کمالوندی خبرداد

بهره‌برداری راکتور اراک تا ۴ سال آینده

کد خبر: ۶۹۹۴۴۱
|
۱۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۹ 31 May 2017
|
4060 بازدید
سخنگوی سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: پیش‌بینی می‌کنیم که حدود ۳ تا ۴ سال آینده راکتور اراک به بهره‌برداری برسد.

به گزارش «تابناک»، بهروز کمالوندی در حاشیه جلسه هیات دولت در پاسخ به سوالی درباره آخرین رایزنی‌ها برای خرید ۹۵۰ کیک زرد از قزاقستان گفت: در این مورد مسائلی مطرح شد که این خبر‌سازی رسانه‌های دسته چندمی انگلیس بود. ما مذاکراتی با قزاق‌ها داشتیم و داریم بالاخره قزاقستان کشور تامین‌کننده عمده اورانیوم در دنیا است و مسیری هم رفتیم و توافقاتی بوده و تاییداتی هم از طرف ۵ + ۱ داشتیم اما بعد از انتخابات آمریکا انگلیس که خودش هم این مساله را تایید کرده بود برگشتی داشت.

او افزود: وزارت خارجه مذاکره می‌کند و  این مساله از موضوعات روی میز کمیسیون مشترک است و به صورت جدی بحث تامین کیک زرد را در برنامه خود داریم و تلاش می‌کنیم این قرارداد را انجام دهیم و ذخایر کیک زرد را افزایش دهیم. قزاقستان مشکلی ندارد و منتظر نهایی شدن این پروسه است. در صحبت‌های مقام‌های قزاق هم به این مساله اشاره شد این یکی از مسیرهای تامین کیک زرد کشور است تولید داخلی هم به خوبی پیش می‌رود.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی در مورد مذاکرات ایران و کشورهای اروپایی در زمینه هسته‌ای یاداور شد: ارتباط دائم با کشورهای مختلف اروپایی و آسیاسی داریم. اخیرا حضور هیاتی از روسیه و چین و برخی اروپایی را داشتیم و قراردادهایی بستیم که باید مراحل خود را طی کند و بعد از نهایی شدن اعلام می‌شود.

او درباره  همکاری برای نوسازی اراک گفت: سازو کار اراک به این ترتیب است که ایران مدیر پروژه است و کشورهای دیگر هم با ما همکاری می‌کنند برای این همکاری کارگروهی پیش‌بینی شده که این کارگروه یک کوچر داره دو کشور آمریکا و چین موضوعات را هماهنگ می‌کنند.

کمالوندی ادامه داد: در زمینه‌های فنی با چین و آمریکا توافقات و مذاکراتی داشتیم و این در مورد بازطراحی راکتور اراک است. قرار داد با چینی‌ها زمان زیادی برد و به روش مورد نظر ما نهایی شد در این کار یک روز هم عقب نیستیم بلکه جلو هم هستیم کار بازطراحی و طراحی‌های پایه توسط مهندسان ما انجام شد. سند امضا شده در وین هم در پکن در اختیار طرف چینی قرار گرفت.

او خاطرنشان کرد: یعنی کار یکساله ما را در ۵ یا شش ماه بازبینی می‌کنند و بعد وارد فاز طراحی تفصیلی می‌شویم و بعد به مهندسی و اجرا می‌رسیم. بین ۶ تا ۸ ماه برای بازبینی پیش‌بینی کردیم فاز تفصیلی هم یکسال طول می‌کشد که برخی کارها هم با هم هم‌پوشانی دارد در مجموع گفتیم ۴ تا ۵ سال این کار طول می‌کشد و با توجه به اینکه ۱ سال از آن گذشته است، پیش‌بینی میکنیم که حدود ۳ تا ۴ سال آینده راکتور اراک به بهره‌برداری برسد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟