ریشه اصلی بسیاری از بیماری‌هاچیست

کد خبر: ۷۷۸۴۵۵
|
۰۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۷ 28 February 2018
|
2971 بازدید

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان این که قسمت اعظمی از جامعه فعال ما را کارکنان وکارمندان تشکیل می دهند، گفت: داشتن تغذیه سالم در بهبود عملکرد جامعه کارکنان، ‌موثر است.

به گزارش ایلنا، علیرضا رییسی در همایش بهبود تغذیه در جامعه کارکنان با اشاره به این که ریشه اصلی بسیاری از بیماری ها، در نوع تغذیه است، افزود: با تغذیه سالم می توان تا ۸۰ درصد از بروز بیماری های قلبی و عروقی، ۹۰ درصد از بروز دیابت نوع دو و ۳۰ تا ۴۰ درصد از بروز سرطان ها پیشگیری کرد.

وی افزود: مهمترین علت مرگ‌ها، بیماری های غیرواگیر است و ۴۴ درصد مرگ های ناشی از بیماری های غیرواگیر قبل از سن ۷۰ سالگی رخ می دهد و در دنیا، ۱۱.۸ میلیون مرگ به دلیل بیماری های غیرواگیر است و ۴۸ درصد مرگ ناشی از بیماری های غیرواگیر، در قبل از سن ۷۰ سالگی در کشورهای با درآمد کم و متوسط اتفاق می افتد.

معاون بهداشت با اشاره به این که از ۱۹ عامل خطر مرگ در جهان، ۱۰ فاکتور مرتبط با تغذیه است، گفت: بیش از ۵۰ درصد عوامل مرگ، ریشه در تغذیه دارد و در ایران در سال ۸۰، ۵۷ درصد بار بیماری ها، مربوط به بیماری های غیرواگیر و در سال ۹۰، ۷۴ تا ۷۶ درصد بار بیماری ها مربوط به بیماری های غیرواگیر است.

رییسی افزود: الگوی غذایی نامناسب و مصرف غذای ناسالم، پرفشاری خون، چاقی، تحرک ناکافی، سیگار، دیابت، آلودگی هوا، کلسترول بالا، خطرات شغلی و مصرف مواد مخدر به ترتیب ۱۰ عامل خطر اول در ایران ‌هستند.

وی با بیان این که در ایران، ۵۸ درصد مردم اضافه وزن دارند، افزود: همچنین چاقی شکمی یکی از عوامل شناخته شده بیماری های قلبی و عروقی است و میزان چاقی شکمی در مردان بیشتر از زنان است .

به گفته وی، براساس توصیه سازمان جهانی بهداشت، میزان نمک مصرفی باید کمتر از ۵ گرم در روز باشد اما مردم ما روزانه ۹.۱ گرم نمک مصرف می کنند یعنی آقایان ۱۰ گرم و زنان ۸.۴ گرم نمک مصرف می کنند.

وی افزود: براساس مطالعه Steps در سال۹۵، ۹.۵ درصد افراد بالای ۲۵ سال، قند خون بالا و 48 درصد افراد بالای ۲۵ سال، کلسترول بالا دارند یعنی از هر دو نفر ، یکی از آنها کلسترول بالا دارد و ۲۷ درصد افراد بالای ۲۵ سال در کشور، فشارخون بالا دارند یعنی از هر ۴ نفر یک‌نفر فشار خون بالا دارد.

رییسی با تاکید بر این که تعداد روزهای غیبت از کار به دلیل بیماری در کارکنان چاق دو برابر کارکنانی است که وزن مطلوب دارند، گفت: کمبود آهن، بازده کاری کارکنان را تا ۳۰ درصد کاهش می دهد و تغذیه نامناسب کارکنان، موجب هزینه های مستقیم و غیر مستقیم می شود و با تغذیه مناسب در محیط کار می توان ضرر و زیان ناشی از بیماری های مزمن را کاهش داد.

معاون بهداشت افزود: باید افراد بالای ۵۰ سال، کمتر از ۱۵۰۰ میلی گرم و افراد زیر ۵۰ سال، کمتر از ۲۳۰۰ میلی گرم نمک مصرف کنند.

رییسی ضمن اشاره به تدوین بسته سلامت کارکنان، گفت: بسته سلامت کارکنان براساس بند ۸ شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در سال ۹۴ تهیه و ‌به کلیه دستگاه های اجرایی ابلاغ شد.

رییسی افزود: براساس این بسته، دستگاه های اجرایی مکلف به تدوین برنامه عملیاتی بهبود وضعیت سلامت کارکنان خود براساس بسته پایه خدمات سلامت کارکنان دولت هستند.

معاون بهداشت با بیان این که براساس آمارها حدود ۸.۵ میلیون کارمند در دستگاه های اجرایی مشغول به کارهستند، افزود: تشکیل کمیته راهبردی بهبود تغذیه کارکنان متشکل از نمایندگان دستگاه های اجرایی، ابلاغ بسته اجرایی تغذیه کارکنان در قالب بسته سلامت، تدوین برنامه عملیاتی بهبود تغذیه کارکنان در هر دستگاه اجرایی، برگزاری دوره های آموزشی ضمن خدمت در زمینه تغذیه سالم، اجرای دستورالعمل تغذیه در غذاخوری‌ها، پایش و نظارت بر کیفیت تغذیه در غذاخوری ها و ارائه گزارش عملکرد به دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی از اقدامات معاونت بهداشت در آینده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟