهای ارائهشده در مورد به دنیا آمدن نوزادان معتاد یکی از جدی ترین مسائل است که ما با آن رو به رو هستیم. او ادامه میدهد: برخی زنان معتاد طبیعتا به دلیل ارتباطهایی که دارند باردار میشوند و به علت شرایط ناگوار مرتکب عمل غیرمادرانه برای فروش نوزادان خود میشوند.
دولتآبادی خاطرنشان میکند: سوءاستفاده از یک نوزاد میتواند عوارض سنگینی داشته باشد. این نوزادان یا درگیر سرنوشت تحمیل شدهای میشوند، یا در مواردی اندامشان به صورت فاجعهبار مورد خرید و فروش قرار میگیرد. او توضیح میدهد: بنابراین میتوان گفت وقتی مسئولان به این پدیده نزدیک میشوند، نخست برای پیشگیری از بهوجود آمدن چنین نوزادانی فعالیت جدی دارند و از طرف دیگر باید مساله سر و سامان دادن به زندگی و سرنوشتی که به این نوزادان تحمیل میشود، یکی از دغدغههای آنان باشد. مدیر عامل انجمن حمایت از حقوق کودکان اضافه میکند: از سوی دیگر، باندهایی در خرید و فروش نوزادان زنان معتاد دست دارند که اگر متولیان امر به موقع اقدامات لازم را انجام دهند، زندگی یک انسان را نجات داده و سرنوشت او را تغییر خواهند داد.