به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و دومین روز اردیبهشت ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
22 اردیبهشت 1290، مورگان شوستر آمریکایی در رأس هيأتي از مقامات کشورش جهت اداره امور مالي ايران وارد تهران شد.
22 اردیبهشت 1309، محمدعلي فروغي وزير اقتصاد وقت ايران، وزير امور خارجه ايران شد. فروغي يكي از اعضاي برجسته فراماسونري و جزء اولين و مؤثرترين عناصر تهاجم فرهنگي غرب به ايران در عصر پهلوي بود.
22 اردیبهشت 1311، مجلس شورای ملی پس از بحث و مذاکرات زیاد سرانجام با یک بند از یک لایحه دولت درباره صادرات «مروارید» مخالفت کرد.
تنزل قیمت برنج خبر دیگری است که برای عامه مردم در آن سال ها خبر خوشی به حساب می آید. دلیل این امر از قرار معلوم به صادر نشدن برنج از بازارهای شمالی باز می گردد. به این ترتیب سی کیلو برنج در سال 1311 معادل سه تومان و هفت قران شده است. زراعت چای هم در این سال، به واسطه مساعد بودن هوا و استقبال زیادی که از کشت و زرع و ایجاد مزارع چای شده، در وضع خوبی به سر می برد.
اداره کل تجارت هم با توجه به روند کاهش و افزایش مدام قیمت ها دست به کار شده و شروع به تهیه مقدمات اجرای قانون تثبیت قیمت ها کرده است.
در تجارت یک ماهه انگلیس برخلاف ایران که واردات بر صادرات فزونی گرفته بود، تقلیل فاحشی در واردات و ترقی زیادی در صادرات صورت گرفته است.
22 اردیبهشت 1313، علیاکبر داور، وزیر مالیه به کنترات کلیه مستخدمین بلژیکی گمرکات خاتمه داد و به طور کلی امور گمرکات ایران به مامورین ایرانی واگذار شد و دکتر محمدحسین سجادی به عنوان اولین مدیر ایرانی گمرک منصوب شد.
22 اردیبهشت 1330، مهندس حسیبی به معاونت وزارت دارایی انتخاب شد و از طرف دولت به عنوان قائم مقام دارایی و نماینده دولت در کمیسیون مختلط معرفی شد.
22 اردیبهشت 1339، قانون تاسیس سازمان بنادر و کشتیرانی به تصویب رسید.
22 اردیبهشت 1341، مهندس ناصر معتبر، مدیرعامل کفش ملی در مصاحبه ای که با مطبوعات انجام داده، به شهرداری تهران پیشنهاد کرده است برای کمک به کارخانه های تولید داخلی اجازه دهد واحدهایی مثل کفش ملی در بسیاری از نقاط پر رفت وآمد شهر کیوسک هایی برای عرضه محصولات خود داشته باشد تا به این وسیله محصولات این نوع کارخانه ها ارزان تر و بدون واسطه و به طور مستقیم از تولید به مصرف به دست مردم برسد.
22 اردیبهشت 1345، دولت آلمان 8 میلیون تومان از تعهدات زمان جنگ را به ایران پرداخت.
22 اردیبهشت 1349، گزارش نمايندگان سازمان ملل در مورد جدائي بحرين از ايران در نشست شوراي امنيت به تصويب رسيد و استقلال بحرين رسميت يافت.
22 اردیبهشت 1351، در جراید اقتصادی کشور اعلام شد در مراسمی که در محل کارخانه جنرال تایر و رابر ایران برگزار شد، اولین مرکز آزمایش لاستیک در خاورمیانه، به وسیله دکتر مختار، معاون وزارت اقتصاد گشایش یافت.
22 اردیبهشت 1353، واحد جدید پتروشیمی شیراز آغاز به کار کرد.
منبع: آرشیو روزنامه دنیای اقتصاد و موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.