اقتصاد در گذر زمان

از ورود رئیس آلمانی بانک ملی به تهران تا خروج آخرین پیکان تولید شده از خط تولید

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و پنجمین روز اردیبهشت ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۷۹۹۲۷۱
|
۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۷:۰۰ 15 May 2018
|
4020 بازدید

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و پنجمین روز اردیبهشت ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

25 اردیبهشت 1307، دکتر لیندنبلات، رییس آلمانی بانک ملی وارد تهران شد و خود را به وزیر مالیه معرفی کرد.

25 اردیبهشت 1333، پس از پایان سیزدهمین جلسه کنفرانس نفت که با حضور اعضای هیات‌ های نمایندگی ایران و کنسرسیوم تشکیل شده بود اعلامیه مشترکی صادر شد. در اعلامیه آمده بود پس از 5 هفته مذاکرات بین دولت ایران و کنسرسیوم که طی آن تبادل ‌نظرهای صریح و صمیمانه ‌ای انجام گرفته است اینک سه نفر نماینده اصلی کنسرسیوم و بعضی از مشاورین آنها برای مشاوره با روسای شرکت ‌هایی که کنسرسیوم را تشکیل می ‌دهند به لندن مسافرت می‌ کنند.

25 اردیبهشت 1336، صفحات اقتصادی جراید کشور از ورود رئیس کل کمپانی اتومبیل ‌سازی میتسوبیشی ژاپن به تهران خبر دادند. همچنین در این روز آمریکایی ‌ها اعلام کرده ‌اند که به زودی یک وام 50 میلیون تومانی در اختیار بانک رهنی قرار خواهند داد.

در اطلاعیه ‌ای که در ستون اقتصادی جراید این روز به چاپ رسید اعلام شد که به زودی در تهران یک کارخانه بطری‌ سازی که سالانه یک میلیون بطری تولید می ‌کند احداث خواهد شد.

25 اردیبهشت 1354، شاه وارد آمریکا شد و در یک مصاحبه گفت: نفت ایران به کسی هدیه نمی‌ شود.

25 اردیبهشت 1355، - یک موافقتنامه همکاری بین ایران و فرانسه در پاریس امضا شد که شامل چند قرارداد مهم بود. دو کشور همچنین موافقت کردند که بازرگانی فرانسه و ایران رشد شدید را تجربه کند. 

25 اردیبهشت 1358، یک چاه نفت در بهبهان آتش گرفت، اقدامات به نتیجه نرسید و متوسل به خارجی‌ ها شدند.

25 اردیبهشت 1359، پارلمان انگلستان در هم‌ پيماني با آمريكا تحريم اقتصادي ايران را به تصويب رساند.

25 اردیبهشت 1367، هواپیماهای ارتش دولت وقت عراق و آمریکا به‌صورت مشترک پایانه نفتی خارک را مورد حمله قرار دادند.

25 اردیبهشت 1384، آخرين پيكان توليد شده، از خط توليد خارج شد. بر پارچه اي كه روي آن كشيده بودند نوشته شده بود «پيكان ارابه اي بود كه صنعت خودروسازي بر دوش آن شكل گرفت و امروز به موزه صنعت مي رود تا نظاره گر توسعه اين صنعت باشد» طي 38 سال بیش از دو میلیون خودرو پيكان در ايران توليد شد.

 

منابع: آرشیو روزنامه دنیای اقتصاد و موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟