کاهش قیمت نفت با افزایش غیرمنتظره‌ی تولید نفت آمریکا

روز چهارشنبه قیمت نفت کاهش یافت. این در حالی است که در اواخر روز سه شنبه، قیمت نفت کاهش یافته بود و به بشکه ای ۶۳.۶۱ دلار رسید. دلیل کاهش قیمت نفت، افزایش غیر منتظره ی موجودی نفت خام آمریکا و تردیدهای موجود در بازار در خصوص تمدید مجدد قرار داد کاهش تولید نفت اوپک عنوان شده است.
کد خبر: ۷۵۱۱۷۰
|
۰۸ آذر ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۴ 29 November 2017
|
4079 بازدید

روز چهارشنبه قیمت نفت کاهش یافت. این در حالی است که در اواخر روز سه شنبه، قیمت نفت کاهش یافته بود و به بشکه ای ۶۳.۶۱ دلار رسید. دلیل کاهش قیمت نفت، افزایش غیر منتظره ی موجودی نفت خام آمریکا و تردیدهای موجود در بازار در خصوص تمدید مجدد قرار داد کاهش تولید نفت اوپک عنوان شده است.

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از رویترز، امروز قیمت آتی نفت خام برنت بین الملل، نسبت به قیمت بسته شده در اواخر روز سه شنبه ۴۴ سنت (۰.۷ درصد) کاهش یافت و این نفت در بازار بشکه ای ۶۳.۱۷ دلار معامله شد، این در حالی است که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت با ۳۰ سنت کاهش (۰.۵ درصد)، بشکه ای ۵۷.۶۹ دلار صورت گرفت.

از دلایل کاهش قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت، گزارش موسسه ی نفت آمریکا بوده است که در روز سه شنبه منتشر شد. بر اساس این گزارش، در هفته ی منتهی به ۲۴ نوامبر، موجودی نفت خام آمریکا ۱.۸ میلیون بشکه افزایش داشته و به مجموع ۴۵۷.۳ میلیون بشکه رسیده است. این در حالی است که گزارش رسمی هفتگی در مورد موجودی نفت خام آمریکا امشب منتشر می شود. همچنین، از دلایل دیگر کاهش قیمت نفت، از سرگیری تدریجی صادرات نفت کانادا به آمریکا از روز سه شنبه عنوان شده است. لازم به ذکر است که فعالیت خط لوله کیستون کانادا که نفت خام آلبرتا را به پالایشگاه های نفت آمریکا متصل می کند، به دلیل نشت معادل ۵۰۰۰ بشکه نفت از آن در هفته ها ی گذشته متوقف شده بود. گفته می شود که نشت لوله های نفت خام باعث کاهش شدید موجودی این محصول در انبارهای کاشینگ اوکلاهامای آمریکا شد.

افزون بر این، هنوز در خصوص تصمیم روسیه در رابطه با تمدید قرارداد کاهش تولید نفت اوپک پس از ماه مارچ ۲۰۱۸ اطمینانی وجود ندارد و این از دلایلی بوده که بر روی کاهش قیمت نفت تاثیر گذاشته است. سازمان کشور های صادر کننده نفت و ۱۱ کشور دیگر از جمله روسیه در اواخر سال گذشته توافق کردند تا برای ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا و در پی آن افزایش قیمت نفت، تولید خود را از اول سال ۲۰۱۷ در مجموع روزانه ۱.۸ میلیون بشکه کاهش دهند. در تاریخ ۲۵ می، تولید کنندگان تصمیم گرفتند که قرارداد کاهش تولید نفت را که در ابتدا ۶ ماهه بود، برای ۹ ماه دیگر تمدید کنند، و تا ماه مارس ۲۰۱۸ به کاهش تولید ادامه دهند. تصمیم این کشورها موجب شده که قیمت نفت برنت از ماه ژوئن سال جاری به میزان ۴۰ درصد افزایش داشته باشد.

در این رابطه، به گفته ی یکی از تحلیلگران بازار نفت، انتظار می رود که اکثریت اعضای اوپک با تمدید قرارداد کاهش تولید موافقت کنند. همچنین، احتمال دارد که اعضای اوپک گزینه ای را روی میز بگذارند که بر اساس آن امکان بازبینی مجدد قرار داد کاهش تولید نفت اوپک در ماه ژوئن سال آینده میلادی وجود داشته باشد. دلیل این امر، ابراز نگرانی روسیه در خصوص احتمال ناتوانی بازارهای جهانی نفت برای مقاومت در برابر رشد میزان تقاضا عنوان شده است.

در هر حال برخی از تحلیلگران بازار نفت بر این باورند که تمدید قرارداد کاهش تولید اوپک می تواند به ایجاد تعادل در بازار نفت منجر شده و اقتصاد کشورهای صادرکننده ی نفت را رونق دهد. همچنین، به طور کلی، وضعیت مناسب اقتصاد جهانی توانسته که بازار نفت را پس از سال ها مازاد عرضه بر تقاضا به وضعیت متعادل برگرداند. در این راستا، به گفته ی بانک مرگان استنلی آمریکا، در سال ۲۰۱۸ دنیا با سرعت بیشتری به سمت رشد اقتصادی حرکت خواهد کرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟