تحولات در گذر است و خبر هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبرهایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبرهایی که مورد توجه قرار میگیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانههای خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبرهایی را برجسته میکنند و در مواردی هم از کنار آن میگذرند. اگر خبر بهماهو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.
رصدخانه «تابناک»، جایی است که خبرهایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمیگیرد، برای مخاطبان آماده میکند؛ خبرهایی که گاه به ملاحظه جناحهای سیاسی مورد توجه قرار نمیگیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانهها به حاشیه میروند، ولی همین خبرها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه میکنند.
در رصدخانه، تیتر و خلاصهای از مهمترین اخباری که اطلاع از آنها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار میگیرد و اینک رصدخانه تابناک را میبینید.
سؤال از رئیس جمهور به جریان افتادعلی وقفچی نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی از نامه جمعی از نمایندگان مجلس برای به جریان افتادن طرح سؤال از رئیسجمهور درباره وضعیت مؤسسات مالی و اعتباری خبر داد و گفت: 71 نماینده تاکنون این نامه را امضا کردهاند.
وی با بیان اینکه این نامه خطاب به هیأترئیسه مجلس است، ادامه داد: پیشتر برخی از اعضای طراح سؤال از رئیسجمهور با رئیس مجلس دیداری داشتند و جمعبندی آن جلسه این بود که فعلاً سؤال از رئیسجمهور مسکوت بماند. نماینده مردم اردبیل در مجلس با تاکید بر اینکه با گذشت چند ماه از آن جلسه اقدامی در جهت حل مشکل سپردهگذاران مؤسسات مالی نشده، اظهار داشت: امروز نیز جلسهای با علی لاریجانی رئیس مجلس خواهیم داشت تا این موضوع تعیین تکلیف شود.وقفچی تصریح کرد: در نامه تنظیم شده، نمایندگان خواستار ارجاع سؤال از رئیسجمهور به کمیسیون اقتصادی برای بررسی بیشتر شدهاند./تسنیم
واکنش چهره نزدیک به لاریجانی درخصوص نامزدی وی در انتخاباترئیس مرکز پژوهشهای مجلس به طرح کاندیداتوری لاریجانی در انتخابات واکنش نشان داد.کاظم جلالی با اشاره به هجمهها و شایعه پراکنیها علیه قوه قضائیه و مسئولان آن، اظهار کرد: مسئولان جمهوری اسلامی همواره مورد بغض دشمنان بوده و هستند به ویژه دستگاه قضا که بسیار مهم و تاثیرگذار است.
وی با بیان اینکه متأسفانه مدتهاست که هجمه علیه رئیس قوه قضائیه آغاز شده است، گفت: همه مسئولان کشور باید فارغ از گرایش سیاسی نسبت به حفظ حرمت کارگزاران نظام هم صدا باشند و اینگونه رفتارهای غیر اخلاقی را محکوم کنند.عضو کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: کاملا روشن است که این هجمهها توطئه است، اصل مسئولیت در نظام جمهوری اسلامی برای دشمنان این کشور فی نفسه یک جرم است چرا که کارگزاران نظام در خط مقدم صیانت از کشور و مورد کینه دشمنان هستند. جلالی درباره طرح زودهنگام کاندیداتوری برخی مسئولان از جمله لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری آینده، بیان کرد: طرح زودهنگام این مسأله از سوی برخی افراد غلط است چراکه هنوز تا انتخابات بعدی چهار سال دیگر فرصت داریم./انتخابات
واکنش آشنا به تیتر امروز کیهانحسام الدین آشنا، مشاور رئیس جمهور در واکنش به به تیتر امروز روزنامه کیهان علیه برجام - «برجام در بن بست» - نوشت: چرا وقتی ترامپ در بن بست قرار می گیرد کیهان تیتر می زند برجام در بن بست است؟
امضای تفاهم نامه میان ناجا و حوزه علمیهسردار حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور عصر یکشنبه در شهر مقدس قم تفاهم نامه همکاری در زمینه های علمی و پژوهشی امضا کردند. آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور طی سخنانی امضای تفاهم نامه میان حوزه علمیه و پژوهشگاه علوم انتظامی را گامی مثبت در جهت افزایش ارتباطات علمی میان دو مجموعه دانست و گفت: باید برای برنامه ریزی های کلان و راهبردی در نیروی انتظامی گام های اساسی برداشته شود که وظیفه حوزه علمیه کمک به تحقق این هدف است.
وی ادامه داد: حوزه علمیه آمادگی لازم برای همکاری با نیروی انتظامی را دارد.رئیس پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات اجتماعی ناجا نیز در زمینه این تفاهم نامه گفت: ما مصمم به استفاده از ظرفیت های علمی و معرفتی حوزه علمیه قم برای ارتقای معنویت در نیروی انتظامی هستیم و بر همین اساس تفاهم نامه همکاری میان 2 نهاد به امضا رسیده است.
ادای احترام ناطق نوری به همسر هاشمی رفسنجانیحجت الاسلام والمسلمین ناطق نوری به همسر آیت الله هاشمی رفسنجانی این گونه ادای احترام کرد.
تذکر ۸۶ نماینده به رئیس جمهور
ایجاد محدودیتهای جدید برای رئیس دولت اصلاحات موجب تذکر عارف و ۸۵ نماینده دیگر به حجت الاسلام حسن روحانی شد. پس از آنکه پروانه سلحشوری عضو فراکسیون امید در نطق خود نسبت به محدودیتهای جدید برای سید محمدخاتمی و احکام صادره برای 7 فعال اصلاح طلب اعتراض کرد(اینجا)، نوبت به عارف و دیگر اعضای فراکسیون امید رسید تا برای پیگیری این موضوع از تریبون مجلس بهره ببرند. محمدرضا عارف در قامت رئیس فراکسیون امید در کنار 85 نماینده دیگر در تذکری کتبی خطاب به حسن روحانی رئیس جمهور بر پیگیری حقوق اساسی آحاد ملت از جمله محدودیت های ایجاد شده برای سید محمد خاتمی و عدهای از فعالان سیاسی اصلاح طلب تأکید کردند. /خبرآنلاین
طرح استیضاح وزیر کشور کلید خوردنماینده مردم خمینی شهر از طرح استیضاح وزیر کشور در مجلس خبر داد و گفت: توجه نکردن به عزل و نصبهای اخیر مدیریتی در وزارت کشور، از جمله محورهای مهم این استیضاح است. وی با اشاره به محورهای این طرح استیضاح، تأکید کرد: توجه نکردن به عزل و نصبهای اخیر مدیریتی در وزارت کشور، از جمله محورهای مهم این استیضاح است.
فاطمه هاشمی: پدرم فرمانده جنگ نبود، فرمانده صلح بودفاطمه هاشمی درباره این اظهار نظر که می گوید هاشمی فرمانده جنگ نبود گفت: بله آقای هاشمی فرمانده جنگ نبود. وی فرمانده صلح بود؛ هاشمی برای صلح به جبهه می رفت و با امام صحبت می کرد و در جلساتی که با فرماندهان می گذاشت در پی این بود که صلح را به مردم ایران تقدیم کند. /مهر
انتقاد غرویان از سخنان عارف«به نظرم صحبت آقای عارف خوب نبود. اتحاد، ائتلاف و مشارکت بیشتر همیشه نتیجه مثبت دارد و از این صحبتها بوی تفرقه استشمام میشود. من با چنین موضعگیریهایی موافق نیستم چون مسائل سیاسی هر روز و به صورت لحظهای تغییر میکند. »حجتالاسلام والمسلمین محسن غرویان، استاد حوزه در مورد نظر محمدرضا عارف مبنی بر پایان ائتلاف با اصولگرایان در انتخابات گفت: به نظرم صحبت آقای عارف خوب نبود. اتحاد، ائتلاف و مشارکت بیشتر همیشه نتیجه مثبت دارد و از این صحبتها بوی تفرقه استشمام میشود. من با چنین موضعگیریهایی موافق نیستم چون مسائل سیاسی هر روز و به صورت لحظهای تغییر میکند. استاد جامعهالمصطفی افزود: شرایط سیاسی کشور با تغییر شرایط عوض میشود در یک انتخابات ممکن است که ائتلاف خیلی مفید به فایده نباشد یا فایده آن کم باشد ولی در وضعیتی اتفاقا خیلی هم به منفعت و مصالح جمعی باشد و عقل و خرد جمعی اقتضا کند که ائتلاف صورت بگیرد. به طور مطلق نمیتوان در مورد اتفاقات و تصمیمگیریهای سیاسی صحبت کرد. باید شرایط آینده را دید و سنجید که آیا شرایط برای ائتلاف مفید هست یا خیر. /ایسنا
رونمایی از پیشنهاد عارف به اصولگرایان در سال 94رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان تأکید کرد: در نهایت باتوجه به آنکه دستیابی به این رویکرد حزبی روندی زمانبر است، رویکرد کلی ما در دهه ۹۰ حرکت جبههای با حفظ انسجام درونی جریان اصلاحات در عین توجه به صداهای مختلف بود و درواقع به نقشی که گروهها و جریانهای دیگر ایفا میکرده و میکنند، آگاهی داشتیم. البته تلاش این جریان پاسخگویی به مطالبات مردم هم هست. وی افزود: در این راستا از بعد از پیروزی در انتخابات خرداد ۹۲ بحث تعامل با گروهها و جریانهای خارج از جریان اصلاحات را برای ورود به انتخابات سال ۹۴ بهصورت جدی دنبال کرده و حتی صحبتهایی با برخی نخبگان جریان رقیب داشتم اما آنچنان تمایلی به تعامل نداشتند. البته با توجه به فضای سیاسی حاکم بر کشور پس از انتخابات ۸۸ این رویکردی طبیعی ازسوی جریان رقیب بود که خود را پیروز مطلق میدانست و میپنداشت فاتحه جریان اصلاحات خوانده شده است.
عارف گفت: در ادامه راه، بنده در ماههای آخر سال ۹۲ برای ورود انتخابات مجلس دهم در تهران، بحث ائتلاف نسبی را مطرح کردم بدین صورت که ۲ جریان اصلاحطلب و اصولگرا از فهرست ۳۰ نفره خود در تهران، ۱۰ نفر را بهطور مشترک انتخاب کنند و معتقد بودم این رویکرد پیام مهمی برای مردم به همراه داشت که اگر این دو جریان در تاکتیکها اختلافنظر دارند، در اصول همراهند و هنگامی که این پیشنهاد موردپذیرش جریان رقیب قرار نگرفت، پیشنهاد کردم هر یک از طرفین، ۵ نفر را از طرف مقابل در فهرست خود قرار دهند که البته این پیشنهاد تا حدودی مورد استقبال قرار گرفت ولی در ماههای بعد این پیشنهادها از اساس نفی و تکذیب شد که اساساً چنین مذاکرهای انجام شده است، حال آنکه شخصاً با برخی از نخبگان جریان اصولگرا مذاکره کرده بودم. تاکیدم این است که مذاکره و تلاش برای تفاهم و تعامل، مشی جریان اصلاحات است و در همین راستا میتوانیم در مقاطعی حتی وارد ائتلاف شویم. /ایلنا
استانداران پیشنهادی مولوی عبدالحمید به حسن روحانی یک کانال تلگرامی نوشت: گزينه هاي مولوي عبدالحميد براي استانداري استانهاي سيستان و بلوچستان و كردستان در نامه اي به رئيس جمهور مشخص شدند. مولوي عبدالحميد امام جمعه اهل سنت زاهدان در نامه اي به دكتر روحاني رئيس جمهور، از وي خواست در پاسخ به راي مردم اهل سنت، پيمان فروزش را به عنوان استاندار سيستان و بلوچستان و دكتر جلال جلالي زاده يا حسين فيروزي را به عنوان استاندار كردستان منصوب نمايد.
افشاگریهای ایوانا ترامپ منتشر میشودکتابی جدید از «ایوانا ترامپ» همسر اول رئیسجمهوری آمریکا درباره دوران زندگی پرآشوب ترامپ و طلاق جنجالی آنها که تا هفتهها خبر اول نیویورک بود منتشر میشود. «ایوانا ترامپ» که از سال ۱۹۷۷ تا ۱۹۹۲ همسر ترامپ «بنگاهدار» و «املاکی» معروف آن زمان در نیویورک بود کتابی با عنوان «ترقی ترامپ» نوشته که داستان مملو از فراز و نشیب زندگی و خیانتها و نامرادیها با دونالد ترامپ را روایت میکند. دونالد جونیور» «ایوانکا» و «اریک دونالد جونیور» از ناراحتی این خیانت پدرشان، به مدت یک سال با او حرف نزدند. الان پس از سالها فقط میتوانم سرم را به حالت شرم تکان بدهم. در زمان طلاق تا مدتها هروقت تلویزیون را روشن میکردم مدام بحث و برنامه در مورد طلاق من و دونالد و رسوایی اخلاقی او بود. / ایرنا
تبانی برای ایجاد بازار سیاه بلیت پروازهای اربعیندر حالی ایرلاینها، چارترکنندههای طرف قرارداد آنها و آژانسها برای بازه زمانی 13 تا 22 آبان موظف به فروش بلیت پروازهای اربعین طبق نرخ مصوب شدهاند، در بیتوجهی دولت، این متولیان با نرخگذاریهای غیرمنطقی صندلی پرواز، دنبال خالی کردن جیب مردم هستند. با رصد سایت فروش بلیت شرکتهای هواپیمایی نیز مشخص میشود برخی شرکتها سقف تعیین شده نرخ پرواز عتبات را برای بازه زمانی مذکور رعایت نکردهاند و برخی دیگر از شرکتها با فروش صندلیهای خود به چارترکنندهها، مدعی تکمیل صندلی پروازهای اربعین در این تاریخ هستند. /فارس
واکنش ناطقنوری به تصمیمات احتمالی «ترامپ» علیه سپاهجتالاسلام علیاکبر ناطقنوری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر امروز (یکشنبه 16 مهر) در حاشیه همایش "آیتالله هاشمی و 8 سال دفاع مقدس" در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سؤال که طبق اعلام رسانههای آمریکا، ترامپ میخواهد سپاه را در جمع سازمانهای تروریستی قرار دهد، اظهار داشت: این اقدام جدیدی نیست و در زمان جورج بوش هم این بحثها وجود داشت. وی افزود: این حرفها مغایر با قانون اساسی و دخالت در مسائل داخلی ایران و مغایر با مسائل بینالمللی است. /تسنیم
درخواست عجیب فدراسیون فوتبال از استقلال و پرسپولیسفدراسیون فوتبال با توجه به قرارداد طولانی مدتی که با شرکت برهان مبین دارد، به باشگاههای استقلال و پرسپولیس اعلام کرده هیچ مخالفتی با واگذاری بلیتفروشی به این دو باشگاه ندارد، اما این اتفاق در حالی رخ میدهد که باشگاههای سرخابی غرامت شکایت احتمالی شرکت برهان مبین در مورد فسخ قراردادی که این شرکت با فدراسیون در مورد واگذاری بلیتفروشی بر عهده بگیرند. / تسنیم
تأیید حکم پرونده عضو تیم مذاکرات هسته ایمحسنی اژهای، سخنگوی دستگاه قضا در نشست خبری خود گفت: عبدالرسول دری اصفهانی دوتابعیتی و متهم به جاسوسی و ارائه اطلاعات به بیگانگان بود و با دو سرویس جاسوسی در ارتباط بود. دادگاه به اتهامات این فرد رسیدگی کرد و به پنج سال حبس محکوم می شود،حکم قطعی شده و فرد باید تحمل کیفر کند. این فرد فساد مالی هم دارد و پرونده دومش قرار وثیقه صادر شده و کیفرخواست صادر نشده است. / خبر آنلاین
پاداش ۸۵ میلیونی به ۳ کارمند پرسپولیس!باشگاه پرسپولیس پس از پیروزی برابر الاهلی عربستان میلیونها تومان پول اهدایی یک هوادار ایرانی مقیم امارات را بر خلاف قانون بین ۳ کارمند و بازیکنانش توزیع کرده است. در اردوی امارات تیم پرسپولیس که برای بازی با الاهلی عربستان در یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان آسیا برپا شده بود، یک تاجر ایرانی مقیم امارات (م. ی) با حضور در اردوی پرسپولیس مبلغ چند صد میلیونی را به مدیران باشگاه به عنوان کمک هواداری هدیه میدهد. پس از این اتفاق و به جهت برتری پرسپولیس مقابل الاهلی، مدیران باشگاه به هر بازیکن حدود ۲۵ هزار درهم، معادل تقریبی ۲۵ میلیون تومان از این پول اهدایی پاداش پرداخت میکنند.
نکته عجیب این ماجرا آنجاست که سه نفر از کارمندان باشگاه هم که معمولا در تمام اردوهای خارجی این تیم حضور دارند، جمعا مبلغی حدود ۸۵ میلیون تومان دریافت کردهاند. سوال اینجاست، باشگاهی که با اعلام شماره حساب و درخواست رسمی کمک از هواداران، به اهدای ۱۰ هزار تومانی هواداران خود دلخوش است، چگونه تصمیم میگیرد که چند ۱۰ میلیون پول باشگاه را بین سه کارمند تقسیم کند؟/ایسنا
شریعتمداری: روحانی تعریف مذاکره را نمیداندحسین شریعتمداری در کیهان نوشت: چه کسی میتواند انکار کند که گفتوگوی سیدالشهداء علیهالسلام با سران شرک و نفاق از نوع نصیحت و دعوت آنان به صراط مستقیم الهی و دست کشیدن از کفر و پلیدی بود، نه آن که حضرت با اهدای امتیاز به آنان در پی کسب امتیاز از آنها باشد، یعنی آنچه در تعریف سیاسی واژه «مذاکره» به مفهوم رایج امروزی آن آمده است! شاید برای جناب روحانی به عنوان یک حقوقدان، عالم دینی و سیاستمدار سرد و گرم چشیده، این نظریه و فرض، سخت و ناگوار باشد اگر گفته شود که ایشان معنا و تعریف «مذاکره» به مفهوم شناخته شده آن در عرف سیاسی را نمیدانند. ولی چنانچه روی دیگر این سکه، -نستجیربالله- بیحرمتی به ساحت مقدس اباعبدالله الحسین علیهالسلام باشد، به یقین فرض اول را میپذیرند و بیاطلاعی خود از مفهوم رایج مذاکره را به روی دوم این سکه ترجیح میدهند و به صف کسانی میپیوندند که بهکارگیری واژه «مذاکره» برای برخورد امامحسین علیهالسلام با دشمنان اسلام را بیحرمتی به ساحت مقدس آن امام بزرگوار میدانند.
مخالفت آیتالله مکارم با استقلال کردستانآیتالله مکارم شیرازی در دیدار سردار اشتری، فرمانده ناجا با اشاره به مسئله کردستان عراق گفت: هدف از این طرح، ایجاد پایگاه در منطقه است، اما با همکاریهای سه کشور پیرامون کردستان این طرح موفق نخواهد شد و امنیت این منطقه همچنان بیشتر از گذشته خواهد بود. /خبرگزاری حوزه
توکلی: برای احمدینژاد کیفرخواست صادر شدهاحمد توکلی در گفتوگویی و در پاسخ به اینکه «آیا سازمان دیده بان، برای برطرف کردن مشکل تبعیض در برخورد با فساد اقدامی انجام داده است؟» گفت: اگر منظورتان آقای احمدی نژاد است؛ باید بگویم که سازمان ما کاری انجام نداد اما به هر حال کیفرخواست برای ایشان صادر شده است بنابراین قوه قضائیه کار خود را انجام می دهد. البته به عقیده من بهتر بود همان زمان به موضوع رسیدگی می شد چون این تصور پیش می آید که افرادی که در مسند قدرت نشسته اند مصون از قانون هستند. /خبرآنلاین
محدودیت جدیدی برای رئیس دولت اصلاحات نداریم، همان قبلیها تمدید شدهحجتالاسلام محسنیاژهای در ادامه نشست خبری امروز در پاسخ به سؤال دیگری درباره اعمال محدودیت جدید برای رییس دولت اصلاحات گفت: دادستان ویژه روحانیت تکذیب نکرده و گفته محدودیت ها مثل سابق و تصویب دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی است. اقدام جدیدی صورت نگرفته و همان محدودیتهای قبلی بوده که هر چندوقت یکبار نامهای به ضابطان داده می شد و همین دستور گذشته باز هم صادر و تمدید شده است. /انتخاب
برادر جهانگیری خارج از تهران دستگیر شدهرئیس دادگستری استان تهران وضعیت پرونده های خاوری و برادر جهانگیری را تشریح کرد. غلامحسین اسماعیلی در پاسخ به اینکه آیا بازداشت م. ج برادر معاون اول رئیس جمهور مربوط به پرونده های بانکی و بدهکاران کلان بانکی است، گفت: این فرد در کرمان بازداشت است به همین منظور پرونده وی در کرمان تشکیل شده است. /مهر
کنایه دادستان کل به معاون اولدادستان کل کشور در ادامه سخنان بیان کرد: وقتی دستگاه قضایی بخواهد برخورد کند انگ سیاسی می زنند. وقتی قوه قضاییه با معاون رییس جمهور سابق و نزدیکان رییس جمهور سابق برخورد می کند و همچنین با نزدیکان دولت فعلی برخورد می کند، می گویند سیاسی برخورد می کند. جالب است که قوه قضاییه با همه اشخاص و مقامات که برخورد می کند انگ سیاسی به این دستگاه می زنند. اگر چنانچه بخواهیم همه جزییات پرونده را بیان کنیم تنها شنونده اسناد مردم نیستند بلکه دشمنان هم دسترسی پیدا می کنند. این چنین نیست و قوه قضاییه سیاسی برخورد نمی کند. اسناد موجود است. آقایان تریبون بدست می آورند و انگ سیاسی می زنند، ولی بدانند که قوه قضاییه بر اساس اسناد برخورد می کند. /ایسنا