کاووس سیدامامی در لواسان به خاک سپرده شد؛ اما چگونگی فوت او در زندان اوین، همچنان یکی از بحثهای داغ بهارستان است. اصولگرایان مجلس، به محرز بودن خودکشی کاووس سیدامامی در زندان اوین رأی میدهند، حال آنکه فراکسیون امیدیها همچنان بر ابهامات در چگونگی و چرایی وقوع این حادثه تأکید میکنند.
به گزارش «تابناک»؛ در همین راستا، فراکسیون امید به محمدرضا تابش، نماینده اردکان ـ که ریاست فراکسیون محیط زیست را بر عهده دارد ـ مأموریت داده است تا با بررسی جزئیات بیشتر ماجرای خودکشی سیدامامی، ابهامات موجود درباره خودکشی او در زندان اوین را بررسی کند.
در روزهای گذشته و پیش و پس از جلسه علنی مجلس فراکسیون محیط زیست با نمایندگان سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان اطلاعات سپاه پاسداران، قوه قضاییه، وزارتخانههای اطلاعات، کشور و دادگستری جلساتی در خصوص خودکشی استاد جامعهشناسی دانشگاه امامصادق (ع) برگزار کرده است که این جلسات، دو دستورکار ویژه دیگر هم داشت: یکی اطلاع از وضعیت فعالان حوزه محیط زیست که تازگی بازداشت شدهاند و دیگری اتهاماتی است که از سوی نهادهای امنیتی و اطلاعاتی به آنها وارد شده است. با این حال، همچنان ابهاماتی در میان مردم و نمایندگان در خصوص ادعای خودکشی وجود دارد و نمایندگان هنوز از بابت خودکشی قانع نشده اند.
بهرام پارسایی در گفت وگو با تابناک در این باره اظهار داشت: فراکسیون امید، پیگیر این موضوع است و در روزهای گذشته نیز جلساتی با مسئولان محیط زیست کشور و نهادهای مختلف برگزار کرده ایم و همه توضیحاتی در این باره داده اند. همچنین در فراکسیون امید کمیته ای به این منظور تشکیل شده تا پیگیر این موضوع باشند.
این نماینده مجلس گفت: قرار است کمیته، هم دیدارهایی با خانواده های بازداشتی ها و هم با مسئولان ذیربط جلسه داشته باشند تا به نتیجه مشخصی برسند؛ اما این موضوعات ـ که یا ناشی از نقص قوانین یا از نقص مدیریت ماست ـ این احساس را به وجود آورده تا هم اصلاحات مدیریتی و هم قانونی انجام دهیم.
وی افزود: این دست کارها، نه تنها هیچ کمکی به نظام نمی کند، بلکه صدمات سنگینی به نظام وارد می کند و باعث سودجویی معاندین و خدشه به اعتماد عمومی و ارکان نظام می شود که این امر به نوعی جبران ناپذیر می شود.
پارسایی در پاسخ به اینکه خودکشی از سوی برخی نهادها تأیید شده و اینکه آیا قرار است کمیته حقیقت یاب در این خصوص تشکیل دهد، گفت: کمیته تشکیل شده به دنبال همین موضوع است، ولی کمیته حقیقت یاب باید از سوی مجلس تعیین شود. به نظر من، این ابهام باید هرگونه که شده رفع و جواب داده شود و اگر لازم باشد، کمیته حقیقت یاب نیز تشکیل شود.
این نماینده در ادامه یادآور شد: با این حال، فراکسیون امید این موضوع را به کمیسیون اصل نود ـ به عنوان کمیسیونی که می تواند بر کار هر سه قوا نظارت کند ـ ارسال کرده است. علاوه بر این، کمیته چهار نفره از سوی رئیس جهور برای این موضوع تشکیل شده و هر دو گروه، همه تلاش خود را می کنند تا به نتیجه مشخصی برسند.
وی درباره مستند صدا و سیما نیز گفت: به نظر من، آن مستند بسیار بی جا بود. اولا کسی حق ندارد طبق قوانین موجود، با آبروی مردم بازی کند. دوما هنوز جرمی محرز نشده و همه چیز در حد اتهام است و ایشان متهم به جاسوسی بوده و در هیچ دادگاهی علیه وی رأیی صادر نشده بود که بتوان به آن استناد کرد.
توضیحات دوستان و فیلمی که پخش شد، نشان می دهد، دوربین هایی که سید امامی و گروه وی از آن استفاده کرده، 4 مگا پیکسل بوده و از یک دوربین موبایل امروزی و با کیفیت 20 مگاپیلسل، ضعیف تر بوده و حداکثر دید آن 15 متر است؛ بنابراین، اینکه بخواهیم شائبه بر شائبه بیفزاییم و شک و تردید میان مردم ایجاد کرده و اذهان عمومی را تشویش کنیم، درست نیست.
هنوز برای ما دلیل فوت سید امامی مشخص نیست و ادعاهای مطرح کنونی را نپذیرفته ایم و برای همین هم دست از تلاش برنمی داریم تا به نتیجه مشخصی برسد.
همچنین فاطمه سعیدی در گفت وگو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: پزشکی قانونی خودکشی وی را تأیید کرده است. باید بگوییم زندانی، یک امانت در دست زندانبان و قوه قضاییه است؛ بنابراین، باید با دقت عمل بیشتری رفتار می شد و باید کسانی که پشت این دوربین ها نشسته اند، از این اتفاق جلوگیری می کردند.
به نظر من، سهل انگاری شده است. من خود بحثی روی خودکشی وی که هست یا نیست ندارم و بعد از تأیید پزشکی قانونی خیلی نمی شود کاری کرد، ولی باید مردم را مجاب نمود و اعتقاد دارم که باید مراقبت بیشتری می شد.
وی درباره مستند صدا و سیما نیز گفت: من این مستند را ندیده ام و اظهارنظری در این باره ندارم.