به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و هفتمین روز دی ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
27 دی 1296، مستوفی الممالک وزیران خود را به این شرح معرفی کرد: مستوفی الممالک، رییس الوزرا و وزیر داخله، موئتمن الملک وزیر علوم و اوقاف، مشیرالدوله وزیر جنگ، مخبرالسلطنه وزیر عدلیه، مخبرالملک وزیر مالیه، مشاورالممالک وزیر امورخارجه، جعفرقلی سردار اسعد، وزیر پست و تلگراف، میرزا حسن خان معین الوزرا، وزیر فوائد عامه.
27 دی 1315، علياكبر داور ـ وزير ماليه ـ دو لايحه در خصوص واگذاري امتياز استخراج نفت در شرق و شمال شرق كشور و همچنين واگذاري امتياز احداث لوله نفت به شركت نفت امريكا را به مجلس شوراي ملي برد.
27 دی 1323، دکتر میلسپو، رییس کل دارایی به واسطه اینکه دولت با برکناری آقای ابوالحسن ابتهاج از ریاست بانک ملی موافقت نکرده است، استعفا داد. این استعفا مورد موافقت قرار گرفت و هیاتی مامور تحویل گرفتن کارهای وی شد.
27 دی 1349، کنفرانس نفت تهران پایان یافت و اظهار شد کمپانی های بزرگ نفتی تسلیم شدند.
27 دی 1350، کنفرانس سرمایهگذاران آمریکا در تهران پایان یافت. در آخرین جلسه این کنفرانس اعلام شد که موسسات آمریکایی ۵۴۳ میلیون دلار در ایران سرمایهگذاری خواهند کرد.
27 دی 1357، عوارض گذرنامه لغو شد.
27 دی 1359، بهزاد نبوي وزير مشاور در امور اجرايي دولت، گفت آمريكا متعهد شده است كليه سپرده هاي ايران را كه بر اساس حكم رئيس جمهور آمريكا در بانكهاي آمريكايي و شعب اروپايي آنها توقيف شده است، قبل از آزادي گروگانها به حساب بانك مركزي كشور ثالث واريز كند.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد