پیمانه اقتصادی؛

از «کاهش ۶۵ درصدی صادرات ترکیه به ایران» تا «باج ۲ میلیارد دلاری انگلیس به عربستان»

این پیمانه تیترهایی همچون بازدهی ۲ درصدی سکه در هفته ای که گذشته، اندونزی و کره جنوبی قراردادهای تجاری امضا کردند، روند سوددهی بازار سهام متوقف شد، چین ۳۰۰ فروند بویینگ از آمریکا خریداری می‌کند، افزایش قیمت نفت، کاهش ۹ درصدی تقاضای طلا در سه ماه سوم امسال، صادرات نفت ایران به اروپا باز هم کاهش یافت و توقف سفر توریستی چینی‌ها به کره‌شمالی را در بر دارد.
کد خبر: ۷۴۶۰۸۶
|
۲۰ آبان ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۵ 11 November 2017
|
12536 بازدید
از «کاهش ۶۵ درصدی صادرات ترکیه به ایران» تا «باج ۲ میلیارد دلاری انگلیس به عربستان»در پیمانه اقتصادی، هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم روز همچون تغییرات در بازار آزاد ارز، انرژی، بازار طلا، سکه، نفت و ... تا خبر‌ها و رویدادهای جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کنیم.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیترهایی همچون بازدهی ۲ درصدی سکه در هفته ای که گذشته، اندونزی و کره جنوبی قراردادهای تجاری امضا کردند، روند سوددهی بازار سهام متوقف شد، چین ۳۰۰ فروند بویینگ از آمریکا خریداری می‌کند، افزایش قیمت نفت، کاهش ۹ درصدی تقاضای طلا در سه ماه سوم امسال، صادرات نفت ایران به اروپا باز هم کاهش یافت و توقف سفر توریستی چینی‌ها به کره‌شمالی را در بر دارد.


کاهش ۶۵ درصدی صادرات ترکیه به ایران

دفتر آمار دولتی ترکیه گزارش داد، حجم مبادلات تجاری بین ایران و این کشور در 9 ماهه نخست سال جاری 14 درصد نسب به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است. در این گزارش آمده، ایران و ترکیه از ابتدای ماه ژانویه تا پایان ماه سپتامبر 8.1 میلیارد دلار مبادلات تجاری داشته‌اند. در این بازه زمانی ایران 5.8 میلیارد دلار به ترکیه صادرات داشته و در عوض ترکیه نیز 2.3 میلیارد دلار به ایران کالا صادر کرده است که در مقایسه با 3.8 میلیارد دلار مدت مشابه سال گذشته 65 درصد کاهش داشته است. در عین حال وزیر گردشگری ترکیه پیش‌بینی کرد درآمد این کشور از محل ورود گردشگران در سال 2018 به 30 میلیارد دلار خواهد رسید. وی اعلام کرد: ترکیه قصد دارد مشوق‌های جدیدی را با هدف افزایش ورود گردشگران ارائه دهد. افزایش بحران امنیتی ناشی از کودتای نافرجام در ترکیه باعث شد درآمد این کشور از گردشگری از 31.46 میلیارد دلار در سال 2015 به 22.11 میلیارد دلار در سال 2016 برسد.  وزارت اقتصاد ترکیه اعلام کرد بخش گردشگری این کشور در سال 2017، 20 میلیارد دلار درآمد خواهد داشت. 

بازدهی ۲ درصدی سکه در هفته ای که گذشته

هفته گذشته، معامله‌گران بیشتر از بازار دلار به معاملات سکه توجه داشتند؛ در واقع روند نسبتا آرام شاخص ارزی و تغییرات هیجانی در بازار سکه موجب شده بود که معامله‌گران هفته گذشته رفتار خود را تغییر دهند. افزایش توجهات به سکه تمام موجب بازدهی ۳/ ۲ درصدی آن شد.

اندونزی و کره جنوبی قراردادهای تجاری امضا کردند

در سفر سه روزه مون جائه این رئیس جمهوری کره جنوبی به اندونزی قراردادهای همکاری های تجاری میان دو کشور به ارزش دو میلیارد دلار امضا شد. این قراردادها پیش از اجلاس مشترک فعالان عرصه تجارت میان دو کشور به امضا رسید. مون جائه این رئیس جمهوری کره جنوبی روز چهارشنبه برای گفت وگو با مقام های اندونزی و گسترش روابط دوجانبه اقتصادی- سیاسی وارد جاکارتا شد. طبق این گزارش دولت های اندونزی و کره جنوبی قرارداد همکاری در بخش حمل و نقل امضا کردند و بخش خصوصی دو کشور نیز پنج قرارداد به ارزش 1.9 میلیارد دلار برای توسعه شبکه حمل و نقل ریلی جاکارتا امضا کردند. قرارداد دیگری نیز برای همکاری در برنامه مسکن ارزان قیمت اندونزی به ارزش 230 میلیون دلار میان مسئولان دو کشور به امضا رسید. رئیس جمهوری کره جنوبی سفر منطقه ای خود به سه کشور حوزه جنوب شرق آسیا شامل اندونزی، ویتنام و فیلیپین را با هدف توسعه روابط دوجانبه و حضور در دو اجلاس سران سازمان همکاری های اقتصادی آسیا -پاسفیک 'اپک' و سران اتحادیه جنوب شرق آسیا ' آسه آن' آغاز کرد. جزئیات بیشتر

روند سوددهی بازار سهام متوقف شد/ سهام آسیایی افت کرد

روز جمعه پس از این که جمهوری‌خواهان سنا برنامه مالیاتی‌ را رونمایی کردند که با ورژن مجلس نمایندگان در چند مورد کلیدی، شامل تأخیر در زمان‌بندی کاهش مالیات شرکتی، تفاوت داشت، با بلاتکلیفی به وجود آمده، سهام آسیایی افت کرد. انتظار می‌رود سهام اروپایی با تغییر کمی مواجه شود. شاخص فوتسی انگلیس و داکس آلمان تقریبا بدون تغییر باز شد. ام‌اس‌سی‌آی، گسترده‌ترین شاخص سهام آسیا اقیانوسیه در خارج ژاپن ۰.۱۵ درصد افت کرد. نیکی۲۲۵ ژاپن ۰.۸ درصد از ارزش خود را از دست داد و از اوج ۲۱ ماهه خود که به دنبال سودهای متوالی در ۲ ماه گذشته به دست آورده بود فاصله گرفت. اما از لحاظ هفتگی این شاخص نهمین هفته متوالی از سود را ثبت کرد. در وال‌استریت در پایان معاملات پنج‌شنبه در بامداد روز جمعه شاخص اس‌اندپی۵۰۰ با افتی ۰.۳۸ درصدی به کار خود پایان داد درحالی‌که کامپوزیت نسدق ۰.۵۸ درصد از ارزش خود را از دست داد. به نقل از مهر، در بازار ارز دلار هم از نگرانی‌های مربوط به اصلاحات مالیاتی آسیب دید و یورو در برابر دلار تقویت شد و به نرخ ۱.۱۶۴۴ دلار دست یافت و از از پایین‌ترین نرخ سه و نیم ماهه خود که در روز سه‌شنبه به آن دست یافته بود فاصله گرفت. دلار در برابر ین هم افت کرد و از نرخ ۱۱۴.۷۳۵ ین که در روز دوشنبه ثبت کرده بود و بالاترین سطح آن از ماه مارچ تا کنون بود، به نرخ ۱۱۳.۳۲ ین رسید.

چین ۳۰۰ فروند بویینگ از آمریکا خریداری می‌کند

در جریان دیدار هیأت های تجاری چین و آمریکا در پکن، طرفین روز جمعه توافق نامه هایی را امضا کردند که براساس آن چین از شرکت هواپیمایی بویینگ 300 فروند هواپیما به ارزش 37 میلیارد دلار خریداری می کند. به گزارش ایرنا از پکن، این هواپیماها از مدل های 737، 777 و 787 بویینگ است و چین می گوید به دلیل توسعه بازار پروازی این کشور به هواپیماهای بیشتری در دهه های آینده نیاز دارد. سازمان هواپیمایی چین خاطرنشان کرده است که شرکت ها و خطوط هوایی این کشور در نقاط مختلف برای سهولت در پروازهای خود به چنین هواپیماهایی نیاز دارند. بویینگ نیز در گزارشی این خرید را مورد تایید کرده و آورده است این شرکت آمریکایی با چین از دیرباز همکاری نزدیکی داشته است و بازار بزرگ چین برایش اهمیت زیادی دارد. این شرکت در ماه می امسال کار ساخت یک مرکز تولید بویینگ 737 را در شهر جوشان در شرق چین آغاز کرد و انتظار می رود یک مرکز تحویل نیز احداث کند. بویینگ پیش بینی می کند که چین برای 20 سال آینده به هفت هزار و 240 فروند هواپیما نیاز دارد که ارزش آنها معادل یکهزار و 100 میلیارد دلار است.

افزایش قیمت نفت با ادامه ی کاهش عرضه ی نفت خام توسط اوپک

روز جمعه قیمت نفت افزایش یافت. در اواخر روز پنجشنبه، قیمت نفت کاهشی نسبی یافته بود و به بشکه ای ۶۳.۹۵ دلار رسید. دلیل افزایش قیمت نفت، ادامه ی کاهش میزان عرضه ی نفت توسط کشورهای عضو اوپک و انتظار بازار از این نهاد در خصوص تمدید قرارداد کاهش عرضه ی نفت در پایان ماه جاری میلادی عنوان شده است. به نقل از رویترز،قیمت آتی نفت خام برنت بین الملل، نسبت به قیمت بسته شده در اواخر روز پنج شنبه افزایش یافت و این نفت در بازار بشکه ای ۶۴.۲۲ دلار معامله شد، این در حالی است که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت با ۹ سنت افزایش، بشکه ای ۵۷.۲۶ دلار صورت گرفت. در هفته ی گذشته، قیمت نفت برنت با رسیدن به ۶۴.۶۵ دلار در هر بشکه به بالاترین میزان خود از ماه ژوئن ۲۰۱۵ رسید. همچنین، در هفته ی گذشته، قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت با رسیدن به بالاترین حد خود در دو سال گذشته به بشکه ای ۵۷.۹۲ دلار رسیده بود.

کاهش ۹ درصدی تقاضای طلا در سه ماه سوم امسال

شورای جهانی طلا در جدیدترین گزارش خود اعلام کرده است که کاهش تمایل سرمایه گذاران آمریکای شمالی و افت فروش جواهر در هند موجب شده است تا تقاضای جهانی طلا در سه ماه سوم امسال با کاهش روبرو شده و به پایین ترین سطح خود در 8 سال اخیر برسد. بر اساس این گزارش شورای جهانی طلا افزود: تقاضای جهانی طلا در سه ماه سوم امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل با 9 درصد کاهش به 915 تن رسیده است. تقاضای جهانی طلا از ابتدای امسال تاکنون نیز با افت 12 درصدی روبرو شده است. این گزارش نشان می دهد تقاضای سرمایه گذاری برای طلا در این مدت با افت 28 درصدی همراه بوده و به کمتر از 19 تن رسیده است. تقاضای سرمایه گذاری برای طلا از ابتدای امسال تاکنون به 241 تن رسیده است. این رقم در مدت مشابه سال قبل به 335 تن رسیده بود. شورای جهانی طلا اعلام کرد: تقاضای جواهرات در جهان در سه ماه سوم به کمتر از 459 تن رسیده است. این رقم در مدت مشابه سال قبل به 478 تن رسیده بود. جزئیات بیشتر

صادرات نفت ایران به اروپا باز هم کاهش یافت

واردات نفت چهار مشتری عمده آسیایی ایران که شامل چین، هند، کره جنوبی و ژاپن می‌شوند در ماه سپتامبر (شهریور - مهر) با 5.1 درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته به یک میلیون و 900 هزار بشکه در روز رسید. واردات نفت چین از ایران با 60 درصد رشد سالانه به 784 هزار بشکه در روز و خرید نفت کره جنوبی نیز با یک چهارم افزایش سالانه به 504 هزار بشکه در روز رسید که بیشترین سهم را در افزایش واردات نفت از ایران داشت.  این افزایش واردات آسیایی‌ها از نفت ایران، در حالی رخ می‌دهد که ظاهرا فروش نفت ایران به اروپا کاهش یافت و اروپایی‌ها همچنان قصد دارند به دلیل تهدید های امریکا خرید نفت خود را از ایران علی رغم توافقات برجام کاهش دهند. خبرگزاری‌های بین‌المللی اخیرا اعلام کرده‌اند مجموع صادرات نفت خام و میعانات ایران در ماه اکتبر نسبت به ماه قبل از آن به میزان حدود یک پنجم کاهش خواهد یافت و به پایین‌ترین رقم در 19 ماه گذشته خواهد رسید. به نقل از فارس، وقفه در تولید سومین تولید کننده بزرگ عضو اوپک به این سازمان کمک خواهد کرد تا عرضه جهانی نفت خود را کاهش دهد و این می‌تواند موجب تقویت قیمت‌ها شود.

توقف سفر توریستی چینی‌ها به کره‌شمالی

درست یک روز پیش از این که دونالد ترامپ در قالب آخرین بخش از تور آسیایی خود وارد چین شود، این کشور تمام سفرهای توریستی به مقصد کره شمالی را متوقف کرد. گردانندگان تورهای گردشگری در شهر داندونگ که یک شهر مرزی چینی است، با دستوری مواجه شدند که براساس آن اجازه نداشتند هیچ گردشگری را به سمت پیونگ‌یانگ، پایتخت کره شمالی هدایت کنند. دفتر توریسم داندونگ که مسئولیت نظارت بر بیشتر کمپانی‌هایی را بر عهده دارد که شهروندان چینی را به کره شمالی می‌برند، این دستور را به اطلاع گردانندگان تورها رساند. به این ترتیب از روز چهارشنبه، توریست‌ها فقط اجازه دارند در روز به شهر سینوجیو سفر کنند که با فاصله کمی از مرز واقع شده است. یکی از منابع آگاه در این مورد گفت: «در حال حاضر فصلی است که تعداد گردشگران کم است، اما احتمال این که چنین چیزی دلیل این مسئله باشد بسیار کم است. به احتمال بسیار بیشتر این مسئله مرتب با افزایش تحریم‌ها علیه کره شمالی است. باید صبر کنیم و ببینیم وقتی که آقای ترامپ از چین می‌رود چه اتفاق‌هایی خواهد افتاد. شاید این اتفاق باعث شود محدودیت‌های فعلی کم‌رنگ‌تر شوند، اما سخت می‌توان با اطمینان چنین چیزی را گفت. تمام این‌ها مرتبط با تنش‌های رو به افزایش در منطقه است.» به نقل از مهر، رییس‌جمهور آمریکا در قالب تور آسیایی‌اش روز چهارشنبه وارد چین شد، یعنی یک روز پس از این که در کره جنوبی سخنرانی کرد و فشار بیشتری بر چین وارد کرد تا دست از حمایت خود از کره شمالی بردارد.

باج ۲ میلیارد دلاری انگلیس به عربستان

دویچه وله مدعی شده است که دولت بریتانیا پیشنهاد تضمین وام ۲ میلیارد دلاری (۱.۷۱ میلیارد یورو) را روی میز مسوولان شرکت آرامکوی عربستان سعودی گذاشته است. این در حالی است که پادشاهی سعودی در حال بررسی قرار دادن احتمالی سهام این شرکت در بورس لندن است. این در حالی است که دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا شخصا تایید کرده که طی تماس هایی تلفنی از مسوولان عربستان سعودی خواسته که سهام شرکت آرامکو را در بازار بورس نیویورک عرضه کنند.  قرارگرفتن سهام آرامکو در بازار بورس احتمالا بزرگترین عرضه ی سهام یک شرکت در دنیا خواهد بود. قرار است که در سال آینده میلادی عربستان سعودی ۵ درصد از سهام شرکت آرامکو، به عنوان بزرگترین تولید کننده ی نفت جهان، را عرضه ی اولیه ی عمومی کند. عرضه ی سهام شرکت آرامکو در بازار بورس ریاض و بورس یک کشور خارجی انجام می شود. در این خصوص، بازار بورس لندن باید با بازار بورس نیویورک، توکیو و هنگ کنگ رقابت کند. باید خاطرنشان کرد که برای بریتانیا عرضه ی عمومی سهام شرکت آرامکو در بازار بورس لندن بسیار مهم است، زیرا وجهه ی بازار بورس لندن پس از تصمیم بریتانیا مبنی بر خروج از اتحادیه اروپا در خطر گرفته است. لازم به ذکر است که ترزا می نخست وزیر بریتانیا و خاویر رولت مدیر عامل تامین مالی صادرات بریتانیا در اوایل سال جاری میلادی برای مذاکره در این خصوص به ریاض رفته بودند. 


اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟