حجم و ارزش معاملات آتی سکه طی هفته گذشته در بورس کالای ایران، به ترتیب روی ارقام ۲۹ هزار و ۵۱۷ قرارداد و ارزش ۳ هزار و ۹۱۸ میلیارد ریال قرار گرفت، که نسبت به معاملات دو هفته قبل رشد ۴۴ درصدی داشته است، چرا که حجم این معاملات طی هفته مذکور به ۲۰ هزار و ۴۸۳ قرارداد رسیده بود.
به گزارش«
تابناک اقتصادی»، اگر چه نوسان های رو به پایین اونس و دلار در بازارهای جهانی بهای سکه در بازار نقدی و آتی بورس کالا را طی هفته اخیر با کاهش قیمت رو به رو کرد، اما کارشناسان معتقدند، خوش بینی ها نسبت به روند صعودی بهای اونس و همچنین در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری کشورمان، روزهای حساسی را برای بازار طلا و سکه رقم خواهد زد.
در دومین هفته اردیبهشت ماه بهای سکه در بازار نقدی و آتی بیشتر از روند رو به پایین اونس تبعیت می کرد و به نوسان های مثبت دلار بی اعتنا بود، اما این در شرایطی است که تحلیل گران معتقدند این روزها بازار سکه علاوه بر اونس و دلار تحت تاثیر واکنش های سیاسی داخلی قرار می گیرد.
از سویی در بازارهای بین المللی نیز با توجه به وضعیت اقتصادی جهان بسیاری از تحلیلگران پیشبینی میکنند قیمت طلا در هفتههای آینده رشد بیشتری را تجربه خواهد کرد و درصورت این رشد نرخ در بازارهای جهانی قیمت سکه بهارآزادی در بازارهای داخلی نیز روند مثبتی را تجربه می کند.
به این ترتیب طبق روال معاملات آتی سکه، سررسید دی سال جاری یعنی دورترین موعد تحویل بازار آتی به عنوان پرطرفدارترین سررسید لقب گرفت به نحوی که معامله گران ۲۵هزار و ۲۶۹ قرارداد را به ارزش ۳هزار و ۴۷۹میلیارد ریال در این موعد تحویل به ثبت رساندند. در رتبه دوم معاملات هفتگی آتی سکه، سررسید آبان امسال قرار گرفت؛ در این سررسید دو هزار و ۳۳۱ قرارداد به ارزش ۳۱۱ میلیارد ریال منعقد شد . قرارداد تحویل اردیبهشت سال جاری نیز با ثبت یک هزار و ۴۹ قرارداد به ارزش ۱۲۸ میلیارد ریال در مکان سوم بازار آتی قرار گرفت. همچنین قرارداد تحویل شهریور امسال با ۴۵۳ قرارداد به ارزش ۵۸ میلیارد ریال در مکان چهارم معاملات قرار گرفت. در پایان نیز سررسید تیر ۹۶ با ۴۱۵ قرارداد به ارزش ۵۲ میلیارد ریال در انتهای جدول بازار آتی سکه قرار گرفت.
آخرین روز معاملاتی چگونه گذشت؟
بررسی معاملات آتی سکه در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته (پنجشنبه) بیانگر آن است که در مجموع ۳هزار و ۷۶۰ قرارداد منعقد شده است.
براساس آمار معاملات، سکه تحویل اردیبهشت ماه با ثبت قیمت یک میلیون و ۲۱۵ هزار تومان، کاهش ۰/۴۹ درصدی را تجربه کرد. این در شرایطی است که قرارداد تحویل تیر با قیمت یک میلیون و ۲۴۸ هزار تومان افت۰/۵۳ درصدی را به ثبت رساند. از سویی سکه تحویل شهریور با نرخ یک میلیون و ۲۸۷ هزار تومان به فروش رسید و با کاهش ۰/۵۷ درصدی همراه شد. همچنین سررسید آبان ماه سال آینده با نرخ یک میلیون و ۳۳۰ هزار تومان معامله و افت ۰/۴۵ درصدی را تجربه کرد و در پایان نیز سررسید آبان سال ۹۶ با قیمت یک میلیون و ۳۶۷ هزار تومان معامله شد و کاهش ۰/۵۷ درصدی را به ثبت رساند.
منبع: بورس کالای ایران
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.