در راستای مجازات‌های جایگزین حبس صورت گرفت

محکومیت یک پزشک به ویزیت رایگان

یک قاضی، پزشک متخلفی را که به دلیل بی احتیاطی در امر رانندگی منجر به ایراد صدمه بدنی غیرعمد شده بود به جای سه ماه حبس به ویزیت رایگان 100 بیمار یتیم و بدسرپرست محکوم کرد.
کد خبر: ۸۰۰۵۴۵
|
۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۶ 19 May 2018
|
6134 بازدید

یک قاضی، پزشک متخلفی را که به دلیل بی احتیاطی در امر رانندگی منجر به ایراد صدمه بدنی غیرعمد شده بود به جای سه ماه حبس به ویزیت رایگان 100 بیمار یتیم و بدسرپرست محکوم کرد.


محمدرضا عموزاد خلیلی در گفت‌وگو با خبرنگار قضایی خبرگزاری فارس اظهار کرد: هدف از مجازات جایگزین حبس اصلاح و تربیت مجرم و عادت به زندگی اجتماعی است.

وی افزود: در شرع مقدس ما حبس آخرین راه برای اصلاح مجرم شناخته شده و قانون‌گذار هم در قانون مصوب سال 92 در فصل دوم به مجازات جایگزین حبس پرداخته و قضات با توجه به شخصیت، وضعیت و شرایط متهم از مجازات جایگزین حبس استفاده می‌کنند.

قاضی شعبه 101دادگاه کیفری شهرستان گالیکش تصریح کرد: در همین راستا بنده چندی پیش یک پزشک را که به دلیل بی احتیاطی در امر رانندگی منجر به ایراد صدمه بدنی غیرعمد به 3 ماه حبس محکوم می‌شد،‌ به ویزیت 100بیمار یتیم و بد سرپرست به صورت رایگان محکوم کردم.

وی با بیان اینکه استفاده از مجازات جایگزین به نفع مجرم، جامعه و خانواده متهم است، افزود: سال گذشته از 2 هزار پرونده‌ای که شخصاً مورد رسیدگی قرار دادم در بیش از 200 پرونده اقدام به صدور حکم جایگزین حبس کردم.

عموزادخلیلی ادامه داد: برای مثال فردی که فرزند دانشجو و دختر دم بخت داشت اقدام به حفاری چاه غیرمجاز کرده بود، اگر ما به این فرد حکم حبس می‌دادیم قطعاً وضعیت اقتصادی‌اش بدتر می‌شد، به همین جهت وی را به کاشت نهال و خرید کتاب با محوریت دفاع مقدس محکوم کردیم.

قاضی شعبه 101دادگاه کیفری شهرستان گالیکش تصریح کرد: سال گذشته 20 هکتار از اراضی ملی وسط مجرمان نهال کاری شد و در همین راستا شاهد کاهش 30 درصدی جمعیت کیفری و کاهش 25 درصدی جرم و مجازات در شهرستان گالیکش بودیم.

وی که به عنوان یکی از 5 قاضی برتر صادر کننده آرای جایگزین حبس از سوی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه مورد تقدیر قرار گرفته، در پاسخ به این سوال که در حال حاضر چند درصد از قضات از مجازات جایگزین حبس استفاده می‌کنند، گفت: متاسفانه همکاران قضایی کمتر از این موضوع استقبال می‌کنند و دلیل آن هم حجم بالای پرونده‌ها است.

عموزاد خلیلی افزود: صدور حکم بر اساس نوع جرم 5 دقیقه طول می‌کشد در حالی که مجازات جایگزین 1 ساعت زمان می‌برد، چرا که صدور این نوع مجازات نیازمند خلاقیت و نوع‌آوری و زمان کافی است و محدودیت وقت باعث می‌شود که قضات کمتر از مجازات جایگزین استقبال کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟