مروری بر روزنامه‌های دوشنبه دوازهم تیرماه؛

هم‌نشینی با لبخند و انتقاد سران قوا / پنج گزینه برای شهرداری تهران/ روایت رازینی از وقایع ٦٧ /اشتیاق شدید داعش به هالیوود/سپرده‌هایی که بر باد رفت/ خودنمایی با خودکفایی گندم/ از منافقین #متنفریم

پس از چندین هفته جنجال‌های سیاسی، بیشتر روزنامه‌های امروز، با چاپ تصویر همراه با لبخند رئیس‌جمهور، رئیس مجلس و رئیس قوه قضاییه، فضای تلطیف شده تری از جو سیاسی روزهای گذشته را بازتاب دادند. در همایش سراسری دستگاه قضا، رؤسای سوه قوه در بخش هایی از سخنان خود از همدیگر انتقاد و در بخش هایی دیگر بر لزوم وحدت و همدلی تأکید کردند. گزارش هایی از گمانه زنی‌ها برای گزینه شهرداری تهران و احتمال حضور برخی نمایندگان مجلس در کابینه جدید نیز از موضوعاتی بود که در مرور روزنامه‌های امروز آمده است.
کد خبر: ۷۰۸۶۹۳
|
۱۲ تير ۱۳۹۶ - ۰۳:۲۳ 03 July 2017
|
13878 بازدید
برجسته ترین موضوع بیشتر روزنامه های امروز دوشنبه دوازدهم تیرماه، انعکاس خبری همایش سراسری دستگاه قضا بود که رؤسای سه قوه در کنار هم نشسته بودند و هر سه سخنرانی کردند. پس از چندین هفته جنجال‌های سیاسی، بیشتر روزنامه‌های امروز، با چاپ تصویر همراه با لبخند رئیس‌جمهور، رئیس مجلس و رئیس قوه قضاییه، فضای تلطیف شده تری از جو سیاسی روزهای گذشته را بازتاب دادند. در همایش سراسری دستگاه قضا، رؤسای سوه قوه در بخش هایی از سخنان خود از همدیگر انتقاد و در بخش هایی دیگر بر لزوم وحدت و همدلی تأکید کردند.

به گزارش «تابناک»، روزنامه های امروز چاپ تهران در قبال همایش دیروز و اظهارنظرهای مطرح از سوی مسئولان سه قوه با دو رویکرد متفاوت عمل کردند؛ گروهی از روزنامه ها با چاپ تصویر سه مسئول ارشد نظام در کنار هم و انتخاب تیترهای مثبت تأکید بر وحدت و همدلی را برجسته تر نشان دادند و بعضی روزنامه ها  در صفحه نخست خود، سخنان یکی از سخنرانان را برجسته تر از سایرین منعکس کردند. 

 
روزنامه هایی مثل خراسان، قانون، ایران، شهروند، همدلی و جام جم با انتخاب تیترهایی همچون پیام همدلی رؤسای سه قوه، قانون محور سه قوه، سران سه قوه در یک همایش، و همنشینی انتقاد و لبخند، ترجیح دادند ابعاد همدلانه مسئولین نظام برای همکاری را برجسته کنند.

اما روزنامه های رسالت، جوان، کیهان، جمهوری اسلامی و وطن امروز، رویکرد متفاوت تری را نسبت به همایش روز گذشته داشتند و هر یک به فراخور ترجیحات سیاسی خود، بخشی از سخنان عمدتا انتقادی یکی از سخنرانان را تیتر اصلی خود کردند.

روزنامه جمهوری اسلامی از قول روحانی «حق نداریم بدون ادلّه کافی کسی را احضار و جلب کنیم» را تیتر یک انتخاب کرد. روزنامه رسالت تصویر رئیس قوه قضاییه را عکس یک و سخنان علی لاریجانی در مورد بایدهای کابینه آینده را تیتر یک کرد.

تیتر روزنامه کیهان از این مباحث مطرح در این همایش، مربوط به این جملات رئیس قوه قضاییه بود: «دشمن با وقاحت از براندازی حرف می‌زند/بعضی‌ها دست دوستی به سویش دراز می‌کنند.»

 
روزنامه اعتماد با چاپ گزیده ای از سخنان رؤسای سه قوه در سمت راست صفحه اول وزن بیشتری به سخنان رئیس جمهور داد.

گزیده ای از سخنان سخنرانان همایش سراسری دستگاه قضا را ـ که در بیشتر روزنامه ها منتشر شده بود ـ در ادامه می خوانید: رئیس جمهور: نباید احضار انجام شود تا ادله زاییده شود؛ ضابط حزبي نداريم/ برخي مي‌گويند بيل به كمر حكم برائت خورده‌ است؛ قانون اجازه نمي‌دهد بیش از 24 ساعت بدون حکم قاضی متهم را به هر دلیلی نگه داشت؛ رقابت انتخاباتي تمام شده است؛ قاضي بايد بي‌طرف باشد؛ اصلاح‌طلب و اصولگرا نداريم؛ راست و چپ، شیعه و سنی و مسیحی و مسلمان و قومیت‌های مختلف نبايد براي قضات فرق كند؛ در سياست‌خارجي بايد خصم را به انزوا كشيد.

رئيس ‌مجلس: روش‌ قوه قضاییه براي امنیت سرمایه‌گذاری بايد اصلاح شود؛ کابینه آینده می‌تواند کاملا چراغ راهی باشد که ما می‌توانیم بر مشکلات فائق آییم یا نه؟ بنابراین من از رئیس جمهوری محترم می‌خواهم که معیار اصلی را کارآمدی و انقلابی بودن افراد و نه سهمیه بگذارند.

رئيس ‌قوه‌قضاييه: دستگاه قضایی را  زیر سؤال نبريد؛ تشکیل نهاد «حقوق شهروندی» خلاف قانون اساسی و خلاف شرع است؛ برخی در داخل برای دوستی با دشمن دست دراز می‌کنند؛ به بهانه نقد آرا به قوه قضائیه انتقاد می‌کنند.
 
 اما به جز موارد یاد شده، گزارش ها و اخبار دیگری نیز در روزنامه های امروز منتشر شده بود که در ادامه، بخش هایی از آنها را مرور می کنیم.

پنج گزينه براي شهرداري تهران
 
 روزنامه اعتماد در آستانه انتخاب شهردار توسط شورای شهر جدید تهران آغاز به گمانه زنی هایی کرده است تا با مطرح کردن چهره هایی، زمینه را برای  مطرح شدن نام سابقه افراد برای انتخابات شهردار تهران آماده کند. الیاس حضرتی، روز گذشته با چند توییت چند گمانه را برای انتخاب شهردار و نیز برخی تغییرات کابینه آینده مطرح کرد که با واکنش هایی نیز مواجه شد. حضرتی نماینده مردم تهران و مدیر مسئول روزنامه اعتماد نیز است.
۵ گزینه برای شهرداری تهران/ روایت رازینی از وقایع ٦٧ /اشتیاق شدید داعش به هالیوود/سپرده‌هايي كه بر باد رفت/ خودنمايي با خودكفايي گندم/ از منافقين #متنفريم
 این روزنامه در مقدمه گزارش خود می نویسد: با وجود گذشت يك ماه از انتخاب شوراي پنجم كه يكي از مهم‌ترين گزينه‌هايش انتخاب شهردار بعدي است بازار گمانه‌زني‌ها بر سر شهردار آينده تهران همچنان داغ است. به گفته منتخبين شوراي شهر پنجم تهران قرار است چهارشنبه اين هفته از ميان گزينه‌هاي مطرح براي تصدي اين پست راي‌گيري اوليه انجام شود. درهمين خصوص ديروز الياس حضرتي، عضو فراكسيون اميد مجلس شوراي اسلامي در توييتي، از 5 چهره به عنوان مهم‌ترين گزينه‌ها براي تصدي شهرداري تهران نام برد. او حسين مرعشي، حجتي، مهرعليزاده، افشاني و اردكانيان را به عنوان گزينه‌هاي اصلي شهرداري تهران معرفي كرد. اعتماد در ادامه این گزارش به معرفی سوابق تحصیلی و مدیریتی این 5 نفر پرداخته است.

احتمال حضور برخی نمایندگان مجلس در کابینه جدید
 
روزنامه آرمان امروز گزارش ها و گفت وگوهای خود درباره کابینه آینده روحانی را در شماره امروز خود نیز پی گرفته و با گزارشی با نام کابینه تغییر و امید، سعی بر این داشته، مسأله تغییرات احتمالی با رویکرد جوانگرایی و تخصص گرایی در تشکیل کابینه را به عنوان مطالبه کارشناسان و سیاسیون مطرح کند.
 
در بخشی از این گزارش سخن از احتمال حضور برخی نمایندگان مجلس در کابینه آینده به میان آمده است.
 
آرمان در این گزارش می نویسد: فراکسیون‌های مجلس نیز توجه ویژه‌ای به بحث کابینه دولت دوازدهم داشته‌اند و علاوه بر فراکسیون امید، فراکسیون مستقلین نیز بحث‌هایی را درباره کابینه جدید آقای روحانی داشته است. جعفرزاده ایمن‌آبادی، سخنگوی این فراکسیون، با تاکید بر لزوم جوانگرایی در تشکیل کابینه دوازدهم گفت: «تأکید آقای روحانی مبنی بر کاهش میانگین سن کابینه تا حدود ۵سال، اقدام و رویه خوبی است. همچنین باید با رویکرد تخصص‌گرایانه در راستای تشکیل کابینه اقدام شود. متاسفانه در دولت فعلی افرادی را در بعضی سازمان‌ها و نهاد‌ها داشتیم که حتی یک روز سابقه مدیریت در آن را نداشتند.»
 
همچنین گفته می‌شود که این فراکسیون به دنبال جمع‌آوری شاخص‌هایی برای وزرای جدید دولت است تا بتوانند در مراسم رأی اعتماد، از این شاخص‌ها استفاده کنند و دولت را در کارآمدی کابینه جدید یاری دهند. نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: «ازمدتی پیش کمیته‌ها ماموریت یافتند که نسبت به بررسی الزامات تشکیل کابینه گزارش‌هایی تهیه، و حدود انتظارات از دولت دوازدهم را تعیین کنند و در جلسه صبح (یکشنبه) نیز قرار است این گزارش‌ها و نقطه‌نظرات دیگر اعضای شورای مرکزی مورد ارزیابی قرار گیرد.» همچنین بحث دیگری که در این میان مطرح شده است، حضور برخی نمایندگان در هیات وزیران است که ایمن‌آبادی در این خصوص معتقد است:‌ »مهم این است که این وضعیت برای چه کسی و کدام نماینده باشد. قطعا نمایندگانی داریم که انصافا می‌توانند در دولت موثر باشند و نمی‌توان به‌ صرف نماینده بودن بگوییم که نباید وارد کابینه شوند و در عین حال، نمایندگانی نیز هستند که حضورشان در مجلس اولویت‌ دارد و نیز نمایندگانی هستند که فارغ از اولویت حضورشان در مجلس، اینکه وارد دولت شوند، چندان به صلاح نیست.»
۵ گزینه برای شهرداری تهران/ روایت رازینی از وقایع ٦٧ /اشتیاق شدید داعش به هالیوود/سپرده‌هايي كه بر باد رفت/ خودنمايي با خودكفايي گندم/ از منافقين #متنفريم
اشتیاق شدید داعش به هالیوود
 
«اینکه جنگجويان داعش از تماشاي فيلم‌هاي آمريکايي منع شده‌اند، طنز‌آميز است زيرا از تصاوير اين فيلم‌ها براي جلب‌نظر مردم به آرمان‌هاي خود بهره مي‌گيرند.»؛ این بخشی از گزارش روزنامه وقایع اتفاقیه است.
این روزنامه گزارشی را به نقل از هاليوود‌ ريپورتر نوشته و در آن از اشتیاق داعشی ها به هالیوود پرده برمی دارد و نشانه های این علاقه را از زبان برخی منتقدان و کارشناسان مطرح می کند. 

هم‌نشینی با لبخند و انتقاد سران قوا /۵ گزینه برای شهرداری تهران/ روایت رازینی از وقایع ٦٧ /اشتیاق شدید داعش به هالیوود/سپرده‌هايي كه بر باد رفت/ خودنمايي با خودكفايي گندم/ از منافقين #متنفريم
 
در این گزارش آمده است: کلينت ايستوود و داعش هيچ‌ وجه مشترکي ندارند؟ دوباره بينديشيد. بخش‌هايي از فيلم «پرچم‌هاي پدرانمان» ساخته کلينت ايستوود در سال 2006 راه خود را به فيلم تبليغاتي 22 دقيقه‌اي با عنوان «التيام سينه مؤمنين»، ساخته گروه دهشت‌افکن داعش پيدا کرده است و همچنين تقليد مسخره‌اي از اثر مشهور اين فيلمساز جمهوري‌خواه با عنوان «تک‌تيرانداز آمريکايي» (2014) در يکي ديگر از ويدئوهاي داعش با عنوان «شليک کن تا رستگار شوي2» که بازسازي تصوير آهسته شليک گلوله از تفنگ دوربين‌دار است، ديده مي‌شود. لارا فام، معاون مدير «پروژه مقابله با تروريسم» (سازماني بنا‌شده توسط جوزف ليبرمن، سناتور سابق و فرانسيس‌ تان سند، مشاور سابق بخش امنيتي هوملند و ديگر کارشناسان سياست خارجي) که هزار و 275 فيلم ساخته‌شده توسط کمپاني‌هاي رسانه‌اي داعش را بررسي کرده، مي‌گويد: «هر دوي اين ويدئوها نشانه‌اي از افزايش استفاده از فيلم‌هاي هاليوودي در ويدئوهايي است که توسط داعش توليد مي‌شود که عمدا و به صورت راهبردي از اين منابع استفاده مي‌کنند.» وي مي‌افزايد: «چيزي پيدا نکردم که حکايت از اين داشته باشد که هاليوود از اين موضوع باخبر بوده است اما مطمئن هستم بسياري از افراد از اين موضوع نگران هستند.»
 
فيلم «التيام» به زبان عربي است و داستان واقعي خلبان اردني را روايت مي‌کند که به اسارت داعش درآمد، اين فيلم با صحنه‌اي از فيلم ايستوود شروع مي‌شود که کشتي‌هاي جنگي «ايو جيما» (در ژاپن) را با گلوله توپخانه شخم مي‌زنند، بعد خلبان اسير مجبور مي‌شود به آنچه انجام‌داده اعتراف کند. اوج داستان زماني است که خلبان زنده‌زنده سوزانده مي‌شود. (ايستوود به درخواست ما براي اظهارنظر پاسخ نداده، انجمن سينمايي آمريکا از موضع‌گيري سر باز زده است.) سرقت فيلم‌ها و تقليد از تکنيک‌هاي هاليوودي ممکن است ابزاري غيرمنتظره در داستان داعشي‌هاي ضد‌غرب باشد اما اينها شبيه مشخصات فيلمسازي الفرقان مديا، کمپاني توليد فيلم داعش است. اين کمپاني زماني به شهرت رسيد که در سال 2014 فيلم‌هايي از قطع‌شدن سر شهروندان آمريکايي، بريتانيايي و ژاپني به تصوير کشيد. در آن زمان اين کمپاني توسط محمد الفرقان اداره مي‌شد اما وي يک سال پيش در حملات هوايي کشته شد و از آن زمان مشخص نيست چه کسي تشکيلات را هدايت مي‌کند. 
 
ويدئوهاي الفرقان در رسانه‌هاي اجتماعي و يوتيوب منتشر مي‌شود. الفرقان همچون توليدکنندگان خردتر ساکن عراق مانند صلاح‌الدين و نينوا روي بسياري از فيلم‌هاي ديگر آمريکايي کار کرده است. اين کمپاني در فيلم «پاريس سقوط کرد» حمله مرگبار سال 2015 به کلوپي شبانه در پاريس را جشن گرفت؛ فيلمي که از صحنه‌هاي زوال برج ايفل در فيلم «خيزش کبرا» متعلق به کمپاني پارامونت استفاده مي‌کرد اما رايج‌تر از سرقت فيلم‌ها (که از اينترنت يا دي‌وي‌دي‌ها برداشته مي‌شود) ميل شديد اين گروه تروريستي براي بازسازي صحنه‌هايي از فيلم‌هاي پرفروش هاليوود است. براي نمونه سکانس‌هايي از فيلم «بازي‌هاي گرسنگي» (2012) و «مکس ديوانه: جاده خشم» (2015) در فيلم‌هاي کوتاه داعش بازسازي شده است. 
 
اين بحث که اين ويدئوها تا چه اندازه در راديکال‌کردن مخاطبان مؤثر بوده، جدي است. گزارش کميته امنيتي هوملند و اف‌بي‌آي نشان از آن دارد که اين ويدئوها در سال گذشته باعث راديکال‌شدن 39 مرد آمريکايي شده‌اند. فام تأکيد مي‌کند: «اینکه جنگجويان داعش از تماشاي فيلم‌هاي آمريکايي منع شده‌اند، طنز‌آميز است زيرا از تصاوير اين فيلم‌ها براي جلب‌نظر مردم به آرمان‌هاي خود بهره مي‌گيرند.»

روايت رازيني از وقايع٦٧
 
عنوان بالا تیتر یک روزنامه شرق امروز است. شرق در گزارشی با همین عنوان، از قول علی رازینی نوشته است: مسئولان دخیل در قضاياي ٦٧ آقایان نیری، رئیسی، ری‌شهری، اشراقی و پورمحمدی بودند.
علی رازینی، رئیس فعلی شعبه ٤١ دیوان‌عالی کشور که سابقه ریاست دادگاه ویژه روحانیت، ریاست سازمان قضائی نیروهای مسلح و ریاست دادگاه ویژه رسیدگی به تخلفات جنگ به‌ حکم امام را در کارنامه خود دارد، با خبرگزاری تسنیم گفت‌وگو کرده است. او در این گفت‌وگو درباره احکام قضائی اوايل انقلاب و ماجرای اعدام‌های سال ٦٧ سخن گفته است. گزیده‌ای از سخنان او در ادامه می‌آید: ‌مرحوم خلخالی که فرد بااقتداری بود و پرونده‌های خوبی را که مرتبط با سران رژیم گذشته بود به نتیجه رسانده بود، مسئولیت رسیدگی به پرونده‌های مواد مخدر را نیز برعهده داشت ولی چون ایشان در این مأموریت دست‌تنها بود و اشراف لازم را نداشت، امام فرموده بودند که ایشان این مأموریت را ادامه ندهند و فرموده بودند که پرونده‌هایی که قبلا نیز از سوي ایشان رسیدگی شده، دوباره رسیدگی شود. آقای سلیمی که آخرین سمتشان در شورای نگهبان بود و آقای رهبرپور که آخرین سمتش رئیس دادگاه انقلاب تهران بود و آقای یونسی که مدتی وزیر اطلاعات بود، مأمور شدیم که این پرونده‌ها را بازخوانی کنیم که بازخوانی این پرونده‌ها که حدود هزار پرونده بود، حدود ٨ تا ١٠ هفته طول کشید... . انصافا در برخی از این پرونده‌ها که متهمان جرم سنگینی داشتند، به حبس‌های یک سال و دو سال محکوم و بالعکس پرونده‌هایی که متهمان آنها جرائم نه چندان سنگینی مرتکب شده بودند، به حبس‌های سنگین محکوم شده بودند. 
 
‌در مأموریت‌هایی که شهید قدوسی به هیئت چهارنفره داده بود، بحث محاکمه امثال هویدا و نصیری مطرح نبود چراکه وظیفه ما رسیدگی به پرونده‌های در جریان بود نه پرونده‌هایی که حکم آنها صادر و اجرا شده بود. بنده می‌دانم که آن پرونده‌ها به هیچ عنوان با مخالفت امام و شهید قدوسی روبه‌رو نشد. 
 
‌البته شبهاتی که در زمینه این پرونده‌ها و روند رسیدگی به آنها مطرح می‌شود، به پرونده‌ای خاص که همان پرونده اعدام‌هاي سال ٦٧ است، محدود می‌شود که این شبهات نیز اشتباه است. مسئولان دخیل در این قضیه اعدام‌های ٦٧ آقایان نیری، رئیسی، ری‌شهری، اشراقی و پورمحمدی بودند که از آنها باید سؤال شود. زیرا ما در متن قضیه نبودیم. ولی اجمالا باید بگویم که اگر امام بنا بود بی‌حساب‌و‌کتاب حکم اعدام بدهد آن‌طور که ضدانقلاب می‌گویند، دیگر نیازی نبود که هیئت سه‌نفره تشکیل دهد. همان در زندان اعلام می‌شد که اینها را اعدام کنند... کسی که رئیس دادگاه انقلاب فرضا سمنان یا مشهد بود و دادستان انقلاب همان شهر که به شکل عادی مسئولیت دارد، به اضافه نماینده اطلاعات آن شهر هیئت سه‌نفره را تشکیل می‌دادند که گاهی جلسات محاکمه حدود یک ساعت طول می‌کشید و عده‌ای را محکوم به اعدام کرده و عده‌ای را خیر. 
 
‌با اینکه دادگاه‌های انقلاب در آن زمان یک‌نفره بود، این دادگاه‌ها به شکل جمعی مدیریت شده است و رسیدگی‌ها به شکل اجماعی انجام می‌شده؛ با اینکه می‌توانستند با اکثریت آرا تصمیم‌گیری کنند (یعنی دو رأی از سه رأی) ولی احکام با سه رأی اجرائی می‌شد؛ یعنی آن‌قدر با هم بحث می‌کردند که در نهایت سه نفر به اتحاد رأی برسند. به‌هرحال رسیدگی‌ها در سال ٦٧ عادلانه و کاملا طبق قانون بوده است. 
 بنده و دوستان خودمان که در جمع ٢٠ قاضی در کشور هستیم، کاری انجام دادیم که امنیت همان زمان و سال‌های بعد را تضمین کردیم و از آن پس تضمین کردیم که منافقین هیچ‌گاه نمی‌توانند در این کشور قوت بگیرند. 

آخرین اقدامات درباره «سپرده‌هايي كه بر باد رفت»
 
در چندین ماه گذشته اعتراض های سپرده گذاران در مؤسسه های اعتباری که اکنون دیگر اعتبار گذشته خود را از دست داده اند شدت گرفته است. هر روز خبری از تجمع مالباختگان این مؤسسات و اعتراض های آنان به دلیل کم توجهی به مشکلات آنها که گاها مربوط به عدم وصول همه اندوخته و پس انداز زندگی شان از سوی این مؤسسات است منتشر می شود.
 
روزنامه اعتماد در شماره امروز خود با عنوان سپرده هایی که بر باد رفت، گزارشی کار کرده است. در این گزارش آمده است: شايد صبح آن روز زمستاني كه قاضي‌پور و چند تن ديگر از نمايندگان مجلس به دفتر ولي‌الله سيف در ساختمان شيشه‌اي بانك مركزي رفتند تا در مورد موضوع موسسات مالي و اعتباري مشكل‌دار به خصوص كاسپين هشدار دهند، هيچ كدام فكر نمي‌كردند روزي اين هشدارشان كه از سوي رييس كل بانك مركزي تنها يك نگراني بي‌مورد خوانده شده بود، به مشكلي بزرگ تبديل شود كه هر روز عده زيادي از سپرده‌گذاران را در سراسر كشور به سمت مجلس يا بانك مركزي بكشاند. سپرده‌گذاراني كه زماني با تبليغات رنگارنگ موسسات مالي و اعتباري كه بنا به تعبير كارشناسان اقتصادي- مالي قارچ گونه سبز شدند، تنها براي كسب منفعتي چند درصدي منابع مالي خود را در اختيار اين مؤسسات نوظهور گذاشتند تا شايد روزي اين سودهاي رنگارنگ براي‌شان ناني در سفره‌شان شود؛ سفره‌اي كه حالا نه ناني دارد و نه آبي.
 
تجربه سال‌هاي گذشته در خصوص ادغام مؤسسات مالي و اعتباري كه بي‌مجوز و با مجوز در حال جذب سپرده‌هاي مردمي بودند اگرچه موجب شده بود تا شنيدن خبري در مورد اعلام ورشكستگي اين موسسات دور از ذهن نباشد اما با اين حال بازهم عده زيادي با سپرده‌گذاري در موسسات تازه تاسيس به اميد سود بيشتر موجب شدند تا اين روزها مجددا شاهد ايجاد تجمع‌هاي اعتراضي باشيم.
 
سپرده‌گذاران كاسپين كه رييس كل بانك مركزي در جلسه با چند تن از نمايندگان و البته در گفت‌وگو با «اعتماد» بارها بر رفع مشكلات آن تاكيد و به صراحت اعلام كرده بود كه هيچ مشكلي اين موسسات را و مخصوصا كاسپين را تهديد نمي‌كند از ماه‌هاي پاياني سال گذشته تاكنون درگير بازپس‌گيري سپرده‌هاي خود هستند، آن هم سپرده‌هايي كه حالا بايد با كسر سودهاي پرداخت شده و حتي كسر مبالغي از اصل پول‌شان به صورت سپرده حساب در بانكي ديگر به آنها پرداخت مي‌شود.
 
 سپرده‌گذاران كاسپين كه تاكنون بارها در مقابل مجلس و بانك مركزي تحصن كرده و خواهان رسيدگي سريع‌تر به مشكلات اين موسسه بودند هنوز نتوانسته‌اند با وجود وعده‌هاي مكرر مسوولان به سپرده‌هاي خود برسند يا به گفته برخي سپرده‌گذاران اين موسسه مالي و اعتباري هنوز مسوولان بانك مركزي اقدام قابل توجهي براي سپرده‌گذاران انجام نداده‌اند و تنها با ارايه وعده‌هاي مختلف سعي كردند تا از ميزان عصبانيت سپرده‌گذاران بكاهند.
 
۵ گزینه برای شهرداری تهران/ روایت رازینی از وقایع ٦٧ /اشتیاق شدید داعش به هالیوود/سپرده‌هايي كه بر باد رفت/ خودنمايي با خودكفايي گندم/ از منافقين #متنفريم
 
به گفته سپرده‌گذاران معترض كاسپين، مسئولان بانك مركزي حتي اعلام كرده بودند كه سپرده‌گذاران در مراحل مختلفي كه از سوي بانك اعلام مي‌شود براي دريافت سپرده‌هاي خود به مراكز اعلام شده حاضر شوند اما با اين حال اين روال به كندي پيش مي‌رود و حتي بسياري از سپرده‌گذاران براي دريافت سپرده‌شان احضار نشده‌اند.
 
 در عين حال يكي از سپرده‌گذاران كه براي مدت سه سال سپرده‌اي را در اين موسسه داشت از روالي صحبت مي‌كند كه كاملا مورد اعتراض سپرده‌گذاران است. سعيد- ر در گفت‌وگو با «اعتماد» در مورد دريافت مطالبات‌شان از اين موسسه با اشاره به اينكه حتي بانك هم مبلغي را به عنوان پول سپرده شده پرداخت نمي‌كند، مي‌گويد: «بانك سپرده‌گذاران را دسته‌بندي كرده و تاكنون براي كساني كه كمتر از 20 ميليون تومان سپرده‌گذاري كرده بودند براي حضور و دريافت دفترچه‌هاي جديد حساب فراخوان داده است البته هيچ يك از سپرده‌گذاران تاكنون مبالغ نقدي دريافت نكرده‌اند و همه در قالب سپرده جديد در بانكي ديگر به بخشي از مطالبات خود رسيده‌اند. »
 
در بخش دیگری از این گزارش با اشاره به طرح پرسش از رئيس‌جمهور در ارتباط با همین معضل آمده است: نماينده خميني شهر در مجلس از تقديم طرح سوال از رئيس‌جمهور درباره نابساماني مؤسسات مالي و اعتباري با 130 امضا به هيأت رئيسه مجلس خبر داد. سيد جواد ابطحي، نماينده مردم خميني شهر، از ارايه سؤال از رئيس‌جمهور درباره نابساماني مؤسسات مالي و اعتباري با 130 امضا به هيات رييسه مجلس خبر داد.
نماينده مردم خميني شهر در مجلس شوراي اسلامي با اعلام اينكه قاعدتا بايد در انتهاي جلسه علني مجلس اين سوال اعلام وصول مي‌شد از علت عدم اعلام وصول آن توسط هيات رييسه اظهار بي‌اطلاعي كرد و عنوان داشت: اميدوارم در جلسه علني بعدي مجلس سوال از آقاي روحاني درباره مشكلات به وجود آمده براي مردم از سوي مؤسسات مالي و اعتباري اعلام وصول شود هرچند كه به علت احتمال لابي‌هاي گسترده هر چيزي ممكن است.
 
زهرا سعيدي مباركه، عضو كميسيون اقتصادي مجلس  نیز گفت: در نشست ديروز مقرر شد سه‌شنبه هفته جاري مستندات نهايي بانك مركزي درباره موسسه مالي كاسپين به اين كميسيون ارايه شود. نشست ديروز با دستور بررسي موسسه مالي كاسپين و سپرده سرمايه‌گذاران اين موسسه با حضور آقاي فرشاد حيدري، معاون نظارت بانك مركزي و اعضاي كميسيون برگزار شد. جمع‌بندي مذاكرات درباره موسسه مالي كاسپين و سپرده سرمايه‌گذاران به نتيجه رسيد و جمع‌بندي مذاكرات صورت گرفت كه بر اين اساس مقرر شد سه‌شنبه هفته جاري مستندات نهايي بانك مركزي به كميسيون ارايه شود. نتيجه راي‌گيري در خصوص اعمال ماده 236 قانون اساسي، سه‌شنبه پس از جلسه نهايي و نتيجه‌گيري به اطلاع مردم خواهد رسيد. سعيدي در بيان ديگر جزييات جلسه مذكور عنوان كرد: بررسي‌هاي لازم در مورد موسسه كاسپين انجام شد و تمام تلاش بر اين است كه براي صيانت از حقوق سرمايه‌گذاران اهتمام لازم صورت گيرد تا سپرده‌گذاراني كه در اين موسسه اقدام به سرمايه‌گذاري كرده‌اند، شناسايي شوند و حداكثر شرايط و حفظ حقوقشان در نظر گرفته شود.

خودنمايي با خودكفايي گندم
 
روزنامه قانون در گزارشی به نقد عملکرد وزارت کشاورزی در خصوص خودکفایی گندم پرداخته است. به اعتقاد گزارش نویس روزنامه قانون  بسیاری بر این باور بودند که محمود حجتي، اصلاح‌ كننده سياست‌هاي اشتباه اين وزارتخانه در بخش كشاورزي كشور خواهد بود اما ديري نپاييد كه اميدهاي اصلاح جهاد كشاورزي ايران نااميد شد. خودكفايي گندم كه يكي از سياست‌هاي اشتباه اين وزارتخانه بود توسط حجتي دوباره اجرا شد.
 
در بخشی از این گزارش، اظهار نظر محمد درویش نیز که سیاست خودکفایی در گندم را سیاست غلط می داند نیز آمده است: خودكفايي گندم در ايران يك اشتباه بزرگ بود. داستان خودكفايي گندم به دهه 1990 باز مي‌گردد. حماقت خودكفايي گندم را ابتدا عربستان انجام داد. اين كشور در سال 1992 با توليد بيش از چهار ميليون تن گندم ششمين صادر كننده گندم در جهان بود. در آن زمان بسياري از سازمان‌هاي جهاني به عربستان درخصوص عواقب خطرناك خودكفايي گندم هشدار داده‌ بودند اما گوش شنوايي براي اين هشدارها وجود نداشت. خودكفايي گندم در عربستان عمر كوتاهي داشت؛ پس از مدت زمان اندكي عربستان تمام ذخاير آب فسيلي‌ خود را از دست داد، مزارع گندمش خشك و به بياباني بي‌آب و‌علف تبديل شد. درحال حاضر عربستان به بزرگ‌ترين وارد كننده گندم در جهان تبديل شده است.متاسفانه خودكفايي عربستان در گندم فشار بسياري را به بخش كشاورزي ايران وارد كرد. 
 
 قانون نوشته است: آب هست ولي كم هست؛ اين شعاري است كه مسئولان از تريبون‌هاي مختلف آن را فرياد مي‌زنند؛ اما اينكه آن‌ها تاچه اندازه به اين شعار در تصميم‌گيري و عملكرد خود اعتقاد دارند خود جاي سوال است. بحران آب در كشور وارد مقوله امنيتي شده است و کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ناگزیر به تشكيل كميته آب براي حل اين بحران شده است.
 
اينكه پس از طي چندين دهه، مسئولان به بحران آب در كشور پي برده‌اند جاي اميدواري است اما آيا آن‌ها به بحران در مديريت منابع آبي نيز پي برده‌اند؟ براساس آمار، ايران رتبه 132 را در بين 133 كشور دنيا در رتبه‌بندی جهانی مدیریت منابع آب دارد و بيش از 72 درصد از منابع آب تجدید شونده خود را استفاده كرده است. تمامي اين آمارها گواه روشني بر سوءمديريت منابع آبي كشور است. سوءمديريت يعني تمامي برنامه‌ريزي‌ها منوط به دعوت مردم به‌صرفه‌جويي در مصرف آب شربي كه كمتر از 10 درصد از منابع آبي كشور را به خود اختصاص داده است، باشد اما براي 75 درصد از منابع آبي كشور كه در بخش كشاورزي مصرف مي‌شود و براساس آمار 60 درصد از آن نيز هدر مي‌رود، برنامه‌ريزي وجود نداشته باشد. درطي چند دهه اخير ،توليد محصولات آب‌بر در ايران افزايش چشم‌گيري داشته است.
 
ايران درحالي وارد بحران خشكسالي و تنش آبي شده است كه در توليد محصول آب‌بري همچون گندم دوباره به‌خودكفايي رسيده است. داستان خودكفايي گندم به سال‌های پایانی دولت هشتم باز مي‌گردد. در آن سال‌ها ايران جشن خودكفايي گندم را برگزار كرد اما در دولت‌های نهم و دهم هر سال یک میلیون تن از تولید این محصول استراتژیک کاسته و به واردات آن اضافه مي‌شود. اين مساله تا جايي پيش رفت كه ايران ديگر در محصول گندم خودكفا نبود. اما سرانجام پس از یک دهه، در دولت يازدهم یک بار دیگر ایران در تولید محصول استراتژیک گندم به خودکفایی رسید.
 
به‌گفته كارشناسان خودكفايي ايران در گندم تصميمي بدون درنظر گرفتن ظرفيت‌هاي كشور بوده است. اين خودكفايي هزينه‌هاي گزافي همچون بحران آبي و به‌خطر افتادن امنيت غذايي كشور در برداشته است.
 
روزهاي نخستي كه محمود حجتي وزير فعلي جهاد كشاورزي بر كرسي رياست اين وزارتخانه تكيه زد، بسياري بر اين باور بودند كه او اصلاح‌ كننده سياست‌هاي اشتباه اين وزارتخانه در بخش كشاورزي كشور خواهد بود اما ديري نپاييد كه اميدهاي اصلاح جهادكشاورزي ايران نااميد شد. خودكفايي گندم كه يكي از سياست‌هاي اشتباه اين وزارتخانه بود توسط حجتي دوباره اجرا شد. به‌گفته بسياري از كارشناسان او بهترين مجري اين سياست‌هاي اشتباه‌ در چند دهه اخير بوده است. درحال حاضر باوجود اينكه 75 درصد از آب كشور در بخش كشاورزي هدر مي‌رود، شاغلان اين بخش جزو فقيرترين اقشار جامعه محسوب مي‌شوند و داستان خودكفايي گندم همچنان ادامه دارد.

از منافقين متنفريم
 
کاربران ايراني شبکه توئيتر با ثبت چند هشتگ‌ علاوه بر ابراز تنفر به سازمان مجاهدين از حاميان آنها نيز انتقاد کردند. همزمان با برگزاری نسشت سازمان مجاهدین خلق (منافقین) در پاریس با حضور چهره های ضد ایرانی از آمریکا تا عربستان کاربران فضای مجازی در ایران با ابراز تنفر از این گروهک و حامیان آنها در فضای توییتر از دلایل این نفرت نوشتند. این موضوع در صفحه اول روزنامه وقایع اتفاقیه با عنوان #متنفریم منکعس شده است.
 
در وقایع اتفاقیه در این گزارش می نویسد: شنبه شب همزمان با برگزاري اين نشست يک‌روزه، کاربران ايراني هم بيکار ننشستند و با بالا بردن هشتــگ # از_منافقين_متنفريم، تنفر خود را نسبت به سازماني که در طول بيش از سه دهه هر آنچه توانسته بر ضد مردم ايران انجام داده است، ابراز کردند و توانستنـــد هشتگ IranHatesMEK# و No2MEK# را به يکي از داغ‌ترين موضوعات توئيتر تبديل کنند. مرتضي يکي از اين کاربران در واکنش به نشست منافقين در پاريس اين‌طور نوشت؛ «وطن‌فروشي مي‌کردند وقتي وطن‌فروشي مد نبود.» کاربري ديگر با نام «سخن خدا» هم در اعتراض نوشت؛ «منافقين را مژده بده که برايشان عذابي دردناک است. نساء١٣٨» اميد توشه نيز در توئيترش نوشت؛ «وقتي زن و بچه‌هاي ايراني از ترس موشک‌هاي عراق مي‌لرزيدند، مجاهدين خلق زير پاي صدام، فالوده مي‌خوردند؛ چرا نبايد متنفر بود؟» کميل باقرزاده کاربر ديگر هم نوشت؛ «عشق به زيبايي‌ها وقتي صادقانه است که با نفرت از زشتي‌ها همراه باشد. هرکس بيشتر عاشق ايران باشد، از منافقين بيشتر متنفر است.» کاربري با نام رزنانس هم انتقاد خود را اين‌طور نشان داد؛ «نتانياهو پيام داده به مريم رجوي که؛ تو که از منم منفورتري.»
۵ گزینه برای شهرداری تهران/ روایت رازینی از وقایع ٦٧ /اشتیاق شدید داعش به هالیوود/سپرده‌هايي كه بر باد رفت/ خودنمايي با خودكفايي گندم/ از منافقين #متنفريم
کاربران ايراني شبکه توئيتر با ثبت اين هشتگ‌ها علاوه بر ابراز تنفر به سازمان مجاهدين از حاميان آنها نيز انتقاد کردند. کاربري با نام يک عدد عاشق سياسي اين‌طور نوشت؛ «بالاخره برگزاري اجلاس تروريست‌هاي منافقين تو پاريس رو باور کنيم؟ يا خاموش کردن چراغ‌هاي ايفل به خاطر حملات تروريستي تهران رو؟» حسين‌نژاد کاربر ديگر هم نوشت؛ «شريک دزد و رفيق قافله است اين فرانسه! نه به اين همه قرارداد درشت صنعتي با ايران نه به همايش منافقين در پاريس!» کاربري با نام سردارعلي هم انتقاد خود را اين‌طور نشان داد؛ «بعد از پيوند سال گذشته رجوي با آل‌سعود. امسال نوبت به تروريست‌هاي سوريه رسيد. پيوندتان مبارک... .»

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟