به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی ششمین روز اردیبهشت ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
6 اردیبهشت 1312، شاه در برابر فشار انگليس بر سر احياء مجدد پيمان دارسي تسليم شد و با تمديد مدت امتيازنامه جديد به مدت 60 سال موافقت كرد.
6 اردیبهشت 1322، علی سهیلی، نخستوزیر، سهام السلطنه بیات، نایب رییس مجلس را به وزارت دارایی منصوب کرد.
6 اردیبهشت 1330، منابع خبري انگليس اعلام كردند نيروهاي مسلح و چتربازان انگليسي به منظور جلوگيري از اجرایی شدن قانون ملي شدن نفت، براي ورود به خاك ايران آماده شده اند.
6 اردیبهشت 1338، قرارداد جدید بازرگانی مابین ایران و ایتالیا امضا و مبادله شد.
6 اردیبهشت 1340، کارخانه بزرگ لاستیک سازی (بی.اف.گودریج) افتتاح و آغاز به کار کرد.
6 اردیبهشت 1343، کار ساخت ساختمان سه کارخانه قند در خراسان، قزوین و مازندران آغاز شد.
6 اردیبهشت 1344، خط دریایی بین ایران و اروپا از طریق خزر گشایش یافت.
6 اردیبهشت 1346، بلغارستان در تهران یک نمایشگاه صنعتی دایر کرد.
6 اردیبهشت 1354، شاه طی فرمانی به دولت دستور داد که کلیه واحدهای صنعتی و معدنی سهام خود را پس از ارزیابی دقیق به کارگران و کشاورزان و عموم مردم عرضه نمایند. ۹۹ درصد سهام واحدهای دولتی و ۴۹ درصد سهام واحدهای بخش خصوصی باید به مردم واگذار شود.
6 اردیبهشت 1356، دولت اعلام کرد در حال حاضر متجاوز از دویست شرکت انگلیسی در تهران مشغول به کار هستند. همچنین در این روز، سرانجام جیمی کارتر با فروش ۵ هواپیمای آواکس به ایران موافقت کرد.
منابع: روزنامه دنیای اقتصاد و موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.