گروه حقوق بشری عفو بینالملل اعلام کرد، چین در سال گذشته میلادی در راس کشورهای اعدام کننده قرار داشت درحالیکه آمریکا تعداد کمتری را نسب به دو دهه گذشته در سال ۲۰۱۶ اعدام کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، بیش از ۹۰ درصد از اعدامهای جهان در پنج کشور چین، ایران، عربستان، عراق و پاکستان صورت گرفته است.
بیش از ۳۰۰۰ تن در ۵ کشور در سال گذشته میلادی به اعدام محکوم شدند که ۵۶ درصد از ۲۰۱۵ رشد داشته است.
گروه حقوق بشری عفو بینالملل اعلام کرد، گمان می رود چین هزاران تن را اعدام کرده که بیش از آمارهای مشترک و تجمیعی دست کم ۱۰۲۳ اعدام در ۲۳ کشور در سال گذشته میلادی است.
نیکولاس بکولین، مدیر بخش شرق آسیای عفو بینالملل گفت: چین در حال حاضر میخواهد نقش رهبری جهان را داشته باشد. با توجه به حکم اعدام که در نظر گرفته بدترین روش ممکن را در اختیار گرفته است. هیچ کسی با چنین مقیاس و با چنین مخفیکاری و به چنین شتابی اعدام نمیشود.
چین تعداد افرادی را که اعدام شدهاند، اعلام نمیکند و میگوید این آمارها جزوی از اسرار دولتی هستند.
"ژوک کیانگ"، رئیس دادگاه عالی خلق چین در مارس سال جاری میلادی گفته بود که چین برای تعداد کمی از مجرمانی که دست به جنایات جدی زدهاند، حکم اعدام در نظر گرفته است. اما مدیر بخش شرق آسیای عفو بینالملل این اظهارات را مزورانه و گمراه کننده دانست و گفت: چنین اقداماتی از سوی دولت چین بسیار شرمآور است.
در همین حال و برای نخستین بار، تعداد اعدامها در آمریکا کاهش داشت و این کشور در میان پنج کشور اصلی جهان که بیشترین آمارها را داشتند، نبود و تنها ۲۰ اعدام در سال گذشته در آمریکا ثبت شده که از ۱۹۹۱ کمترین بوده است. به همین دلیل، پس از مصر در جایگاه هفتم قرار دارد.
بسیاری از اعدامها در آمریکا در ایالتهای جورجیا و تگزاس صورت گرفته و ۱۹ ایالت دیگر اعدام را منسوخ کردهاند.
براساس نظرسنجی موسسه پیو، میزان حمایتها از حکم اعدام در آمریکا به ۴۹ درصد کاهش داشته که پایینترین سطح ممکن در چهار دهه گذشته است.