سازمان ملل در تازه ترین گزارش خود، رشد اقتصادی رو به رشد و مستمری را در سال 2018 برای هند پیش بینی کرد.
به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری زی نیوز در روز چهارشنبه، بر اساس گزارش 'وضعیت و چشم انداز اقتصادی جهان در سال 2018' که به تازگی از سوی سازمان ملل منتشر شده است، رشد اقتصادی هند برغم رکود در نیمه اول سال 2017 به دلیل اجرای سیاست مبارزه با پول سیاه*، در مجموع روند مثبتی را در سال آینده خواهد داشت.
گزارش مذکور تاکید کرد که این نرخ رشد اقتصادی به دلیل رشد مصرف، سرمایه گذاری عمومی و اصلاحات ساختاری در هند حاصل شده است.
این گزارش در عین حال هشدار داد که عملکرد ضعیف در بخش سرمایه گذاری خصوصی، یکی از مهمترین نگرانی های اقتصاد کلان در هند است. همچنین بی ثباتی در سیاست پولی هند یکی دیگر از عوامل نگران کننده در رشد اقتصادی این کشور می باشد.
این درحالی است که بر اساس گزارش سازمان ملل، رشد اقتصادی چین در سال جاری 6.8 درصد بوده است. این رقم برای چین در سال آینده 6.5 و در سال 2019، 6.3 درصد پیش بینی شده است.
این گزارش، چشم انداز مثبتی از رشد اقتصاد جهان ارائه و تاکید کرده است: اگرچه رشد اقتصاد جهان در سال جاری
تنها 3 درصد بوده است، اما این رشد به دلیل تضعیف تاثیرات منفی بحران مالی جهانی، بالاترین نرخ رشد از سال 2011 تاکنون محسوب می شود.
بر اساس این گزارش، رشد اقتصاد مناطق جنوب و شرق آسیا تقریبا نیمی از رشد اقتصادی جهان را به خود اختصاص داده اند.
ماه گذشته صندوق بین المللی پول رشد اقتصادی هند در سال جاری را 6.7 درصد تخمین زد.
این صندوق همچنین رشد اقتصادی هند برای سال 2018 را 7.4 درصد اعلام کرد که 0.3 درصد کمتر از رشد اقتصادی پیش بینی شده بود.
دولت هند در یک سال گذشته چندین طرح اقتصادی مانند مبارزه با پول سیاه، دیجیتالی ساختن اقتصاد و اصلاح قانون خدمات مالیات و کالا را اجرا کرده است.
نارندا مودی نخست وزیر این کشور در ماه نوامبر سال گذشته در یک پیام فوری تلویزیونی اعلام کرد که اسکناس های 500 و 1000 روپیه ای از روز بعد از پیام وی از گردش پولی خارج می شود.
این اقدام دولت هند سبب کاهش نقدینگی شدید در این کشور شد.
مودی ،دلیل این تصمیم فوری را مبارزه با اسکناس های تقلبی، پول سیاه ،فساد و تروریسم اقتصادی عنوان کرد.
* پول سیاه که یکی سه شکل پول کثیف می باشد از قاچاق کالا به دست می آید، به طوری که درآمدهای حاصل از قاچاق کالا و شرکت در معاملات پرسود دولتی که خارج از عرف طبیعی صورت میگیرد، باعث پیداش این نوع پول میشود. قاچاق انسان، مواد مخدر نیز از دیگر منابع استحصال پول کثیف به شمار می رود. تروریست ها عموما از محل پول های کثیف تغذیه می شوند .