کارآگاهان پلیس آگاهی خراسان رضوی برای رهایی کودک 8 ساله از چنگ آدم ربایان، شاخه های عملیاتی را طوری برنامه ریزی کردند که برای حفظ جان کودک، دو عضو اصلی باند آدم ربایان هنگام آخرین چانه زنی ها برای دریافت پول، در کابین تلفن عمومی دستگیر شوند.
به گزارش خراسان، فرمانده انتظامی استان خراسان رضوی در تشریح این عملیات هماهنگ و غافلگیرانه گفت: ساعت 7 بعدازظهر سیزدهم شهریور گزارشی از ماجرای آدم ربایی به پلیس آگاهی رسید که محتویات آن نشان می داد: کودک 8 سالهای به نام احسان در حالی که همراه مادربزرگش بوده، احتمالا توسط افراد ناشناس ربوده شده است.
سرتیپ دوم قادر کریمی افزود: بررسی های مقدماتی کارآگاهان اداره جنایی پلیس آگاهی با توجه به اظهارات پدر کودک حاکی از آن بود که مادربزرگ احسان پس از خرید مقداری مایحتاج زندگی از فروشگاه محله در حالی وارد منزل شد که فکر می کرد نوه اش پشت سر او وارد حیاط می شود اما وقتی متوجه شد که احسان به داخل منزل نیامد نگران وارد خیابان شد اما اثری از نوه اش نبود!...
رئیس پلیس خراسان رضوی اضافه کرد: هنوز بررسی های کارآگاهان درباره چگونگی گم شدن کودک ادامه داشت که مردی از کابین تلفن عمومی با خانواده کودک 8 ساله تماس گرفت و در حالی که به تندی سخن می گفت، از ماجرای گروگانگیری پرده برداشت و ادامه داد که احسان نزد آن هاست و اگر مبلغ 200 میلیون تومان برای آزادی او نپردازند، کودک را خواهند کشت!
سردار کریمی تصریح کرد: در پی این تماس، خانواده گروگان به شدت نگران شدند اما از این که پلیس را در کنار خود می دیدند، «امنیت خاطری» در وجودشان درخشید.
دقایقی بعد همه آموزش های لازم پلیسی به خانواده احسان درباره چگونگی پاسخ به تماس های گروگانگیران و دیگر موارد امنیتی به آنان ارائه شد و از سوی دیگر گروه زبدهای از کارآگاهان دایره مبارزه با آدم ربایی به فرماندهی رئیس پلیس آگاهی خراسان رضوی، رصدهای اطلاعاتی و پلیسی خود را با توجه به تهدید به مرگ گروگان از همان ساعات اولیه شب آغاز کردند.
مقام ارشد انتظامی استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در اولین جلسه کارشناسی کارآگاهان به تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده با استفاده از شیوه های نوین علمی و پلیسی پرداختند و با کسب مجوزهای قضایی از قاضی سیدجواد حسینی(معاون دادستان مشهد) فعالیت های خود را در 2 شاخه عملیاتی و اطلاعاتی ادامه دادند.
سردار قادر کریمی افزود: تحقیقات میدانی و شبانه کارآگاهان با بررسی سرنخ های موجود در پرونده نشان می داد یک دستگاه خودروی پی کی هنگام گم شدن کودک به طرز مشکوکی در محل، تردد کرده است. از طرفی، ادامه تحقیقات گروه دیگری از کارآگاهان که به ردیابی تماس های گروگانگیران ارتباط داشت بیانگر آن بود که گروگانگیران از کابین عمومی تلفن و از منطقه غرب مشهد با خانواده گروگان در تماس هستند. فرمانده انتظامی خراسان رضوی با تاکید بر این که عملیات رهاسازی
گروگان به روز بعد کشیده شده بود و کارآگاهان برای حفظ جان کودک مجبور بودند برخی از عملیات های پلیسی را به تاخیر بیندازند، ادامه داد: روز بعد ماجرای تماس های گروگانگیران به منطقه سیدی مشهد کشید و آنان با تماس از کابین تلفن عمومی در این منطقه در حالی به تهدیدات خود می افزودند که برای دریافت مبلغ 200 میلیون تومان دچار تردید شده بودند. از سوی دیگر نیز خانواده گروگان که طبق آموزش های پلیسی رفتار می کردند سعی بر آن داشتند تا این مبلغ را کاهش دهند.
در همین زمان نیز کارآگاهان با اطمینان از سالم بودن گروگان و با استفاده از شگردهای پلیسی موفق شدند محدوده احتمالی اختفای گروگان را در منطقه خواجه ربیع شناسایی کنند اما عملیات رهاسازی کودک نمی توانست در یک مرحله صورت گیرد چرا که هر لحظه احتمال داشت گروگانگیران برای فرار از چنگ قانون و یا از شدت ترس از دستگیری، دست به اعمال خطرناکی بزنند و جان کودک در معرض خطر قرار گیرد.
سرتیپ دوم قادر کریمی با اشاره به این که تحلیلهای علمی و کارشناسی این عملیات در 2 شاخه پیگیری شد تا گروگانگیران به صورت جداگانه دستگیر شوند، تصریح کرد: طبق هماهنگی های صورت گرفته و کسب دستورات ویژه قضایی، 5 گروه عملیاتی با نظارت سرهنگ حمید رزمخواه (رئیس پلیس آگاهی خراسان رضوی) و سرپرستی سرهنگ غلامی ثانی (رئیس اداره جنایی) وارد عمل شدند و با طرح یک نقشه پلیسی، گروگانگیران را به سوی بزرگراه امام علی(ع) کشاندند تا برای دریافت مبلغ 60 میلیون تومان که در اثنای تماس ها برای دریافت آن قانع شده بودند در محل حضور یابند.
سردار کریمی ادامه داد: در بررسی ها و رصدهای اطلاعاتی کارآگاهان و بررسی خودروی پی کی که درمحل گروگانگیری مشاهده شده بود، مشخص شد که گروگانگیران در حالی که نقاب به چهره دارند از همین خودرو برای عزیمت به محل های کابین عمومی استفاده می کنند. در همین حال وقتی پی کی مذکور که دیگر توسط کارآگاهان مورد شناسایی قرار گرفته بود وارد بزرگراه شد، عملیات کارآگاهان نیز با تعقیب پی کی ادامه یافت.
دقایقی بعد و در حالی که گروهی از کارآگاهان در محدوده احتمالی اختفای گروگان و به طور غیرمحسوس حضور داشتند، گروه دیگر عملیاتی در کنار خودروی پی کی حرکت می کردند تا این که ظهر روز گذشته وقتی خودروی پی کی در خیابان امامت (1) توقف کرد کارآگاهان بلافاصله و به طور نامحسوس محل را به محاصره درآوردند. در این هنگام زنی از خودرو پیاده شد و به داخل کابین تلفن عمومی رفت و مرد میان سال نیز که از قبل شناسایی شده بود آماده پشت فرمان خودروی روشن نشست.
رئیس پلیس خراسان رضوی اضافه کرد: هنگامی که زن جوان درحال گفت وگو با پدر گروگان برای دریافت 60 میلیون بود، ناگهان کارآگاهان در یک عملیات هماهنگ و غافلگیرانه هر دو نفر را دستگیر و به داخل خودروی پلیس هدایت کردند.
وی گفت: دو متهم در همان مرحله اول بازجویی محل اختفای کودک در شهرک قدس را لو دادند و بدین ترتیب گروه دیگر کارآگاهان با صدور دستوراتی از سوی قاضی سیدجواد حسینی وارد مخفیگاه گروگانگیران شدند و کودک 8 ساله را درحالی آزاد کردند که زن دیگری داخل منزل از وی نگهداری می کرد.
سردار کریمی افزود: مادر کودک با دیدن فرزندش برای لحظه ای دچار شوک شد و از شدت خوشحالی اشک می ریخت سپس کارآگاهان 3 متهم را به مراجع قضایی معرفی کردند. شایان ذکر است: متهمان پرونده و خانواده گروگان از اتباع کشور افغانستان هستند که در ایران سکونت داشتند بررسی های بیشتر در این باره ادامه دارد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.