حمایت از ثبت بینالمللی اختراع یکی اقدامات مهم توسط کارگروه ثبت اختراع صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران است.
به گزارش ایسنا، کارگروه ثبت اختراع صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران 9 اختراع از پژوهشگران ایرانی را برای ثبت بینالمللی حمایت میکند. مخابرات، داروسازی، علوم زیستی، تجهیزات پزشکی، مکانیک، مهندسی سازه و مهندسی خاک از جمله حوزههای این اختراعات است. کمک به تامین هزینههای ثبت بینالمللی اختراعات، ترویج و ارتقای فرهنگ ثبت دستاوردهای تحقیقات و پژوهشهای استادان، دانشجویان و پژوهشگران ایرانی داخل و خارج، کمک به اجراییشدن سیاست تبدیل دانش به ثروت و تجاریسازی اختراعها، کمک به ارتقای جایگاه ایران در بین کشورهای دارای ثبت اختراعها و توسعه فعالیتهای حمایتی صندوق در راستای اهداف و اولویتهای نقشه جامع علمی کشور از جمله اهدافی است که این کارگروه دنبال میکند. شخصی که برای نخستین بار محصولی یا فرآیندی را اختراع میکند، با داشتن شرایطی میتواند از حمایت صندوق بهرهمند شود. ایجاد اختراع باید برای نخستین بار در جهان، دارا بودن ابتکار و کاربرد صنعتی از جمله این شروط است.
ثبت بینالمللی اختراع اهمیت بسیاری دارد؛ یکی از مهمترین الزامات و پیشنیازهای ورود محصولات دانشبنیان به بازارهای بینالمللی اطمینان از حفاظت از حقوق مالکیت فکری و اثبات حق مالکیت فناوران و شرکتها بر آنها است. از این رو نظامهای مالکیت فکری و بهویژه نظام ثبت اختراع (پتنت) برای ثبت رسمی این دستاوردها و احراز مالکیت افراد بر نوآوریها و ابتکاراتشان در کشورهای مختلف ایجاد شده است. بیتوجهی نسبت به قوانین مالکیت فکری در بازار بینالملل میتواند خسارات زیادی را از جمله افشا شدن فناوری در بازار هدف یا مورد پیگرد قرار گرفتن از طرف رقبا و سازندگان محصولات مشابه شود.
بنابراین فعالیتهای این کارگروه نیز در راستای حفاظت از حقوق مالکیت فکری است و تا کنون 371 اختراع از پژوهشگران ایرانی برای ثبت بینالمللی حمایت شده است.