پیش‌شرط ورود دانش‌آموزان به رشته تجربی و ریاضی

کد خبر: ۷۱۳۰۹۸
|
۲۶ تير ۱۳۹۶ - ۰۷:۱۷ 17 July 2017
|
60399 بازدید
|
طبق اعلام مسئولان آموزش‌وپرورش از یک کلاس ۳۰ نفره در رشته تجربی فقط یک نفر امکان قبولی در رشته پزشکی را دارد، ورود به رشته تجربی دارای شاخص‌هایی است و دانش‌آموزانی که حافظه ضعیفی دارند نمی‌توانند در این رشته موفق باشند.

به گزارش تسنیم، هدایت تحصیلی دانش‌آموزان به‌منظور انتخاب رشته تحصیلی در پایان پایه نهم از 18 تیر آغاز شده است، پس از حواشی ایجادشده در رابطه با انتخاب رشته در سال تحصیلی گذشته، وزارت آموزش‌وپرورش امسال نسبت به اعمال تغییراتی در شیوه‌نامه هدایت تحصیلی اقدام کرده است، در همین رابطه وجه تمایز جدی هدایت تحصیلی امسال با سال گذشته جنبه توصیه‌ای بودن آن است و دانش‌آموزان برای ورود به رشته تحصیلی اجبار نمی‌شوند.

ملاک‌های هدایت تحصیلی عبارتند از: عملکرد تحصیلی (35 امتیاز)،  آزمون‌­های مشاوره‌­ای (30 امتیاز)، نظر دانش‌­آموز (10 امتیاز)،  نظرخواهی از دبیران (10 امتیاز)، نظر مشاور (10 امتیاز) و نظر خواهی از والدین (5 امتیاز).

ورود به هر یک از شاخه­‌ها و رشته­‌های تحصیلی منوط به کسب حد نصاب (کف) نمرات دروس تخصصی پایانی نوبت دوم (خرداد ماه) مربوط به آن رشته است. به‌عبارت دیگر در صورت عدم کسب حداقل میانگین دروس تخصصی در شاخه، زمینه و رشته­‌های مربوط، سایر عوامل و ملاک‌های هدایت­ تحصیلی آن دانش‌­آموز مبنای محاسبه قرار نمی‌‌گیرد همچنین نمرات پایه‌های هفتم و هشتم ضریب یک دارد اما در پایه نهم، نمرات از ضریب 3 برخوردار است.

برای ورود به رشته تجربی باید نمره علوم تجربی 14 و ریاضی 13، در رشته ریاضی نمره ریاضی 14 و علوم 13 و ردر شته انسانی نمرات دروس ادبیات فارسی 14، مطالعات اجتماعی 13 و عربی 12 باشد.

مطابق الگوی توسعه متوازن 48 درصد دانش‌آموزان باید به شاخه فنی‌وحرفه‌ای و کاردانش بروند اما هم‌اکنون 63 درصد دانش‌آموزان در شاخه نظری که شامل 4 رشته علوم ریاضی، علوم تجربی، علوم انسانی و معارف اسلامی است، تحصیل می‌کنند. طبق اعلام مهدی فیض معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش‌وپرورش، سال گذشته یکی از بحران‌ها در بحث انتخاب رشته علاقه بیش از حد دانش‌آموزان به رشته تجربی بود و  این موضوع تحت تأثیر فضای جامعه اتفاق افتاد به‌گونه‌ای که در مناطق کمتر توسعه یافته که خانواده‌ها به لحاظ وضعیت اقتصادی ضعیف‌تر هستند، این مسئله پررنگ‌تر است و حتی در برخی استان‌ها 70 درصد داوطلب برای رشته تجربی وجود داشت.

آنگونه که معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش‌وپرورش می‌گوید: رویای پزشک شدن، داروساز شدن، دندانپزشک بودن و بعد هم به پول رسیدن باعث می‌شود تا رشته تجربی برای بسیاری از دانش‌آموزان جذابیت بسیار داشته باشد اما این در شرایطی است که از یک کلاس 30 نفره در رشته تجربی تنها یک نفر می‌تواند در رشته پزشکی دانشگاه سراسری یا آزاد پذیرفته شود.

ورود به رشته‌های زیرمجموعه شاخه نظری دارای شرایطی است که برخی از آنها عبارتند از:

شرط ورود به رشته تجربی داشتن علاقه و استعداد در درس‌های ریاضی، شیمی و علوم زیستی است. این رشته مناسب افرادی است که به ساختمان بدن موجودات زنده علاقه دارند و از مطالعه در طبیعت و انجام آزمایش‌های گوناگون لذت می‌برند.

البته یادگیری مطالب زیست‌شناسی نیاز به حافظه قوی دارد و واضح است دانش‌آموزانی که حافظه‌ای ضعیف دارند، نمی‌توانند در این رشته موفق باشند.

افراد علاقه‌مند به ادبیات، تاریخ، جغرافیا، فلسفه و علوم اجتماعی نیز بهترین گزینه‌ها برای ورود به رشته علوم انسانی هستند؛ البته به این شرط که حافظه‌ای قوی داشته باشند چون برخلاف تصور همگانی، موفق شدن در رشته علوم انسانی توان ذهنی بالایی می‌خواهد که علاقه‌مندی به مطالعه در مسائل مختلف مربوط به انسان شرط لازم آن است.

دانش‌آموزانی که قصد ورود به رشته ریاضی را دارند باید در درس‌های ریاضی، فیزیک و شیمی قوی باشند و ضمن داشتن علاقه به این دروس، توانایی یادگیری مطالب آن را نیز داشته باشند. به طور معمول، دانش‌آموزانی که بهره هوشی بالا و سرعت عمل ذهنی خوبی دارند، همچنین قدرت تجزیه و تحلیل و تجسم اجسام فضایی را دارند در رشته ریاضی موفقیت بیشتری کسب می‌کنند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۵۲
انتشار یافته: ۳۲
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۶
از یک کلاس ۳۰ نفره در رشته تجربی فقط یک نفر امکان قبولی در رشته پزشکی را دارد
, اما 29 نفر عزیز می توانند در دانشگاههای ازاد و غیر انتفاعی و پردیس و شبدیس و ترکیه و اوکراین و مالزی و هند .... پزشکی بخوانند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۶
بقیه هم برن قاچاقچی بشن
یک معلم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۶
متاسفانه در دوره اول متوسطه نمرات آن قدر فله ای شده اند که تقریبا همه دانش آموزان در دروس علوم و ریاضی نمره بالای 15 دارند. بگذریم از اینکه بیشتر دانش اموزان در این دروس نمره بیشتر از 17 یا 18 دارند. بنابر این متاسفانه این مانع نخواهد توانست کارایی داشته باشدو مانع عطش کاذب ورود دانش آموزان به رشته تجربی شود.
پاسخ ها
بیتا
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۲۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۶
موافقم الان که بالا تر اومدیم هر روز میگیم چرا توی راهنمایی بیشتر سخ نگرفتن که ما انقدر اذیت نشیمت
سید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۶
البته ما امیدواریم که به دو قطبی فقیر و غنی، و دو قطبی بالای شهر و پایین شهر و احیانا سیاست گذاری حذف شانس ضعفا از رسیدن به دانشگاه ختم نشه، و واقعا دستگاه اجرایی بدون غرض به همه اقشار جامعه شانس یکسان بدهد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۶
انشتین هم تو دوران تحصیلی ادم بی استعدادی بود اما تونست با فرضیه نسبیت علوم فیزیک وریاضی ونجوم رو متحول بکنه.
پاسخ ها
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۶
این که دانش آموز بی استعدادی بشه انشتین احتمالش یک در میلیارد هست. کشتین ما رو با این مثال ، هر چی دانش آموز درس نخونه ورد کلامش شده این جمله
جابر
|
India
|
۰۹:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۶
بسمه تعالی
متاسفانه آموزش و پرورش هیچ برنامه جامعی ندارد و این اقدام منجر به مهاجرت هموطنان به خارج از کشور خواهد شد و آسیب های جبران ناپذیری به فرهنگ اسلامی و ایرانی ما خواهد زد و چه بسا که این امر در حال حاضر در کشور هند مشهود است و ایرانیان برای ادامه تحصیل بالاخص در رشته های دندانپزشکی و داروسازی عازم این کشور بوده و هستند.
بهتر است بجای اینکه صندلی های رشته های پزشکی را به اتباع کشورهای همسایه تقدیم نماییم و رگ و ریشه ایرانی خود را تخریب نماییم این صندلی ها به ایرانیان اختصاص یابد.
انشاالله
ناشناس
|
United States of America
|
۱۰:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۶
انتخاب رشته باید اولا تماما در به اختیار دانش اموز و مناسب با علاق و با دز نظر گرقتن اینده کاری یاشد ؛ نقش راهنما باید فقط در توجیه همین موارد باشد دانش امور باید توجیه کامل شود و اگاه از میزان موفقیت و شانس بدست اوردن کار و موفقیت در بازار کار و اینده اش . نه اینکه اجبار سیستم اموزشی که معلمش از روی اجبار به مسافرکشی رو بیاره ...
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۶
در بسیاری از مناطق محروم به خاطر حد نصاب نرسیدن دانش آموزان برای تشکیل کلاس مثلا ریاضی ، با هم دستی اداره و مدرسه و بی اعتنایی به نظر دانش آموز و معلم و مشاور و والدین ، دانش آموزان را به اجبار به این رشته ها هدایت می کنند و خروجی آن مثلا دانش آموزی با معدل نهایی 5 می باشد.
مظفرخان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۶
باید علاقه خود دانش آموز شرط اول باشد نه اجبار
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۶
در همه ی دنیا بیش از رشته هایی که در کشور ما طرفدار داده،به رشته های علوم پایه اهمیت میدن.
همین میشه که همه صف میکشن برای پزشکی و ......
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟