دکترای تخصصی روانشناسی کودکان استثنایی با اشاره به علائم ابتلای کودکان به اوتیسم گفت: از هر ۱۰۰ نفری که در اطرافمان هستند حداقل یکی مبتلا به این اختلال است و این مسئله نیاز به افزایش آگاهی مردم درباره این بیماری را نشان میدهد.
به گزارش فارس، ناهید حاجی سلیمانی با بیان اینکه دوم آوریل یا سیزدهم فروردین روز جهانی اطلاعرسانی در مورد اوتیسم است، اظهار داشت: اختلال طیف اوتیسم یا در خود ماندگی گروهی از سندرمهای عصبی رشدی هستند که توالی چندژنی دارند.
وی گفت: از هر 100 نفری که در اطراف شما هستند حداقل یکی مبتلا به این اختلال است که آمار بالایی است و نیاز به آگاهی درباره آن کاملا احساس میشود.
دکترای تخصصی روانشناسی کودکان استثنایی گفت: اوتیسم در پسرها 4 بار بیشتر از دخترها تشخیص داده میشود و حدود یکسوم این کودکان متأسفانه کمتوانی ذهنی نیز دارند.
وی افزود: مواردی که با کمتوانی ذهنی همراه نیستند گاه تشخیص داده نمیشود و علائم آن نواقص در ارتباط اجتماعی، علائق محدود و رفتارهای کلیشهای است.
حاجی سلیمانی گفت: ازآنجاییکه اوتیسم یک طیف است، گوناگونی علائم در آن از هر کودک به کودک دیگر میتواند متفاوت باشد. اما آنچه مسلم است این کودکان نیاز به مراقبت و آموزشهای خاص دارند.
حاجی سلیمانی در پایان گفت: از همه مردم تقاضا دارم هرگز رفتار کودکان مبتلا به اوتیسم و والدین آنها را قضاوت نکنند. این افراد با دشواریهایی مواجه هستند که درک آن برای افرادی که درگیر آن نیستند تقریباً محال است.