عربستان به جای دیه حادثه منا،هبه می دهد

کد خبر: ۶۸۹۳۲۶
|
۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۱ 29 April 2017
|
16222 بازدید
نمایندگان مجلس معتقدند عربستان سعودی برای اینکه زیربار مسئولیت فاجعه منا نرود، قصد دارد به جای پرداخت دیه، هبه بدهد.

به گزارش خانه ملت پرداخت دیه جانباختگان منا یکی از مهم ترین پرونده های حقوقی میان ایران و عربستان است که سران سعودی هیچ گاه زیر بار آن نرفتند.

امسال حجاج به واسطه تضمین سلامت و امنیت جان حجاج از سوی وزارت حج عربستان، بعد از یک سال وقفه به حج مشرف می شوند که مسئولان سازمان حج نیز با حضور در صحن غیرعلنی مجلس نسبت به این موضوع گزارش هایی ارائه کردند.

در این بین نکته مهم پرداخت حقوق خانواده جانباختگان فاجعه منا بود که برخی نمایندگان از نحوه پرداخت دیه به صورت هبه یاد کرده و اعلام کردند قرار است عربستان دیه خانوادگان فاجعه منا را در قالب هبه بدهد که علیرغم اینکه این موضوع به منزله عدم پذیرش حقوقی مسئولیت این فاجعه است با این حال گام مثبتی در مسیر پرداخت حقوق خانواده شهداست.

نمایندگان مجلس در گفت و گوهایی که با خانه ملت داشتند تأکید کردند دستگاه دیپلماسی باید هرچه سریع تر قضیه احقاق حقوق کامل خانواده جانباختگان منا را دنبال کند. متن گفت و گوها را در ادامه می خوانید:

فلاحت پیشه: تاکید بر پرداخت هبه ازسوی سعودی ها به جای دیه حکایت از عدم تضمین سلامت و امنیت حجاج در آینده دارد

حشمت الله فلاحت پیشه در خصوص نحوه پرداخت دیه جانباختگان منا گفت: اخیرا موافقتنامه ای میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی منعنقد شده که منجر به اعزام حجاج ایرانی در سال 96 شده است.

نماینده مردم اسلام آباد غرب و دالاهو در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: در این خصوص تأکید دارم که لازم است متن موافقتنامه میان مسئولان دو کشور، منتشر شود تا مشخص شود عربستان چگونه حقوق پایمال شده ایرانیان در حوادث گذشته را جبران می کند.

وی افزود: در این خصوص تذکر کتبی به رئیس جمهور داده ام و بعد از عدم پاسخگویی از سوی مسئولان به فاصله یک هفته تذکر شفاهی نیز دادم اما هنوز پاسخی درباره متن موافقتنامه داده نشده است.

فلاحت پیشه در ادامه در خصوص پرداخت هبه به جای پرداخت دیه جانباختگان منا گفت: این موضع نشان دهنده این است که عربستان هیچ تضمینی نسبت به حفظ سلامت و امنیت حجاج در آینده نمی تواند بدهد و این احتمال وجود دارد که مسئولیت حوادث احتمالی بعدی را نیز نپذیرفته و آن را برعهده ازدحام گذاشته و با پرداخت هبه رفع و رجوع کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: لازم بود پیش از اعزام حجاج، برای رعایت حقوق و عمل به تکالیف نسبت به آنها ضمانتی از سوی عربستان در جریان مذاکرات و انعقاد موافقتنامه داده می شد اما هنوز مشخص نیست این ضمانت بر چه اساسی است.

نوروزی: عدم پذیرش مسئولیت در فاجعه منا با طرح مسأله پرداخت هبه به جای دیه

حسن نوروزی در باره نحوه پرداخت دیه جانباختگان منا ازسوی عربستان سعودی گفت: طرح پرداخت هبه به جای دیه به این دلیل است که سعودی از زیر بار محکومیت بین المللی شانه خالی کند.

نماینده مردم رباط کریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: اگر عربستان بپذیرد دیه بدهد، یعنی در زمینه علل حوادث فاجعه منا کوتاهی کرده و مقصر بوده است.

وی افزود: آنها معتقدند درخصوص فاجعه منا مقصر نیستند و قتیل الزحام رخ داده است از این رو علیرغم اینکه طبق قانون این کشور باید اقدام به پرداخت دیه جانباختگان منا کنند، نمی خواهند به لحاظ بین المللی زیر بار قصور آن بروند از این رو مورد پرداخت هبه را مطرح کرده اند.

 نوروزی در ادامه گفت: لازم است حتی اگر پرداخت هبه از سوی عربستان صورت می گیرد، میزان آن معادل دیه یک انسان باشد که این موضوع طبق شرع و قانون تعیین شده است.

سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: طبق پذیرش مسئولان سازمان حج، اعزام حجاج ایرانی از اول مرداد امسال صورت می گیرد با این حال لازم است در خصوص پرداخت دیه جانباختگان منا، پیگیری های لازم به عمل آید.

پژمان فر: جزئیات روند پرداخت دیه فاجعه دیدگان منا/ معادل دیه مبلغ هبه به‌صورت یکجا پرداخت می شود

نصرالله پژمان فر، با اشاره به پرداخت دیه جانباختگان منا گفت: در وهله اول این مبلغ حق الناسی است که باید به لحاظ شرعی به صاحبان اولیای دم پرداخته شود و از سوی دیگر لازم است عربستان قصور خود را در زمینه فاجعه منا بپذیرد.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: عربستان از طرفی با پرداخت هبه به جای دیه می خواهد کوتاهی صورت گرفته را بپذیرد و از طرفی نمی خواهد با پرداخت پول به عنوان دیه، دعاوی سیاسی آن را پذیرا باشد لذا بازی را به این شکل طراحی کرده است.

وی افزود: پرداخت هبه هیچ گاه در عربستان سعودی سابقه نداشته است و حتی در قانون آنها نیز وجود ندارد، همچنین عربستان هیچ گاه اهل بذل و بخشش نبوده که همین امر نشان دهنده پذیرش قصور صورت گرفته است اما به شکلی که در جامعه جهانی این پذیرش نشان داده نشود.

پژمان فر ادامه داد: از سوی دیگر عربستان قصد دارد با پرداخت هبه به خانواده فاجعه دیدگان منا پرونده را به لحاظ جهانی ببندد و این بار حقوقی را از دوش خود بردارد چرا که ایران می توانست در این خصوص پیگیری های بیشتری داشته باشد لذا این قدم مثبتی برای جمهوری اسلامی بود که اندکی از حقوق فاجعه دیدگان احقاق شد و عربستان سعودی تا مرز پذیرش قصور خود و پرداخت هبه پیش آمده است.

رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: مبلغی که تحت عنوان هبه به جای دیه به خانواده شهدای منا پرداخت می شود عین مبلغ دیه انسان کامل است و عربستان پرداخت آن را پذیرفته است و به احتمال قوی به صورت یک جا به خانواده ها پرداخت خواهد شد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟