هشت کشور اروپایی و دو کشور آسیایی رکورد 40 ساله حضور گردشگران خارجی در اصفهان را در دو ماهه اول سال 96 شکستند.
«فریدون الله یاری» مدیر اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان درگفتوگو با روزنامه ایران گفت: «ما در دهههای گذشته هرگز چنین آماری نداشتهایم، بویژه در ماه فروردین که ماه گردشگری داخلی است اما امسال در این فصل شاهد حضور 85 هزار گردشگر خارجی برای نخستین بار بودیم.» اصفهان یک رکورد شکنی دیگری هم دارد. ب
ه گفته «الله یاری» این شهر صفوی برای نخستین بار میزبان تورهای گردشگری از کشور «تایلند» و «برزیل» است. گردشگران این کشورها به ندرت و به صورت انفرادی به ایران میآمدند. حضور گردشگران چشم بادامی در میان گردشگران 10 کشور اول اصفهان هم از دیگر خبرهایی است که نشان میدهد گردشگران چینی بالاخره راه حضور در ایران را یافتهاند. دولت محمود احمدینژاد روی حضور 300 هزار گردشگر چینی در ایران مانورهای بسیاری داد اما نتیجه عملکرد او تنها حضور چینیها در بخشهای صنعتی و تجاری بود. آنها بخشی از بازار گردشگری(گردشگری خرید) را هم در جزیرههایی مثل کیش و قشم به دست آوردند که به اعتراض بومیهای این جزیره منجر شد، اما حضور گردشگران چینی در دولت روحانی براساس شواهد عینی نشان دهنده شکسته شدن طلسم حضور چشم بادامی های شرق دور در ایران است. به گفته الله یاری، چینیها و ژاپنیها جزو 10 کشور اول گردشگرفرست به اصفهان هستند.
«زهرا احمدی پور» رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پیشتر در گفتوگو با خبرنگار ما گفته بود که حساب ویژهای روی حضور گردشگران چینی و ژاپنی در کشور باز کرده است. «پویا محمودیان» مدیرکل صادرات صنایع دستی هم در گفتوگو با روزنامه ایران گفته بود که فروش بالای صنایع دستی ایران در بازار چین نشان می دهد که قشر متوسط علاقهمند به سفر و صنایع دستی ایرانی در چین باید بازار هدف کشور باشند. شرکت 5 زن سیستان و بلوچستانی در نمایشگاه بینالمللی «شن چن» چین که توانستند در 4 روز 40 هزار دلار صنایع دستی بفروشند از جمله نشانههای موفق حضور ایران در بازار چین است.
«الله یاری» از توافق با کنسولگری گوانگجو برای حضور بیشتر گردشگران چینی در اصفهان در زمستان خبر میدهد و میگوید: «حضور گردشگران در فصل کم مسافر اصفهان یعنی زمستان که عید سال نو آنها محسوب میشود ما را به این سمت برد که تخفیفات ویژهای برای حضور آنها در اصفهان بدهیم.»
او از آمادگی هتلها برای کاهش هزینه حضور گردشگران چینی خبر میدهد و میگوید: «چینیها بالای 120 میلیون گردشگر را به جهان میفرستند. گردشگران چینی هم که به اصفهان میآیند، عمدتاً گردشگران فرهنگی هستند.»
الله یاری حضور 123 هزار گردشگر خارجی در اردیبهشت اصفهان را هم بیسابقه میخواند و میگوید: «کشورهای اروپایی و امریکایی جزو هفت ، هشت کشور اول حضور در اصفهان هستند.»
گردشگران فرانسوی، آلمانی و اسپانیایی در ردههای نخست این فهرست قرار داشتند. الله یاری، جوان شدن گردشگران و خانوادگی سفر کردن توریستها به اصفهان را یکی دیگر از نکتههای تازه بازار گردشگر این استان اعلام میکند و میگوید: «تصاویر حضور گردشگران خارجی با خانواده و فرزندان خردسال به تکرار در فضای مجازی دیده میشود.» او میزان ماندگاری گردشگران در اصفهان را دو و نیم روز میداند و می گوید: «البته این رشد به صورت تدریجی انجام گرفته است و یک شبه به دو و نیم روز نرسیده است.» گردشگران معمولاً اصفهان، تهران، شیراز و یزد را در مدت نزدیک به دو هفته میبینند.
او درباره کمبود هتل در اصفهان با توجه به حضور بیسابقه گردشگران در دو ماه گذشته میگوید:«از تمام ظرفیتهای اقامتی از جمله هتلها، اقامتگاههای بومگردی، خانههای تاریخی و سنتی در اصفهان و کاشان استفاده شده است.» وی از افزایش ظرفیت اقامتی در کاشان و اصفهان خبر میدهد و می گوید: «67 پروژه هتلی درحال ساخت در اصفهان داریم. بیش از 350 خانه و بنای تاریخی مثل کاروانسراها، حمامها و... به تأسیسات گردشگری و بیشتر به مکان اقامتی و رستورانهای سنتی تبدیل شده است.»