اوضاع نه چندان خوب علم در ایران؛

همین امروز دانشگاه ها را به روی دانشمندان ایرانی و خارجی باز کنید؛ سعودی ها در کمین هستند!

آنچنان که پژوهشگران دانشگاه برکلی مدعی شده اند، دانشگاه ملك عبدالعزيز و دانشگاه ملك عبدالله با ارسال ایميل به دانشمندان تراز اول جهان و طرح پيشنهاد همكاري در ازاي يك همكاري مختصر كه شامل دو بار حضور در سال و هر بار يك هفته در دانشگاه و پرداخت كليه هزينه هاست، از آنها می خواهند نام دانشگاه هاي عربستان را در مقالات علمي خود ـ که در فصلنامه های معتبر علمی منتشر می شوند ـ ذكر کنند.
کد خبر: ۷۳۳۳۹۱
|
۰۴ مهر ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۷ 26 September 2017
|
49417 بازدید
|
به رغم تبلیغ های گسترده ای که در کشور و در مورد وضعیت مطلوب علم و دانش می شود، بررسی نظام های معتبر رتبه بندی دانشگاه های جهان چندان امیدوار کننده نیست. در حالی که بیشتر دانشگاه های ایرانی در رتبه های به دست آمده یا درجا می زنند و یا عقبگرد دارند، برخی کشورهای منطقه مثل عربستان سعودی  و رژیم صهیونیستی به سرعت در حال رشد و تصاحب جایگاه علمی ایران هستند.

به گزارش «تابناک»؛ چند سالی هست که رشد و شتاب علمی کشور با مشکلات فراوانی که در ابعاد مختلف، متوجه نظام آموزش عالی کشور شده، پیشرفت قابل توجهی ندارد و آمارهای برآمده از نظام های معتبر سنجش کیفیت علمی دانشگاه های جهان از عقبگرد اکثر دانشگاه های ایران و رشد نه چندان مطلوب مابقی دانشگاه ها حکایت دارد.

در شرایطی که برخی دانشگاه های کشور همچون دانشگاه تهران همه ساله و با اندک رشدی که دارند نسبت به این رخداد واکنش تبلیغی شدیدی دارند و این رشد را نشانه ای از توان مدیریتی و عزم جدی مجموعه خود برای تولید علم عنوان می کنند، دیگر دانشگاه ها که در نظام های رتبه بندی جهانی عقبگرد دارند و یا درجا می زنند، در برابر این تغییر و تحولات سکوت کرده اند.

بررسی نظام های رتبه بندی جهانی به خوبی نشان می دهد در جنوب غرب آسیا، هرچند شرایط دانشگاه های ایران خوب است، در مقایسه با کشورهای جنوب شرق آسیا اصلاً مطلوب نیست و بدتر آنکه برخی دانشگاه های ایرانی نسبت به سال های گذشته رشد و پیشرفتی ندارند و این درحالی است که برخی دانشگاه های منطقه مثل دانشگاه های کشور عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی اسرائیل به سرعت در حال بلعیدن جایگاه علمی ایران در منطقه هستند.

البته رتبه های قابل ذکری که برخی دانشگاه های ایرانی در جهان و آسیا دارند، تنها حاصل تولید علم و فن آوری نیست و باید توجه داشت در کشور ایران و در سال های گذشته ظرفیت دانشگاه ها به شدت افزایش یافته و این حقیقت طبیعتاً شرایط علمی کشور را در شرایط کنونی حفظ کرده است؛ وضعیتی که به نظر می رسد در سال های آتی و با کاهش ظرفیت دانشگاه ها دست خوش تغییرات جدی شود.

بر اساس نظام رتبه بندی لایدن که یکی از معتبرترین نظام های رتبه بندی جهانی است و هر ساله آخرین تغییر و تحولات دوره های پیشین دانشگاه های جهان را بررسی می کند، دانشگاه تهران در سال 2017 در رتبه 195 جهان و 50 آسیاست و به نسبت سال های گذشته در جهان و آسیا رشد قابل قبولی را تجربه کرده است؛ رشدی که البته نباید در تحقق آن افزایش چشمگیر جذب دانشجو در این دانشگاه را بی تأثیر دانست.
 
عقب گرد دانشگاه های ایران با وجود رشد چشمگیر دانشگاه های عربستان 
دانشگاه علوم پزشکی تهران در این رتبه نسبت به سال های گذشته عقبگرد دارد و هم در آسیا و هم در جهان رتبه اش تنزل یافته است. جدا از دانشگاه تهران، دانشگاه امیرکبیر نیز رشد محسوسی در این رتبه بندی دارد و در سال 2017 در جایگاه 292 جهان و 81 آسیا قرار گرفته است.

با این حال، تغییرات رتبه دانشگاه هایی مثل صنعتی شریف، علوم پزشکی ایران و دانشگاه شیراز چندان رضایت بخش نیست و شرایط علمی این دانشگاه ها، گویای عقبگرد نسبت به سال های گذشته است.

دانشگاه تبریز نیز که خود را در میان 200 دانشگاه برتر آسیا می بیند، تقریباً در حالت سکون قرار دارد و در سال 2017 رتبه 190 آسیا را از آن خود کرده است.

در این میان، دانشگاه صنعتی اصفهان با رشدی چشمگیر در حال اضافه شدن به جمع دانشگاه های برتر آسیا و جهان است، اما موضوع نگران کننده در رابطه با این دانشگاه این است که در سال های آینده به مشکلاتی که سایر دانشگاه های برتر کشور دچارند، مبتلا شود و این روند صعودی را حفظ نکند.

به طور کلی آنچه در مورد رتبه های جهانی و آسیایی دانشگاه های برتر ایران در سال های اخیر می توان به آن اشاره کرد، رشد حداقلی دانشگاه تهران، امیرکبیر و صنعتی اصفهان و عقبگرد دانشگاه های بزرگی مثل علوم پزشکی تهران، علوم پزشکی ایران، صنعتی شریف، تربیت مدرس و دانشگاه شیراز است؛ اتفاقی که اگر در سال های آینده نیز ادامه داشته باشد، نگرانی ها برای اوضاع علم و دانش کشور افزایش خواهد یافت.

در بروز چنین شرایط نگران کننده ای برای دانشگاه های کشور، مسائل و مشکلات فراوانی را می توان دخیل دانست که از جمله آنها، می توان به فرار مغزها و مهاجرت بسیاری از نخبگان کشور به دانشگاه های بزرگ جهان اشاره کرد.

از سوی دیگر فارغ التحصیلان دانشگاهی که در ایران می مانند در اکثر موارد، شغل و حرفه مرتبط با تخصص و تحصیلاتشان به دست نمی آورند و میان داشته های علمی و فضای شغلی آنها فاصله فراوانی وجود دارد؛ اتفاقی که سبب می شود این دانش آموختگان به رغم هزینه های فراوانی که برای آنها شده است، از چرخه تولید علم خارج و درگیر مسائل روزمره و مشکلات اقتصادی خود و خانواده هایشان شوند.

پذیرش دانشجویان پولی، عدم رعایت شایسته سالاری در فرایندهای استخدامی و انتصاب مدیران آقازاده در بسیاری از شغل های حساس را نیز می توان از جمله مواردی دانست که انگیزه و علاقه نخبگان داخلی را برای افزایش توانمندی ها و تلاش بیشتر برای تولید علم به شدت کاهش داده است؛ اتفاقی که نمی توان آثار و پیامدهای آن را در عقبگرد دانشگاه های کشور در رتبه بندی های جهانی منکر شد.

تغییر و تحولات نه چندان امیدوار کننده دانشگاه های کشور در سال های گذشته، در حالی است که بررسی وضعیت کنونی سه دانشگاه برتر کشور عربستان و شش دانشگاه رژیم صهیونیستی حکایت از رشد چشمگیر این دانشگاه ها در سال های اخیر و جابجایی جایگاه علمی ایران در منطقه با جایگاه علمی عربستان و اسرائیل است.

عربستانی ها که در دهه اخیر به شدت روی موضوع علم و توسعه فضاهای دانشگاهی خود سرمایه گذاری کرده اند، هم اکنون سه دانشگاه مهم و بزرگ دارند که با شتاب علمی باورنکردنی بسیاری از دانشگاه های ایرانی را پشت سر گذاشته اند و با روند کنونی در سال های آینده به احتمال زیاد قطب علمی منطقه خواهند شد.

آنچنان که بررسی ها نشان می دهد، عربستانی با صرف هزینه های زیاد تلاش دارند اساتید و دانشجویان نخبه جهانی را حتی برای دوره های کوتاه زمانی در هر سال به دانشگاه های بزرگ خود بکشانند و با تأمین حداکثری ضمن بهره مندی از توان علمی، آنها را ترغیب کنند در مطالعات و پژوهش های خود نام دانشگاه های عربستانی را در مقالات و طرح های پژوهشی خود درج کنند.

برای مثال، آنچنان که پژوهشگران دانشگاه برکلی مدعی شده اند، دانشگاه ملك عبدالعزيز و دانشگاه ملك عبدالله با ارسال ایميل به دانشمندان تراز اول جهان و طرح پيشنهاد همكاري در ازاي يك همكاري مختصر كه شامل دو بار حضور در سال و هر بار يك هفته در دانشگاه و پرداخت كليه هزينه هاست، از آنها می خواهند نام دانشگاه هاي عربستان در مقالات علمي خود را که در فصلنامه های معتبر علمی منتشر می شوند، ذكر کنند.
 
عقب گرد دانشگاه های ایران با وجود رشد چشمگیر دانشگاه های عربستان 

عربستانی ها همچنین دانشگاه ملک عبدالله خود را در سال 2009 با بودجه اي بالغ بر 10 ميليارد دلار در كنار درياي سرخ و شهرجده با مساحتي نزديك به 36 ميليون مترمربع بر اساس پلن استنفورد و بركلي ساختند. نکته جالب اینکه اين دانشگاه تحت پوشش هيچ وزارتخانه اي در عربستان نيست و قوانين سفت و سخت كشور عربستان در محيط آن اعتبار ندارد؛ شرایطی که باعث شده دختران و پسران آزادانه با پوشش های متداول در دانشگاه های بزرگ جهان در آن تردد  و رانندگي کنند و براي اولين بار در كشور عربستان دانشجويان دختر و پسر در كنار هم بنشینند.

اینکه دانشگاه های عربستانی پژوهشگران و اساتید پر استناد جهانی را متقاعد می کنند به نام دانشگاه آنها مقاله علمی منتشر و برای تدریس و پژوهش به دانشگاه های عربستان سفر کنند، خیلی زود اثر خود را در رتبه بندی های جهانی گذاشته است و هم اکنون دانشگاهی مثل دانشگاه ملک عبدالعزیز جزو پنج دانشگاه برتر جهان است که اساتید پر استناد جهان نام این دانشگاه را به عنوان مرکز اول و یا دوم وابسته به خود ذکر می کنند.

دانشگاه ملک سعود عربستان که در سال های گذشته در رتبه 252 جهانی قرار داشت، خود را به سرعت به دانشگاه تهران نزدیک کرده و با رشد قابل توجهی که دارد، در سال 2017 در آسیا تنها سه رتبه با دانشگاه تهران فاصله دارد؛ دانشگاهی که در سال 2015، 14 رتبه با دانشگاه تهران فاصله داشت.

جدا از دانشگاه ملک سعود، رشد دو دانشگاه دیگر عربستان به نام های ملک عبدالعزیز و ملک عبدالله نیز چشمگیر است. دانشگاه عبدالعزیز از رتبه 526 جهان، خود را به رتبه 321 جهان رسانده و در سال 2017 بالاتر از دانشگاه علوم پزشکی تهران قرار گرفته است؛ دانشگاهی که در سال 2015، 210 رتبه از دانشگاه علوم پزشکی تهران عقب تر بود.

دانشگاه ملک عبدالله نیز در سال 2017 خود را از جایگاه 242 به جایگاه 159 آسیا رساند و بالاتر از دانشگاه تبریز در آسیا قرار گرفت؛ دانشگاهی که در سال 2015، 49 رتبه پایین تر از دانشگاه تبریز قرار داشت.

شرایط خوب علمی برای دانشگاه های رژیم صهیونیستی و رقابت تنگاتنگ دانشگاه های این کشور با دانشگاه های ایران برای قطب علمی منطقه شدن نیز از نکات جالبی است که کمتر به آن اشاره می شود. فارغ از نگاه های سیاسی و تنش هایی که در منطقه در مورد موجودیت اسرائیل وجود دارد، هم اینک در جنوب غرب آسیا و در اراضی اشغالی دانشگاه هایی چون دانشگاه تل آویو و دانشگاه عبری اورشلیم بالاتر از بزرگ ترین دانشگاه ایران یعنی دانشگاه تهران قرار دارند؛ موقعیتی که دو دانشگاه دیگر این رژیم، یعنی دانشگاه صنعتی اسرائیل و دانشگاه بن گوریون نیز تا حدودی دارند و بالاتر از بسیاری از دانشگاه های کشور در مسیر تولید علم فعالیت می کنند.
 
عقب گرد دانشگاه های ایران با وجود رشد چشمگیر دانشگاه های عربستان 
تعامل مناسب با کشورهای غربی و جذب اساتید برجسته جهانی در کنار ایجاد شرایط رفاهی مناسب برای اساتید و پژوهشگران از جمله موضوعات مهمی است که دانشگاه های رژیم صهیونیستی از آن بهره می برند و بر اساس گزارش های علمی موجود، پدیده ای به نام فرار مغزها در این منطقه کاملاً برعکس شرایط ایران است و این دانشجویان و نخبگان خارجی هستند که دانشگاه هایی چون تل آویو را برای ادامه تحصیل و پژوهش انتخاب می کنند.

با شرایطی که به آن اشاره شد، روند صعودی دانشگاه های بزرگ عربستان سعودی در کنار موقعیت برجسته دانشگاه های رژیم صهیونیستی اجتناب ناپذیر است و پیش بینی می شود در سال های آینده، ایران و دانشگاه های ایرانی را از محوریت علمی منطقه خارج کنند.

این شرایط در حالی است که اگر مقایسه ای در ابعاد دیگر وضعیت دانشگاهی مثل نقش این مراکز در حل معضلات جامعه، ارتباط با صنعت و اشتغال دانش آموختگان آنها صورت بگیرد، قطعاً گویای حقایق نگران کننده ای است که تلاش می شود در ادامه بررسی شوند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۴۶
انتشار یافته: ۱۵۷
بی نام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۴
دلت خوشه ها!!! بحث روز دانشگاههای ما، اردوهای مختلطه!!!! اکلن در این مملکت انرژی باید صرف موضوعات بی ارزش بشه
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۷:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۴
دانشمندان و نخبگان حتما میان، اینجا رو با حقوق و امکانات عالی رها کنم، بیام ایران برم سربازی یا کفش آهنی پام کنم برم دنبال بنیاد نخبگان و این مسخره بازی ها که مثلا به جای سربازی کار اداری انجام بدم یا یه کار تحقیقاتی بی سر و ته!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۴
حالت خوشه ها!!!!! همین موضوعات از دید شما بی ارزش، زمینه ساز فرهنگ اجتماعی ما خواهد شد که در آینده جامعه را در باطلاق خودش خواهد بلعید.
مالک
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
باتلاق درسته مجید جان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۴
"دانشگاه های عربستانی پژوهشگران و اساتید پر استناد جهانی را متقاعد می کنند به نام دانشگاه آنها مقاله علمی منتشر کنند"
خب اخوی مگر هدف فقط ارتقا رتبه هست. پس عملیاتی شدن علم چی میشه؟!
کار مسخره ای هست.
پاسخ ها
ناشناس
| Germany |
۱۶:۱۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۴
اون کار شرکتهای تجاری-علمیه. دانشگاه کارش کشف حقایق و ارائۀ طرحهای جدیده و آشنا کردن دانشجوها با نحوۀ انجام این کارها.
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۹:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۴
در کنار هر کدوم از این اساتید برجسته چند تا دانشجو دکترا می زارند و همین طور اساتیدی که به عنوان استاد دوم کار می کنند و زمینه را برای ورود عمل اماده می کنند ولی متاسفانه دانشگاههای ایرانی برنامه ای
برای اساتید ایرانی مقیم خارج ندارند حالا چه برسه به اساتید برجسته خارجی.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۴
شما اصلا موضوع رو نگرفتی عزیر
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۴
بزودی عملیاتی شدن رو هم میبینی اخوی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۴
همین کار به نظر بی ارزش منجر به رسوب علم در ذانشگاه و جامعه میشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۶
اخوی چیه؟ مگر شما عرب هستید؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۷/۱۰
البته این نظر ما است نسبت به کشوری که با همدیگر دشمنی داریم پیشرفت کشورهای دیگر را به توجیه های مختلف به این مسائل ربط می دهیم
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۴
به درک
ما نون نداریم بخوریم به درک سیاه که رتبمون اومد پایین
پاسخ ها
شهاب
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۴
این یک نظر آگاهانه و تعمدی میتونه باشه چون هر آدم عاقلی میدونه که بدون علم نون که سهل هیچ چی گیر آدم نمیاد همه کشورهی توسعه یافته از طریق علم پیشرفت کرده اند
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۹:۳۲ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۴
اگه دانشگاهها مطالب درست حسابی به کار ببرند و از علم روز استفاده کنند می تونند کار افرینی کنند و باعث رونق اقتصادی بشند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۱۷ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۶
یه جای جامعه رو نشون بده به من که وضعیت خوبی داشته باشه. تو تمام زمینه ها از تمام دنیا عقب تریم
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۴
علم در ایران معنی ندارد و دانشگاهها به هیچ وجه به دنبال جذب نخبه ها نیستند بلکه تا جایی که میتونند سنگ اندازی میکنن. برای مثال بنده فارغ التحصیل هر سه مقطع کارشناسی، ارشد و دکتری دانشگاه تهران هستم با داشتن بیش از 30 مقاله معتبر علمیف با این وجود وقتی برای جذب به دانشگاهها مراجعه میشود به بهانه نداشتن بودجه کافی از جذب خودداری میکنند تا نیروی موردنظر خودشان که عموما فاقد صلاحیتهای علمی هستند را به عنوان هیئت علمی جذب کنند
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۵:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۴
هر مقاله معتبر علمی حداقل ۶ ماه تا یک سال زمان می خواهد . می تونم سوال کنم شما چند سالتون هست ؟ خدایی نکرده دودوتا چهارتا کنیم هفته ای یه مقاله معتبر علمی که صادر نکردین . خیلی از دانشمندان مطرح تو کل عمرشون ۳-۴ تا مقاله دارن اصلا بگو تو ۶۰ سال کار علمی ۱۰ تا مقاله دارن ، چه خبره آخه
اكبرخان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۴
آ قربون دهنت.
ناشناس
| Japan |
۱۵:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۴
شما بررسی کردین ببینین چند نفر با شرایط شما و شاید حتی بهتر از شما متقاضی جذب در دانشگاه ها هستند. قرار نیست هر کس که دکترا گرفت بشه
عضو هیات علمی
ناشناس
| Germany |
۱۶:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۴
به 15:04: لاید منظورشون کنفرانس هم بوده. ضمنا مشترک هم ممکنه کار کرده باشند.
حمید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۴
ناشناس جان، وقتی تو محیط آکادمیک نیستی لزومی نداره حتما نظر بدی، 30 تا مقاله برای محقق خیلی بعید نیست، تو مفهوم مقاله رو نمیدونی چیه، تو همین ایران تو دانشگاه نوشیروانی بابل پروفسور دومیری گنجی با قریب به 900 مقاله برترین دانشمند مهندسی مکانیک جهان طی چند ساله
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۹:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۴
واقعا چه طوری این همه مقاله تو این مدت کوتاه نوشتی؟ کجا چا‍ب کردی؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۵
اقایی که ایراد گرفتید به تعداد مقالات این دوستمون. در حال حاضر اکثر دوستانی که در این مقطع قرار دارند در ایران اگر تمام وقت مشغول پژوهش بوده اند در همین حدود مقاله دارند. معمولا مقالات را به صورت همزمان کار میکنند. در ضمن ایشون مجموع مقالاتشون را گفتند در این بین شاید 6 عدد مقاله معتبر تراز اول باشد و بقیه کنفرانس ، مجلات رده متوسط و ضعیف باشد. به هر حال شما اصل قضیه را بگیر نه نوک انگشت را
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۵
در رابطه با این دوست ناآگاهی که فرمودند هر مقاله 6 ماه تا یکسال طول می کشه باید بگم که اساتید معمولا چند دانشجو دارند که هر کدوم روی یک پروژه کار میکنه و منجر به مقاله میشه بنده خودم که هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران هستم حداقل 6 مقاله در سال دارم که نویسنده مسئول خودم هستم و در مجلات معتبر جاپ میشه.
اگر راجع به چیزی اطلاع ندارید لازم نیست اظهار نظر کنید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۵
من با 3 تا مقاله از شریف دکتری گرفتم. بچه ها معمولا با یه دونه مقاله اپلای میکنن و فاند خوب میگیرن. نمیدونم شما چجوری 30 تا مقاله داری
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۴
بجاي واردات دانشجو و استاد از خارج مانع ورود دانشجوهاي سهميه اي و بي لياقت به دانشگاهها شويد تا كيفيت علم و دانش را بيشتر از اين پايين نياوريد !
چطور ممكن است يك استاديار با داشتن سابقه علمي بالا و نوشتن چندين كتاب با همان درجه استادياري بازنشسته شود و اينطرف قضيه در همان دانشگاه يك جوان بي تجربه و تازه فارغ التحصيل شده بدون هيچ سابقه علمي تنها با رانت و سهميه به درجه استاد تمام نايل و تدريس كند !!؟؟؟؟
وضعيت آينده علمي كشور با نسل جديد اساتيد و نحوه گزينش دانشجو و سوالات لو رفتني كنكور از هم اكنون معلوم است : تاريك و فاجعه بار
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۵
یکی دیگه از آفت های نظام دانشگاهی ما همین مقالات کیلویی هست که متاسفانه رواج یافته و تقلبات علمی هم کم نداره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۴
بعله!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۴
عزیز نگارنده دل خرمی دارید! من عضو هیات علمی بعد ۲۳ سال درس خواندن و ۳ سال سابقه تدریس با دریافتی ماهی ۴ میلیون باید یک خانواده را اداره کنم یعنی یک لپ تاپ نتوانستم بعد ۳ سال بخرم، تازه هر روز هم یک داستان جدید داریم که امسال دانشجو خواهیم داشت یا موظفی ما پر میشود یا نه. تازه ما هیات علمی ها خوب هست وضعیتمان، وای به حال حق التدریسی که با مدرک دکترا ساعتی ۱۳۰۰۰ تومان میگیرد تازه آن هم آخر ترم بعد، نه ماهیانه، با کلی منت که بر سرش میگذارند. خیلی باید انگیزه مفت داشته باشیم که بخواهیم کار علمی کنیم، ما در خرج و برج زندگیمان هم مانده ایم، بعضا هزینه آمد و شد به دانشگاه برایمان دغدغه است ارتقا رتبه علمی مملکت پیشکش!
از این گذشته عزیز دلی می‌نشیند و بخشنامه صادر میکند و از دم تیغ برای همه رشته ای نسخه یکسان می پیچد که مقاله تک نام فلان قدر امتیاز ۲ نام فلان قدر و.... انگاری که کار علمی گروهی کردن غلط است و باید امتیازها به نام ها تقسیم شوند، حال باز هم کار علمی و پژوهش میخواهید.!؟
پاسخ ها
اكبرخان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۴
خوش بحالت كه 4 تومان مي گيري ما به دو تومان داريم دلخوشي ميكنيم. تازه به اندازه شما هم درس خونديم. ناراضي نباش. بنده هم سال 90 دكتري تخصصي م تموم كرده ام
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۴
اکبر خان
اگه نصف این درس خوندانت امده بودی بازار دلالی الان ماهی 20 تا درامدت بود با ماشین مدل بالا ....ناشکری نکن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۴
بعنوان حق التدریس سالهاست دارم کار میکنم و
ازنظرعلمی و اموزش ادعا هم دارم.اما دانشگاه پیام نور 3ترم پول مارا نمیده وقتی میپرسیم میگن فعلا صبر کنید وبعضی موسسات کمتر از 8000 میدن.تازه فهمیدم در این مملکت با این همه زحمت برای اموزش هیچ جایگاهی ندارم وسیستم اموزشی کشور هیچ جایگاهی برای امثال من قایل نیست
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۰۹:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۵
دکتر جان واقعا 4 میلیون کمه؟
بنده فوق لیسانس دارم و 3 مقاله بین المللی چاپ کردم ولی دارم با حقوق 1 و خورده ایی بدون بیمه میگذرونم چجوری شما کم میارید؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۶
عزیزان به جای این شغل بی ارزشی که دارین تشریف ببرید بازار تهران وبا شاگردی کردن نون
حلال در بیارید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۴
استاد تمام دانشگاه بركلي آمريكا ( دكتر گروسيان) در رشته شيمي آلي سال ١٣٧٦ مهمان دانشگاه ما بود و قصد ثبت فرمول در ايران را داشت كه با بي ادبي رييس ثبت اختراعات آنزمان و در حاليكه ترم پايان نيافته بود از ايران رفت و در كشور امارات فرمول پيشنهادي اش را ثبت كرد و در همان زمان روزنامه همشهري چاپ خودمان چنين نوشت : اختراع و ثبت فرمول نوعي ماده شيميايي دندانپزشكي براي اولين بار در خاورميانه توسط يك پژوهشگر ايراني در امارات !!!!
خودمان را اصلاح كنيم سپس به فكر اصلاح جهان باشيم .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۳ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۴
چرا توهم دارید سعودی ها در کمین چه هستند؟ آنها کار خود را انجام می دهند. این ما هستیم که کار خودمان را بلد نیستیم. مفهوم آموزش در دانشگاه های ما از بین رفته است و در دانشگاه های ما هیچگونه سیستم نظارتی و ارزشیابی وجود ندارد حال با این شرایط چرا انتظار دارید که رو به جلو حرکت کنیم؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۴
دانشگاهها در ایران رو به کما هستند.

آیا کسی می تواند بگوید در این 2 دهه اخیر دانشگاهها چه مشکلی از کشور را حل کرده اند؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۴
اي بابا !!!‌ اين حرفارو براي کي ميزني !!!!!‌ کو گوش شنوا!!!!!‌ همه مسئولين خودشونو به خواب زدن!!!!
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟