علت مشاجره نمایندگان خوزستان با عیسی کلانتری چه بود؟

خوزستان و دشت های حاصلخیزش که تحت تأثیر مدیریت نادرست منابع آب و دست اندازی های منفعت طلبانه برخی مدیران، چند سالی هست طراوت و شادابی گذشته را از دست داده و امکان حیات در این منطقه دشوار شده است، هنوز هم عرصه ای برای آزمون و خطای مدیران ارشد کشور است؛ مدیرانی که با دعوا و طرح های غیرکارشناسی خود، راه گذشتگان را ادامه می دهند و به ترسیم آینده سیاه خوزستان مشغول هستند.
کد خبر: ۷۵۴۶۶۶
|
۲۱ آذر ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۲ 12 December 2017
|
25210 بازدید
|
موافق گرفتن عوارض از خودروهاي شخصي در بزرگراه هاي تهران هستم/ بايد مطلوبيت سفر با خودروهاي شخصي را كاهش دهيمخوزستان و دشت های حاصلخیزش که تحت تأثیر مدیریت نادرست منابع آب و دست اندازی های منفعت طلبانه برخی مدیران، چند سالی هست طراوت و شادابی گذشته را از دست داده و امکان حیات در این منطقه دشوار شده است، هنوز هم عرصه ای برای آزمون و خطای مدیران ارشد کشور است؛ مدیرانی که با دعوا و طرح های غیرکارشناسی خود، راه گذشتگان را ادامه می دهند و به ترسیم آینده سیاه خوزستان مشغول هستند.
 

به گزارش «تابناک»؛ در شرایط کنونی که همه دلسوزان کشور بر بحران آب واقف هستند، آن را تهدیدی جدی برای آینده ایران قلمداد می کنند و به همین منظور، اجرای طرح های احیای محیط زیست و جبران خطاهای گذشته را اجتناب ناپذیر می دانند، هنوز مدیران اجرایی کشور علاقه ای به دوری از مطالعات غیر کارشناسی و پرهیز از رفتار نسنجیده در حوزه مدیریت منابع آب ندارند.

در میان همه حوضه های آبریز کشور که هر یک به نوعی دچار بحران آب و کمبود آب هستند، شرایط حوضه آبریز کارون و به صورت مشخص استان خوزستان به مراتب بدتر است؛ استانی که در روزگاری نه چندان دور با جلگه های حاصلخیزش به انبار مواد غذایی ایرانیان تبدیل شده و طراوت و شادابی اش زبانزد خاص و عام بود.

اجرای چندین طرح انتقال آب مثل کوهرنگ 1 و 2 و تونل چشمه لنگان در بالادست سرشاخه های رود کارون و احداث چندین سد غول پیکر در مسیر رود های بزرگ دز و و کارون در دهه های گذشته بخش زیادی از حقابه های طبیعی خوزستان را از این استان گرفت و آرام آرام دوران نابودی محیط زیست این استان را نوید داد.

گرایش سیری ناپذیر مدیران ارشد اجرایی کشور به تکرار طرح های انتقال آب و نهایی کردن عملیات اجرایی چند طرح انتقال آب دیگر روی سرشاخه های رود کارون و دز مثل کوهرنگ 3 و بهشت آباد در حالی در دستور کار مسئولان کشور است که در شرایط کنونی نیز طرح های پیشین خسارت سنگینی به محیط زیست استان خوزستان وارد کرده است.

به بیان بهتر و بر اساس شواهد بسیاری که نیاز به ذکر آنها نیست، اگر وضع موجود باقی بماند و مدیران اجرایی کشور، کاری برای جبران خطاهای گذشته نکنند، با همین روند کنونی آینده نگران کننده ای در انتظار استان خوزستان است؛ حال آنکه شواهد نشان می دهد مدیران اجرایی نه تنها بنایی برای جبران خطاهای گذشته ندارند، بلکه می خواهند در مسیر گذشته گام بردارند.

این مهم یعنی حرکت در مسیر گذشتگان را می توان از نامه محرمانه رئیس سازمان محیط زیست کشور به رئیس جمهور برداشت کرد که در متنی عجیب مدعی شده است، هم اکنون در استان خوزستان مازاد مصرف آب وجود دارد و در صورت صرفه جویی می توان منابع لازم برای انتقال بین حوضه ای را فراهم کرد.

کلانتری در نامه ای که به آن اشاره شد، بدون اشاره به طرح های بزرگی مثل انتقال آب و احداث سد ادعا کرده است، مطالعات کارشناسان این سازمان نشان می دهد دلیل اصلی بحران آب خوزستان، مصرف بی رویه آب در بخش هایی مثل کشاورزی و صنعت است که با مدیریت صحیح این منابع می توان علاوه بر احیای محیط زیست خوزستان، با این منابع آب مشکل حوضه های دیگر آبریزی کشور را نیز حل کرد.

چراغ سبز رئیس نهاد مهمی که باید متولی سلامت محیط زیست کشور باشد و برای بهبود وضعیت هر حوضه آبریز از منابع آبی موجود در همان حوضه بهره ببرد، برای انتقال آب بین حوضه ای در تک تک واژه های نامه محرمانه اش به رئیس جمهور مشخص است و همراهی او با معاون اول رئیس جمهور به استان خوزستان نیز در همین راستا قابل تفسیر است.

دسترسی نمایندگان استان خوزستان به این نامه محرمانه و ملاحظه مواضع عجیب کلانتری در آن، کافی بود تا در جلسه ای که با حضور برخی وزرای دولت دوازدهم و معاون اول رئیس جمهور انجام گرفت، مشاجره ای لفظی و تند میان کلانتری و برخی نمایندگان خوزستان مثل قاسم ساعدی رخ بدهد؛ مشاجره ای که هم اینک فیلم ویدئویی آن در شبکه های مجازی دست به دست می شود و ادبیات زننده مدیران ارشد اجرایی کشور را پیش چشم مردم ایران قرار داده است.

غلامرضا شرفی، نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی در مورد چرایی این مشاجره و پیامدهای آن به «تابناک»، گفت: همه دولت های پس از انقلاب در بروز بحران آب خوزستان مقصر هستند و در طول همه این سال ها اجرای طرح های متعدد غیر کارشناسی را باید دلیل نابودی خوزستان دانست.

شرفی ادامه داد: آقای کلانتری در مورد اجرایی شدن طرح های انتقال آب از آبریز کارون به سایر آبریزها در حالی به رئیس جمهور نامه محرمانه زده است که ما از دولت انتظار داریم، عادلانه و کارشناسی شده موضوع بحران آب خوزستان را حل کند. واقعیت این است که خوزستان خود در تنش آبی قرار دارد و رفتار دولتمردان کشور با مردم این استان نسبت به سایر استان ها عادلانه نیست.

این نماینده در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر اینکه مسئولان دولت به دروغ می گویند آب انتقالی را برای مصرف شرب انتقال خواهیم داد، ادامه داد: این ادعا در حالی مطرح می شود که حجم آب انتقالی بسیار بیشتر از نیاز به شرب است و مردم خوزستان خود مشکل تأمین آب شرب دارند.

بنا بر مطالبی که آمد، بحران آب کشور وارد فضای جدیدی از تنش و نا امنی شده است که در این فضا دیگر مدیران با تجربه و تحصیل کرده کشور نیز در تعامل با هم حرمت ها را می شکنند و این مهم را باید بسیار نگران کننده توصیف کرد، چون در چنین شرایطی از عامه مردم که در جریان بسیاری از پشت پرده ها نیستند و اتفاقاً با نگرانی و حساسیت بسیاری مطالب را دنبال می کنند، نباید انتظار رفتار بهتری داشت.

در این شرایط به نظر شفاف سازی حقایق، مجازات عاملان گذشته بحران و پاسخگویی صریح و دقیق به مردم و رسانه ها نیاز اصلی جامعه است؛ اقدام مهمی که البته رئیس سازمان حفاظت محیط زیست علاقه چندانی به آن ندارد و تلاش های متعدد برای ارتباط با او به نتیجه نمی رسد.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۹
انتشار یافته: ۵۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۱
آقا وجدانن یک ساعته میخام از توی منطقه ویژه ماهشهر سایت 2با موبایل تماس بگیرم نه همراه اول و نه ایرانسل هیچکدوم خط نمیده.اینجا قطب انرژی کشورهستش.علی برکت الله
حسین
|
Oman
|
۱۱:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۱
بابا این آقا رو بزارین کنار تا مملکت رو نابود نکرده .
رحیمی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۱
اقای کلانتری باید خجالت بکشدوخودش استعفا دهد عامل خشک شدن دریاچه ارومیه وهزاران بدبختی کشور است ایا وقت آن نیست کشور را بحال خود بگذارد ورها کند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۱
ذرات خاکی که در تالابها ته نشین شده اند عموما سبک وزن و ریز هستند خشکی هوا هم باعث ریزتر شدن ذرات خاک می شود و با کوچکترین بادی به هوا برمی خیزند دستکاری جغرافیای ده هزار ساله و به هم زدن نظم طبیعت که بر اساس حکمت خدا است تاوان سختی برای بشر دارد و ریزگرد باعث شیوع سرطان و بیماریهای تنفسی و گسترده شدن فقر در خوزستان می شود اولا که انتقال آب اشتباه و بر خلاف قوانین طبیعت است در ثانی در صورتی که مسولین برای آبادانی زادگاههای خود به دنبال انتقال کارون به کویر مرکزی هستند باید برای مهاجرت مردم خوزستان به کویر مرکزی هم امکانات فراهم کنند چون ریزگرد علاوه بربیماری باعث شیوع اعتیاد هم در خوزستان می شود
یه نفر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۱
اگر پز و ادعای یکپارچگی ایران را میدهیم اما این نوع از عملکرد ناصحیح این به اصطلاح مدیران آخرش ایران را تکه پاره و مردم را به جان هم می اندازن. تصمیم های ناشیانه و بدون کارشناسی و مخفی کاری ها و همه وهمه باعث بی عدالتی و تبعیض و درنهایت انشقاق ملی میشود.
عليرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۱
نابودي خوزستان يعني نابودي ايران اينو ميفهمين همه!!!!؟
تورج
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۱
خواهشمندم دست از سر ما خوزستانی ها بر دارید خوزستان با خاکی که داره می تواند با آبیاری تمام صنعت کشاورزی رو احیا کنه..

بهتر طرح احیای دریای مرکزی از طریق دریای آزاد (شاخاب پارس)رو جدی تر بگیرید ..تا خشک کردن خوزستان.

حداقل می تواند باعث احیای صنعت توریسم..کشتیرانی...نمناک شدن هوا..و با توجه به شرایط و وزش باد ..باران های احتمالی..
ایران قبلا این اقلیم(قبل از خشک شدن دریاچه مرکزی) تجربه کرده و قابل برسی هست.
خوزستانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۱
سسسسلام

واقعا شرم آوره برای هیچ شهری در خوزستان اب شرب سالمی از سرچشمه های کارون نگرفتند.
ولی برای باغات و کشاورزی اب از سرچشمه میگیرند درحالی که کشاورزی خوزستان پنج ساله مقام اول در ایران را دارد.

و شهری مثل اهواز از فاضلاب شهر دزفول و شوشتر استفاده میشود آنهم با فلزات سنگین.
امین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۱
تابناک ممنون از اینکه کامنت های من (به عنوان یک شهروند ایرانی ساکن خوزستان را مبنی بر بی کفایتی مدیران زیست محیطی کشور و متأسفانه کویرکردن خوزستان و متعاقب آن رتبه یک مهاجرت از این استان در بین استانهایی کشور) رو منتشر نمیکنی !
عیسی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۱
مردم بصورت خودجوش وارد شوند
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟