فاضلی گفت: شرط بهبود شرایط اقتصادی، مردم محور شدن اقتصاد است از این رو تا زمانی که اقتصاد مردم محور نشود، صحبت از اقتصاد مقاومتی بیاثر است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی فاضلی در نخستین نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران افزود: 9 سال است که موضوعات اقتصادی بر روی سالها نامگذاری میشود اما این موارد عملیاتی نمیشود که باید به دنبال راهحل های اجرایی آن باشیم.
وی اضافه کرد: مسائل زیادی در کشور وجود دارد و اینها باعث شده تا تعبیر «قرار داشتن در جنگ اقتصادی» برای کشور بکار برده شود و ما بهعنوان سه بخش غیردولتی باید بررسی کنیم و ببینیم الزامات مقابله با شرایط جنگ اقتصادی چیست و تا چه میزان دستورالعملها در این جهت ابلاغشده و در این زمینه اقدام شده است.
فاضلی تصریح کرد: اگرچه در شرایط حاضر هم توفیقات زیادی داشتهایم و در مسائل اقتصادی بد عملنکردهایم اما جایگاه ایران و ایرانی این نیست و نباید در رتبه کسبوکار اینگونه باشد.
رئیس اتاق اصناف ایران با اشاره به آمار سهمیلیونی بنگاههای صنفی خدماتی و تولیدی گفت: اصناف هیچگاه خود را از اتاق بازرگانی جدا نمیدانند و اتاقهای غیردولتی باهم همراه هستند ضمن اینکه با تشکیل دبیرخانه سه اتاق، وفاق و همراهی سه اتاق با یکدیگر رو به رشد است و اگر اشکالاتی هم در روند کار وجود دارد، در سال جدید و با درایت سه اتاق، حل خواهد شد.
همچنین دبیر اتاق تعاون در مورد تشکیل دبیرخانه سه اتاق غیردولتی گفت: همصدایی سه اتاق و تشکیل دبیرخانه مشترک آنها از اقدامات بینظیر بوده و نظر مسئولان و نظام را به خود معطوف کرده است.
ماشاالله عظیمی نیروی انسانی تحصیلکرده را یکی از ظرفیتهای ارزشمند کشور دانست و افزود: با همه ظرفیتهایی که در کشور وجود دارد و باگذشت 457 ماه از استقرار نظام جمهوری اسلامی، هنوز به جایگاه مطلوب نرسیدهایم و به این دلیل باید تلاش بیشتری را برای تحقق شعار امسال بکار ببندیم.
عظیمی با اشاره به ابلاغیه معاون اول رئیسجمهور مبنی بر دریافت دیدگاه های بخش خصوصی هنگام تصویب آییننامهها گفت: برای این منظور باید کارگروههای تخصصی در سه اتاق تشکیل شوند و بتوانند در مواقع لزوم نظرات بخش خصوصی را به دولت ارائه کنند.
دبیر اتاق تعاون همچنین درباره شورای گفتگو گفت: بهعنوان یکی از اعضای شورای گفتگو انتظار داریم که این شورا محلی برای گفت و شنود با حضور مسئولان بخش دولتی باشد و وزرا و مسئولان دولتی باید در شورای گفتگو حضورداشته باشند و این نهاد را برای بررسی مشکلات بخش خصوصی جدی بگیرند.
عظیمی با تاکید بر تقویت صندوق توسعه ملی گفت: انتظار داریم که اتاقها در این صندوق حضوری جدی داشته باشند و کارگزاریهایی شکل بگیرد. اما این صندوق شبیه بانکها شده است و نسبت طرحهایی که اعتبار یک پروژه را مسدود میکنند نسبت به طرحهایی که به سرانجام میرسد، بیشتر است و این مطلوب بخش غیردولتی نیست.
دبیر اتاق تعاون همچنین بابیان اینکه محور توسعه در کشور ما بانکها هستند و از طرفی دیگر هم «نوکتیز حملات بسیاری افراد» به بانکها است گفت: 70 تا80 درصد بار اقتصادی به دوش بانکها است اما تا زمانی که برنامه دگرگونی نظام بانکی بهصورت مدون ارائه نشود، نباید محور توسعه بانکی را تخریب کنیم زیرا اعتماد مردم را تخریب می شود و دیگر به بانکها اعتماد نمیکنند.
در ادامه حسین نقرهکار شیرازی، رئیس دبیرخانه مشترک سه اتاق غیردولتی، بیانیه مشترک سه اتاق را قرائت کرد. بیانیهای که با محوریت نامگذاری سال 96 به نام اقتصاد مقاومتی؛ تولید-اشتغال تدوینشده و به تصویب هیات رئیسه سه اتاق رسیده است.