به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و پنجمین روز دی ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
25 دی 1317، بانک رهنی ایران با سرمایه دویست میلیون ریال تاسیس و شروع به کار کرد. ابوالحسن ابتهاج معاون بانک ملی به ریاست این بانک برگزیده و در همان روز عبدالحسین هژیر معاون بانک ملی شد. همچنین در این روز، قانون اجازه تاسیس بانک کارگشایی به تصویب رسید.
25 دی 1320، لایحه ادغام وزارت بازرگانی و وزارت پیشه و هنر در مجلس تصویب شد.
25 دی 1331، هندرسن سفیر کبیر آمریکا پیشنهاد جدید دولت های آمریکا و انگلیس را برای حل مشکل نفت تقدیم نخست وزیر دکتر محمدمصدق کرد و از جمله اینکه نفت های موجود در آبادان از دولت ایران خریداری و ۲۵درصد قیمت آن بابت غرامات در بانک مرضی الطرفین به امانت سپرده شود. این ملاقات ۵ ساعت طول کشید.
25 دی 1353، شاه اعلام كرد ايران در تحريم نفتي غرب شركت نميكند و حتي قسمتي از منافع نفتي خود را براي بهبود اقتصاد اروپاي غربي هزينه خواهد كرد. تحريم مذكور از سوي كشورهاي عربي عليه دولتهاي غربي متحد اسرائيل در پايان جنگ رمضان سال 1352 وضع شده بود.
25 دی 1354، شرکت های حمل و نقل دریایی به علت تراکم کالا در بنادر ایران ۳۰ درصد به هزینه حمل افزودند.
25 دی 1355، سازمان برنامه اعلام کرد صادرات مستقیم و غیرمستقیم نفت ایران، کاهش قابل ملاحظه ای پیدا کرده و به طور متوسط روزانه سه میلیون و پانصدهزار بشکه نفت استخراج می شود.
منابع: موسسه مطالعات پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد