واکنش مدیرعامل تلگرام به خبر انتقال سرورها به ایران

کد خبر: ۷۱۷۰۷۵
|
۰۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۴۴ 30 July 2017
|
6821 بازدید
موضوع انتقال سرورهای تلگرام به ایران مدتی است توسط مسئولان ارتباطی و قضایی کشور مطرح شده است. اگرچه وزارت ارتباطات از انتقال سرورهای تلگرام سخن می‌گوید، اما ظاهرا این شرکت با استفاده از CDNهای مستقر در ایران برای افزایش سرعت دانلود موافقت کرده است و نه انتقال سرورها به صورت کامل.

به گزارش ایسنا، زمانی که از شنبه هفته گذشته، شایعاتی در خصوص موافقت تلگرام با انتقال سرورهایش به ایران مطرح شد، پاول دورف، مدیر عامل تلگرام در صفحه توییتر خود نوشت: هیچ یک از سرورهای تلگرام (و یا هر سروری با اطلاعات شخصی کاربران ما) به ایران منتقل نشده و آنجا مستقر نخواهد شد.
 
 
 
اما چند روز بعد، در سایت تلگرام مطالبی درباره روش‌هایی برای افزایش سرعت انتقال داده تلگرام مطرح شد. در این سایت نوشته شده بود: «ما از سرورهای توزیع‌شده خود برای افزایش سرعت دانلود در مناطق بدون سانسور که در آنها آزادی بیان تضمین شده‌است استفاده می‌کنیم. و حتی در آن مناطق نیز به آنها اعتماد نمی‌کنیم.»

در ادامه نیز آورده بود: «اما وقتی تلگرام در مناطق دیگر به شدت محبوب می‌شود، فقط می‌توانیم روی‌CDN ها تکیه کنیم که با آنها از نقطه‌نظر فنی مانند سرویس‌دهنده‌های اینترنت (ISP) رفتار می‌کنیم که فقط داده‌های رمزنگاری شده‌ای را که قادر به کشف رمز آن نیستند، دریافت می‌کنند. به لطف این فناوری، سرعت دانلود عکس‌ها و فیلم‌هایی که به صورت عمومی منتشر می‌شوند، در مناطقی مانند ترکیه، اندونزی، عربستان سعودی، هند، ایران و عراق به مراتب افزایش می‌یابد، بدون اینکه کمترین خدشه‌ای به امنیت وارد شود.»

پس از آن و زمانی که هنوز هم مسائلی مربوط به نقض حریم خصوصی کاربران تلگرام وجود داشت، مدیرعامل تلگرام باز هم در تویتتر خود نوشت: «برعکس، نودهای ذخیره‌سازی نمی‌توانند موجب سانسور اطلاعات شوند.»

دورف همچنین در پاسخ به اینکه حتی اگر دولت ایران به واسطه کدگذاری شدن فایل‌ها قادر به خواندن آنها نباشد،‌ به دلیل حضور CDN‌ها در ایران، اقدام به حذف آنها خواهد کرد، نوشت: فایل‌های اصلی همیشه در سرورهای تلگرام ذخیره خواهند شد و اگر نسخه CDN غیرقابل دسترسی باشد، از این طریق قابل بازیافت خواهند بود.

همچنین در توییتر تلگرام اعلام شده بود: «آنها نمی‌توانند این کار را انجام دهند و کاربران اطلاعات را چه از طریق CDN‌ها و یا مستقیما از سرورهای تلگرام دریافت خواهند کرد.» درواقع داده کاربران همچنان در سرورهای تلگرام وجود دارد و تنها کپی‌های کدگذاری‌شده  از این فایل‌ها در ایران ذخیره می‌شود که حتی در صورت حذف کردن فایل‌های ذخیره‌شده، اصل آنها مستقیما از طریق تلگرام قابل دانلود است و در نهایت سانسوری امکان‌پذیر نیست.

اما جنجال‌ها درباره انتقال سرورهای تلگرام به ایران برای چند روزی خوابیده بود تا زمانی که وزیر ارتباطات امروز باز هم اعلام کرد تلگرام انتقال سرورها به ایران را پذیرفته است. پس از اعلام این خبر، کاربران توییتری با مراجعه به توییتر پاول دورف باز هم خواستار شفاف‌سازی در این زمینه شدند که آیا تلگرام انتقال سرورهایش به ایران را پذیرفته است؟ دورف نیز همان پاسخ قبلی خود را ارائه داد که: «هیچ یک از سرورهای تلگرام (و یا هر سروری با اطلاعات شخصی کاربران ما) به ایران منتقل نشده و آنجا نصب نخواهد شد.»

در نهایت همان‌طور که پاول دورف در کانال تلگرامی خود نیز نوشته است، به نظر می‌رسد مساله‌ای که حاشیه ایجاد کرده، تفاوت در اصطلاح انتقال سرورهای تلگرام و CDN‌ها و شبکه‌های انتقال محتواست. اگرچه ظاهرا خود تلگرام هم اذعان کرده که از CDNهای ایران برای فایل‌ها و در جهت افزایش سرعت انتقال داده استفاده خواهد کرد، اما بحث انتقال کامل سرورهای این شرکت صحیح نیست.
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟