در روزهایی که آمریکا به نمایندگی از دنیای غرب تلاش دارد با فشار وارد کردن به جمهوری اسلامی ایران، علاوه بر پیگیری اهداف خود، برخی کشورهای عربی را سرکیسه کند و قراردادهای چند صد میلیارد دلاری اش را با توسل به ایران هراسی منعقد و دنبال کند، آنچه در کشور مورد لزوم و اهتمام است، یکپارچگی و تلاش برای وحدت هرچه بیشتر بین مردم، سیاسیون و گروه های سیاسی است؛ موضوعی که متأسفانه شرایط خوبی از این بابت نداریم و باید تلاش بیشتری برای تحقق آن به خرج دهیم.
به گزارش «تابناک»؛ هفته گذشته «پرویز فتاح» رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) که یک چهره اصولگرا محسوب می شود و در دولت اول احمدی نژاد هم مسئولیت وزارت نیرو را بر عهده داشت، حرفی زد که هم مهم بود و هم خیلی در رسانه ها منعکس نشد. حرفی که دو جهت بسیار مهم داشت؛ اول اینکه «اقدامات مؤثری برای از بین رفتن فقر مطلق در کشور صورت گرفته است.» و دوم آنکه «دولت روحانی در این زمینه اقدامات موثری انجام داده» که بنا به گفته فتاح، ممکن است برخی از این مسأله خوششان نیاید و خوشحال نشوند.
«پرویز فتاح» در جریان سفر رئیس جمهور به مشهد، در جلسه شورای اداری، توسعه و نخبگان خراسانرضوی با اشاره به اقدامات موثر دولت برای از بین بردن فقر مطلق در کشور گفت: «ممکن است اظهارات من خوشایند نباشد، اما باید بر اساس اعتقادات خودمان حرف بزنیم؛ بنابراین، می گویم آقای روحانی که شعار رفع فقر را دادند و منصفانه در کنار مضجع رضوی اعلام می کنم که به این شعارشان عمل کردند.»
رفع فقر مطلق از برنامه های مهم دولت در چند سال گذشته بوده و به گواه بسیاری از کارشناسان، هرچند دولت یازدهم و دوازدهم در اجرای برخی وعده ها و شعارهای ناموفق بوده اما، با جهت گیری صحیح توانست در این زمینه موفق باشد. افزایش ۳ تا ۴.۵ برابر دریافتی مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی، پرداخت وام اشتغال، اختصاص مسکن مهر بلامتقاضی به نیازمندان، حمایت از کشاورزان و اجرای طرح تحول سلامت که هزینه های درمان را به صورت چشمگیری کاهش داد، از مهمترین اقدامات حمایتی دولت در سه چهار سال اخیر در این خصوص بوده است. گزارش ها نشان می دهد ۱۵ درصد جامعه تحت پوشش کمیته امداد کاهش داشته است.
وی با اشاره به افزایش دریافتی مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی به تحقق بودجه مجموعه تحت مدیریتش در دو سال اخیر اشاره کرد و گفت: «۴۰۰۰ میلیارد تومان برای نخستین بار در بودجه آمد و دولت این تبصره را ۱۰۰ درصدی عمل کردند و این بسیار مهم است. دولت و مجلس در یک هماهنگی در تبصره ۱۶، ۲۱۰۰ میلیارد تومان وام اشتغال قرار دادند. بانکها ۹۰ درصد این وام را پرداخت کردند، ۱۰۲ هزار فقره وام پرداخت کردیم، البته در خراسانرضوی ۷۷۵۰ مورد پرداخت شده و ۹۵ درصد پرداخت شده و عملکرد خراسانرضوی بهتر از متوسط کشوری بوده است، بودجه ۹۵ ما ۱۰۰درصد پرداخت شده است.»
فتاح ادامه داد: «هم سال ۹۵ و هم سال ۹۶، تا مرز ۹۰ درصد به بالا بودجه ما را اعطا کردند و از این بابت تشکر میکنم. تبصره ۱۴، ۷ هزار میلیارد تومان شده و بالاترین رشد بودجه، در ردیف ماست که ۷۵ درصد رشد داشته و منتظریم آیین نامه در دولت تأیید شود تا اجرا کنیم.»
هرچند سراسر این خبر باید «خوب» و باعث «خوشحالی» باشد، درد ماجرا آنجاست که رئیس اصولگرای کمیته امداد امام خمینی(ره) در اعلام چنین خبر مسرت بخشی عنوان می کند که «ممکن است برای برخی اظهارات من خوشایند نباشد.» در حقیقت خطاب فتاح به برخی اصولگرایانی است که ممکن است از موفقیت دولت در به سرانجام رساندن یک طرح، پروژه و یا شعار به صرف مخالفت با قوه مجریه و حاکمان بر آن خوشحال نشوند.
اشکل ماجرا اینجاست که در بسیاری از موارد برخی سیاسیون دو جناح ـ چه اصولگرا و چه اصلاح طلب ـ آرزوی موفقیت برای رقیب ندارند! تا بتوانند از این طریق مسیری را برای نقد و تحت فشار قرار دادن رقیب ـ که متأسفانه در بسیاری از موارد دامنه اش به تخریب هم کشیده می شود ـ باز کنند.
به نظر می رسد در بسیاری از این موارد، مسائل و موضوعات جناحی و سیاسی و حتی بعضا شخصی به منافع ملی ترجیح داده می شود و اینجاست که بزرگترین خطای ممکن بین سیاسیون فارغ از اینکه اصلاح طلب باشند یا اصولگرا رخ می دهد. شاید بارها در سال های اخیر دیده باشیم که یک اصولگرا از موفقیت دولت و اصلاح طلبان در یک مسأله خرسند نشده باشد و یا به عکس یک اصلاح طلب از درستی مسیر یک جریان اصولگرا یا نهاد اصولگرا ناخرسند باشد.
همه این اتفاقات که البته استثنائات زیادی هم مثل «پرویز فتاح» در میان آنها می توان پیدا کرد، به این دلیل رخ می دهد که متأسفانه برخی سیاسیون به جای ترجیح منافع ملی به منافع حزبی، سیاسی و حتی شخصی؛ بر عکس عمل می کنند و در بسیاری از موارد ترجیح منافع حزبی و سیاسی است تا منافع ملی!
یادآوری این نکته باز هم لازم است که موفقیت دولت در جمهوری اسلامی فارغ از اینکه دولت اصلاح طلب، اصولگرا یا اعتدالی بر سر کار باشد، موفقیت نظام جمهوری اسلامی و به نفع منافع عمومی و مردم است. لذا اگر قرار بر تخریب دولت باشد برای عدم موفقیت، حتما این اقدام را می توان تخریب نظام و ضربه وارد آوردن به منافع ملی، عمومی و منافع مردم ارزیابی کرد.
هرچند در اوضاع کنونی، نمی خواهیم مثل تکراری «شرایط حساس کنونی» را یادآور بشویم، حتما شرایط، شرایط ویژه ای است و بیش از هر زمان دیگری لازم است که یک حرف و یک صدا از بین سیاسیون، مقامات ارشد نظام و حتی مردم شنیده شود تا بتوانیم بر آنچه برخی کشورهای غربی با همراهی بعضی کشورهای عربی در منطقه برای کشور تدارک دیده اند، فائق آییم؛ زمانی این اتفاق خواهد افتاد که منافع ملی بر منافع حزبی و سیاسی ارجح باشد.