عضو شورای سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی ایران با اعلام اینکه روزانه بهطور متوسط 500 رساله علوم انسانی در دانشگاه ها و مراکز پژوهشی کشور دفاع میشود، گفت: پژوهشی مفید است که حرف تازهای برای گفتن داشته باشد.
به گزارش ایرنا، از واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد، غلامعلی افروز در حاشیه جلسه دفاع از رساله دانشجوی دکتری این واحد دانشگاهی با تاکید بر شناخت سرحلقه زنجیره پژوهش، افزود: باید به گونهای عمل کرد تا سرنخ علوم و فناوریهای برتر در اختیار پژوهشگران قرار گیرد.
وی با بیان اینکه در پژوهش همواره نباید به دنبال پیشینه بود، بلکه باید پیشینهسازی کرد، افزود: پژوهشگر خلاق و هوشمند هرگز پیشینهسوار نمیشود، بلکه خود پیشینهساز است، به عبارت دیگر پژوهشگران باید نوآوری داشته باشند و در تحقیق و پژوهش به جای تکرار مکررات، به دنبال ارائه طرحها و نظریههای نو و کاربردی باشند.
استاد دانشگاه تهران یادآور شد: نوآوری و اختراعات در طول تاریخ، ثمره توجه ویژه پژوهشگران و دانشمندان خلاق به سوالات و دغدغههای مورد نیاز در جامعه بوده است.
افروز، محققی را توانا دانست که پیشینهساز و فرضیهآفرین باشد و ادامه داد: اگر به سوالات و دغدغههای هر حوزهای توجه شود بدون شک، ثمره و نتیجه کاربردی خواهد داشت و شروع یک تحقیق و پژوهش خلاقانه و کاربردی با توجه به سوالات و دغدغهها شکل میگیرد.
استاد مدعو واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه رسالههای بکر در دنیا با سوال آغاز میشوند، خاطرنشان کرد: روزانه به طور متوسط 500 رساله در علوم انسانی دفاع میشود، اگر از میان آنها تنها 5 رساله حرف تازهای برای گفتن داشته باشد ارزش بسیار بالایی داشته و برای حل مشکلات و معضلات کشور مثمرثمر خواهد بود.
افروز تاکید کرد: این حرف تازه است که در معنای دقیق کلمه منجر به تولید علوم کاربردی خواهد شد.