یک روانشناس گفت: استرس منفی که فشار عصبی نامیده میشود توانایی مختل کردن زندگی یک فرد را دارد و می تواند آن را از حالت عادی خارج کند و حتی شخص را به مرحله فرسودگی برساند؛ در این حالت فرد تسلیم استرس شده و از زندگی آرام فاصله میگیرد
به گزارش میزان، مهرنوش دارینی، روانشناس درباره استرس و تاثیر آن بر زندگی افراد گفت: استرس تنش یا فشار عصبی شامل مجموعه واکنشهایی است که در انسان نسبت به عوامل ناسازگار و غیر منتظره رخ میدهد. استرس هم می تواند مثبت و هم منفی باشد. استرس مثبت نظیر شرکت در مسابقات ورزشی مهم و یا فرزندآوری است. استرس منفی که فشار عصبی نامیده میشود توانایی مختل کردن زندگی یک فرد را دارد و می تواند آن را از حالت عادی خارج کند و حتی شخص را به مرحله فرسودگی برساند؛ در این حالت فرد تسلیم استرس شده و از زندگی آرام فاصله میگیرد و ممکن است دچار مشکلاتی نظیر سردرد، مشکلات گوارشی و ضعف سیستم عصبی و اختلال در خواب شود.
وی گام اول درمان استرس را آگاه بودن به آنچه که فرد را دچار استرس می کند، برشمرد و افزود: در مورد استرس در وهله اول باید بدانیم که چه چیزی فرد را درگیر بی قراری، دل نگرانی، تغییر ضربان قلب و علائمی از این دست میکند. برای درمان استرس رفتار درمانی و درمانهای شناختی مورد استفاده قرار گرفته و در مورد اضطرابها درمانهای نگرشی انجام می گیرد که فرد ریشه باورهایش اصلاح شود.
این روانشناس افزود: برای اینکه در سبک زندگی خود تغییر ایجاد کنیم باید عوامل استرس زا و میزان کنترل آن عوامل را شناسایی کنیم. اگر عوامل بیرونی باشند کنترل ما بر روی آن مسائل کمتر است و وقتی عوامل درونی باشند بهتر می توانیم آنها را کنترل کنیم. البیته در زمینه عوامل درونی تکنیک های تن آرامی به افرد توصیه میشود
وی در پایان به افراد دچار استرس یادآور شد: بزرگترین خطا در انسان هایی که زیاد دچار استرس میشوند این است که در زمان وقوع استرسها ذهنشان فاجعه سازی میکند مثلا اگر این امتحان را قبول نشوم دنیا به آخر می رسد! . از فاجعه سازی ذهنی بپرهیزید تا بتوانید با استرسهایتان مقابله کنید.