وجود اسناد متقن از دخالت بیگانگان در حوادث اخیر/ نقش شتاب‌دهنده «تلگرام»

جزئیات جلسه‌کمیسیون‌امنیت‌ملی درباره حوادث‌اخیر

کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در بررسی حوادث اخیر ضمن اعلام وجود اسناد متقن از دخالت کشورهای بیگانه به‌ویژه آمریکا، صهیونیسم و هم‌پیمانان آنان در اغتشاشات اخیر، نقش تلگرام را به عنوان نقش شتاب‌دهنده و محوریت پیام‌رسانی اغتشاشات عنوان کردند و در عین حال با اعلام عدم موافقت با محدودکردن و بستن اینترنت و فضای مجازی تاکید کردند که بدون مدیریت فضای مجازی نمی‌توان امنیت را تامین کرد.
کد خبر: ۷۶۳۰۰۷
|
۱۹ دی ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۶ 09 January 2018
|
5692 بازدید

کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در بررسی حوادث اخیر ضمن اعلام وجود اسناد متقن از دخالت کشورهای بیگانه به‌ویژه آمریکا، صهیونیسم و هم‌پیمانان آنان در اغتشاشات اخیر، نقش تلگرام را به عنوان نقش شتاب‌دهنده و محوریت پیام‌رسانی اغتشاشات عنوان کردند و در عین حال با اعلام عدم موافقت با محدودکردن و بستن اینترنت و فضای مجازی تاکید کردند که بدون مدیریت فضای مجازی نمی‌توان امنیت را تامین کرد.

به گزارش ایسنا، کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس عصر سه‌شنبه در جلسه‌ای به بررسی علل و چرایی حوادث اخیر برای رسیدن به تصویر شفاف و روشنی از اقدامات و فعالیت‌های صورت‌گرفته پرداخت.

با توجه به تشکیل جلسه غیرعلنی مجلس و ماموریتی که علی لاریجانی رئیس مجلس به این کمیسیون داده بود، جلسه سه‌شنبه با حضور سردار ساجدی‌نیا معاون هماهنگ‌کننده ناجا، قشقاوی معاون وزیر خارجه و نمایندگانی از وزارت اطلاعات، سپاه و مرکز پژوهش‌ها برگزار شد.

در ابتدای این جلسه، نماینده وزارت اطلاعات به ارائه گزارش مفصلی از ماهیت‌، بسترها و ریشه‌های این حادثه پرداخت؛ گزارشی که ناظر به نقش مشکلات اقتصادی پیش‌آمده و اقدامات معاندین و کشورهای فرامنطقه‌ای و منطقه‌ای در بروز حوادث اخیر است.

بنا بر توضیحات نماینده وزارت اطلاعات، در هدف اولیه تهران مدنظر بوده ولی چون از تهران مایوس بودند، ماجرا به شهرستان‌ها منتقل شد و در همین راستا فراخوان‌های مختلفی از سوی گروه‌های مختلف با انگیزه‌های گوناگون صورت گرفت تا این فنر فشرده را به نفع خود به کار گیرند.

به گفته نماینده وزارت اطلاعات، براساس استراتژی دشمنان در این حوادث مرکز فعالیت‌ها از شهرهای بزرگ به شهرهای کوچک که تجربه و امکانات کافی برای مدیریت اعتراضات نبود، منتقل شد و به این ترتیب اغتشاش را عمومی کردند که البته با حضور به‌موقع مردم در صحنه ناکام ماندند.

در این بین اقدامات ایذایی و حمایت آمریکا و هم‌پیمانان آن از اغتشاشات همچنان ادامه خواهد داشت لذا باید برای آینده اولا ریشه‌ها و بسترهای نارضایتی‌ها شناخته و مطالبات اصلی مردم حل شود. دیگر آنکه از هر نوع اقدام تحریک‌کننده باید پرهیز شود. علاوه بر این بر بازار باید نظارت دقیق صورت گیرد و ضمن تبیین نقشه‌ها، توطئه‌ها و سوءاستفاده بیگانگان و دشمنان انقلاب اسلامی و ضدانقلاب، در جهت بصیرت‌افزایی مردم گام برداشته شود.

همچنین نبا یک پیوست رسانه‌ای باید مردم را در جریان قرار داد و از سوی دیگر باید انسجام ملی و سیاسی را حفظ کرد و هزینه اغتشاش و رفتارهای خشونت‌آمیزی را که به اموال عمومی و مردم خسارات جانی و مالی وارد می‌کند، افزایش داد.

در این جلسه اسناد متقن و مستند از دخالت پرحجم و فعال کشورهای بیگانه به‌ویژه آمریکا، صهیونیسم و هم‌پیمانان آنان ارائه شد که نشست‌ها، اتخاذ تصمیم‌ها، تولید محتوا برای رسانه‌ها در خارج از کشور و مدیریت اغتشاش در داخل کشور از شیوه‌های دخالت بیگانه در امور داخلی کشور بود.

در این بین نقش تلگرام تاثیرگذار بوده که محوریت پیام‌رسانی اغتشاش را به عهده داشته و نقش شتاب‌دهنده را ایفا کرده است. گروه‌های منافقین و سلطنت‌طلب‌ها نیز در بین گروه‌ها فعال‌تر از سایر معاندین بودند.

در این جلسه مطرح شد که ناکامی‌ها و شکست های پی در پی مثلث آمریکا، صهیونیسم و عربستان در سال‌های اخیر در منطقه، عامل اصلی نقش‌آفرینی بیگانگان در اغتشاشات اخیر بوده است.

در ادامه این جلسه، ساجدی‌نیا معاون هماهنگ‌کننده نیروی انتظامی گفت: تجمعاتی نیز در گذشته بوده که اقتصادمحور هم بوده است همچون تجمعات مالباختگان یا کارخانجات تعطیل‌شده. در این اتفاقات اخیر نیز ناجا کاملا شرایط را مدنظر داشت و نسبت به موضوع حساس بود. در همه استان‌ها قرارگاه‌های امام علی (ع) تشکیل شد و صبورانه، مردم‌مدارانه و با صلابت بدون اینکه در صحنه عمل از سلاح استفاده کنند نقش خود را ایفا کرد البته به استثنای جاهایی که مورد حمله قرار گرفته بود.

در این جلسه قشقاوی معاون وزیر خارجه نیز گفت: با توجه به اسناد و مدارک متقن، نقش بیگانگان در این حوادث روشن است.

وی با اشاره به اقدام نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل مبنی بر تشکیل جلسه شورای امنیت آن هم صرفا پیرامون اتفاقات اخیر با ادعای تهدید صلح و امنیت جهانی گفت: وزیر امور خارجه در ارتباط با حوادث اخیر جلسه‌ای جامع تشکیل داد و محتوا و نوع موضع‌گیری در حوزه سیاست خارجی برای دستگاه دیپلماسی تعریف شد. از ۱۵ کشور ۱۲ کشور علیه درخواست آمریکایی‌ها موضع گرفتند و به این ترتیب آمریکایی‌ها یک بار دیگر در عرصه بین‌المللی شکست مفتضحانه‌ای را تجربه کردند.

قشقاوی اضافه کرد: در برخی از کشورها تعداد محدودی از منافقین و سلطنت‌طلبان در مقابل سفارتخانه‌های ایران در آن کشورها تجمع کردند که اعمال خشونتی نیز گزارش نشده است. در اغلب این تجمع‌ها تعداد تجمع‌کنندگان حتی به تعداد انگشتان دست نمی‌رسیده است.

وی همچنین خبری مبنی بر اظهارات وزیر خارجه در جلسه‌ای پیرامون حوادث ایران را کذب محض خواند و گفت: جلسه مطرح‌شده صرفا پیرامون برجام بوده و وزیر خارجه نه در گذشته، نه در حال و نه در آینده به جهت امور داخلی در جلسه‌ای شرکت نکرده و نخواهد کرد و اجازه دخالت در امور داخلی کشورمان را به هیچ احدی نخواهد داد.

به گزارش ایسنا، جمع‌بندی این جلسه به این شرح بود:

باید مشکلات مردم حل شود و اسباب اعتراضات از بین برود.
باید بین اعتراض و اغتشاش تفکیک قائل شد و ضمن پاسخگویی به اعتراضات مردم، با اغتشاش هدایت‌شده برخورد کرد.
توجه به حوزه اقتصادی به‌ویژه در مجلس و دولت باید در اولویت کار قرار گیرد.
اجماع داخلی و اتحاد و انسجام بین همه جریانات و نهادها برای ارتقا و کارآمدی نظام صورت گیرد.
کمیسیون امنیت ملی جهت تهیه گزارش جامع و کامل و مستند اقدام کند.
نباید دخالت‌های بیگانه بی‌پاسخ بماند و باید در مقابل خسارات وارده علیه بیگانگان اقدام حقوقی و قضایی شود چون مصاف انقلاب و ضدانقلاب است و الا مردمی‌ترین نظام سیاسی، جمهوری اسلامی است و مطالبات مردم همیشه مورد توجه نظام است.
هیچ کشوری بدون مدیریت فضای مجازی نمی‌تواند امنیت خود را تامین کند. باید فضای مجازی مدیریت شود البته هیچ‌کسی با محدود کردن و یا بستن فضای مجازی موافق نیست ولی همه کشورها فضای مجازی خود را مدیریت می‌کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟