به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی سومین روز دی ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
3 دی 1329، علی رزم آرا نخست وزیر در جلسه خصوصی مجلس پیرامون ملی شدن صنعت نفت سخن گفت و افزود ایران آن قدر صنعتی نیست که به خودی خود استخراج نفت کرده در بازارهای دنیا بفروشد. ایرانی که یک کارخانه سیمان را نمی تواند با پرسنل خود اداره کند و ایرانی که کارخانجات کشور را در اثر عدم قدرت فنی به صورت ناگواری درآورده است و ضرر می دهد، با کدام وسایل می خواهد نفت را شخصا استخراج کند. رزم آرا صریحا گفت ملی کردن صنعت نفت بزرگ ترین خیانت است.
3 دی 1334، دکتر علیقلی اردلان به سمت وزیر امور خارجه و عبدالله انتظام وزیر مشاور و غلامحسین فروهر به وزارت صنایع و معادن منصوب شدند.
3 دی 1339، ساختمان جدید بانک رهنی ایران در خیابان فردوسی مورد بهره برداری قرار گرفت.
3 دی 1340، مهندس غلامعلی فریور وزیر صنایع و معادن از کابینه کناره گیری کرد.
3 دی 1347، قیمت آپارتمان های دولتی تعیین شد حداقل متری سیصد تومان و حداکثر متری ششصد تومان است.
3 دی 1348، ایران قرارداد خرید تیرآهن و روغن آفتابگردان را با بلغارستان امضا کرد.
3 دی 1349، یک مقام امنیتی اعلام کرد برای سرنگون کردن رژیم ایران یازده میلیون دلار خرج شده بود. همچنین در این روز، قرارداد چهارمین کارخانه نورد امضا شد.
3 دی 1357، بر اثر انفجار لوله گچساران به جزيره خارك، انتقال نفت از اين لوله متوقف شد.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد